URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2018, 11:28

Laviniu Chiş a fost declarat atletul anului 2018 în judeţul Bihor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată la LPS Bihorul Oradea, Gala Atletismului Bihorean i-a premiat sâmbătă pe cei mai buni atleţi din acest an ai judeţului.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Judeaţană de Atletism Bihor, în frunte cu preşedintele Virgil Preda, pentru al 22-lea an. "Aici ne-am obişnuit, aici ne simţim ca o familie", a precizat Preda, chiar în deschidere, cu referire la locul desfăşurării evenimentului, cantina LPS Bihorul.

Fesitivitatea a început cu intonarea imnului naţional. Din nou au fost întocmite mai multe clasamente, însă în ierarhia principală, cea a celor mai buni zece atleţi ai judeţului din acest an, pe primul loc s-a situat alergătorul Laviniu Chiş, cum era de aşteptat. Acesta a fost urmat de săritoarea Ligia Bara şi de un alt alergător, Eduard Hercuţ.

De precizat că primul şi cel de-al treilea sunt antrenaţi de Robert Olah, iar Ligia este antrenată de Virgil Preda. În continuare, clasamentul i-a cuprins pe: Cristian Meheş pe locul IV, Kiraly Balint pe poziţia a V-a, Cosmin Vereş pe locul VI, Mark Fandly pe poziţia a VII-a, Alesia Rengle pe locul VIII, Horaţiu Sabău pe locul IX şi Daria Sferlea pe poziţia a X-a.

Reamintim că Laviniu Chiş a fost declarat în acest an şi cel mai bun sportiv al clubului CSU Oradea. Anul 2018 a fost un an destul de bun pentru el, după ce a reuşit să devină campion balcanic de seniori, dublu campion naţional de tineret, dar şi medaliat la diferite alte competiţii interne şi internaţionale.

Asociaţia Judeţeană de Atletism a oferit, cu această ocazie, şi alte premii pentru tinerii atleţi bihoreni, cum ar fi cele pentru perseverenţă, pentru confirmări, pentru debut pe podium, "speranţe" şi "piticii de viitor".

Ca de obicei, pe lângă premierea laureaţilor, organizatorii au pregătit mai multe momente artistice, prezentate de copii şi cadre didactice care au o legătură cu atletismul.

Printre invitaţi s-au numărat Petruţ Drăgan şi Iosif Korodi, directorul, respectiv inspectorul de specialitate de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Adriana Floruţa şi Iacob Hanţiu, actualul, respectiv fostul director de la CSU Oradea, Roland Bocoi, directorul adjunct al CSS LPS Bihorul, dar şi alţi oameni de sport, apropiaţi atletismului şi AJA-ului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON