URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2011, 16:10

Ioan Lucian, mazilit de la şefia FC Bihor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor clubului FC Bihor a hotărât îndepărtarea lui Ioan Lucian din funcţia de preşedinte al clubului. Decizia de reziliere a contractului a fost una amiabilă, fiind cerută, potrivit declaraţiilor oficiale, chiar de către Lucian care ar fi invocat motive personale şi de sănătate.

"A fost o reziliere de contract pe cale amiabilă. A fost cerută din motive presonale şi de sănătate, iar noi (n.r. membrii AGA) am ajuns la un acord şi am reziliat contractul", a confirmat pentru BIHOREANUL Florin Birta, membru AGA.

Întrebat cum ar caracteriza prestaţia lui Ioan Lucian în funcţia de preşedinte al FC Bihor, Birta s-a limitat la o declaraţie cuminte: "A avut o prestaţie bună, cu unele sincope. Eu îi mulţumesc pentru ceea ce a făcut pentru club şi îi urez sănătate".

În realitate, potrivit surselor BIHOREANULUI, membrii AGA i-au cerut lui Lucian ultimativ să-şi dea demisia din funcţie, ca urmare a managementului catastrofal. În uma atitudinii obraznice a acestuia, care a pretins restituirea unor bani pe care i-ar fi adus în club, lui Lucian i s-au pus pe tapet "găurile" financiare lăsate în urmă, de pe urma cărora tot el ar trebui să aducă bani de acasă, şi nu puţini.

În final, la capătul unor discuţii tensionate, Lucian a fost nevoit să accepte mazilirea, singura convenţie fiind ca aceasta să fie prezentată publicului ca fiind o despărţire "amiabilă".

Lui Ioan Lucian i se impută o serie de decizii care ar fi costat clubul o grămadă de bani. Printre acestea se numără anumite acte adiţionale la contractele jucătorilor în urma cărora FC Bihor a plătit penalităţi. Dintre acestea merită amintite litigiile cu fotbaliştii Dianu, Lupaşcu şi Florea în urma cărora clubul a trebuit să plătească aproape 29.000 de euro.

De asemenea, Ioan Lucian nu şi-a îndeplinit targetul în ceea ce priveşte atragerea fondurilor din sponsorizări. Când a fost pus în funcţie, Lucian promitea că va aduce două miliarde de lei vechi în conturile clubului până la finalul anului 2009 şi de asemenea alţi 500.000 de euro până la finalul returului, promisiuni nerespectate.

Membrii AGA au decis, tot în şedinţa de miercuri, numirea în locul lui Ioan Lucian a şefului Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean, Şerban Morcan, mâna dreaptă a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc, în vârstă de doar 28 de ani. Acesta urmează să se ocupe de partea financiară a clubului, managmentul fiind asigurat, după cum se ştie, de CF Liberty.

"Este o funcţie importantă, însă părerea mea este că Şerban Morcan este o alegere bună pentru ea. E tânăr şi poate să facă treabă bună", a spus Birta. Morcan are un contract pe o perioadă nestabilită încă, încheiat pe patru ore pe zi, şi îşi va păstra funcţia de la Consiliul Judeţean.

La şedinţa de miercuri au fost prezenţi patru din cei cinci membrii ai AGA: Florin Birta, preşedintele CSM Oradea, Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Eduard Florea, directorul economic al Primăriei, şi Iulius Delorean, consilier local UDMR. Singurul membru absent la şedinţă a fost consilierul local Daniel Negrean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@adevarul
ma, care adevar ? cu toth sa taci din gura! toata lumea stie in ce hal ajunsese bihorul cand l-au dat afara. transferurile au fost dezastruoase. bani cheltuiti si performanta "la retrogradare". acum la fel si lucian, clubul a ajuns iar pe minus. singura promovare dupa foarte multi ani, i-a apartinut lui alexandrescu.
Postat 06 Ianuarie 2011, 00:32 de banii publici
puiule
Dupa ce a falimentat toate firmele lui era la un pas sa falimenteze si clubul, dar din pacate a ranit foarte multi oameni cu o reputatii deosebite. Vezi Gergely si ceilalti antrenori gen Silaghi, Cheregi, Baba, Radulescu, presedinti de valoare precum Alexandrescu sau Toth, ultimul aducant singurele titluri de campioni nationali, oameni politici care candva erau si cred ca sunt alaturi de club gen Mihai Bar, Bolojan, Voloseniuc, Mircea Matei, etc. Ia dat D-zeu ce merita.
Postat 05 Ianuarie 2011, 23:12 de adevarul
era timpu`
Pt victorii isi lua partea, cand era problema, era.. pe nicaieri ; huooo !! in sfarsit, c`est fini o perioada urata, ma voi duce la meciuri dom` Vizzzer, pe bune. HAI BIHORU`
Postat 05 Ianuarie 2011, 19:47 de Rogerius
tzeapa
ai luat tzeapa, fraiere! foarte bine! locul tau nu era la bihoru'. du-te in campionatul zonal sau judetean.
Postat 05 Ianuarie 2011, 19:09 de bihoru'
fc bihor
BINE CA L-AU DAT AFARA PE LOSERUL ASTA! NU AVEA CE CAUTA LA FC BIHOR!
Postat 05 Ianuarie 2011, 18:49 de la peluza
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON