URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2017, 15:57

Handbaliștii de la CSM Oradea se pregătesc de meciul de cupă, de joi, cu CSM Făgăraș

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce și-au încheiat evoluția din turul de campionat al Diviziei A, unde au avut un parcurs fără greșeală, obținând zece victorii din zece posibile, performanță ce i-au plasat pe prima poziție a clasamentului Seriei B, handbaliștii de la CSM Oradea și-au asigurat prezența în Cupa României, urmând a evolua în optimile de finală, unde vor primi replica primdivizionarei CSM Făgăraș. Meciul este programat în această săptămână, joi, de la ora 18:00, la Oradea, la Arena „Antonio Alexe”.

„Am avut un sezon peste aşteptări, cred că nimeni nu credea la începutul sezonului că vom reuşi să câştigăm toate meciurile. Noi înşine ne-am fixat acest obiectiv îndrăzneţ. Mă bucur că am izbutit să îl realizăm, chiar dacă am avut un lot restrâns numeric, cu doar doi jucători experimentaţi (Cosmin Liberţ şi Devid Munea – n.r.), iar ceilalţi foarte tineri. Este însă meritul tuturor jucătorilor că am ajuns până aici”, a declarat antrenorul orădenilor, Sebastian Tudor, în cadrul unei conferințe de presă, ce a prefațat jocul de joi din cupă.

Adversara din această săptămână a bihorenilor, CSM Făgăraș, activează în Liga Zimbrilor (primul eșalon al României), unde la jumătatea sezonului se situează pe locul 13 din totalul de 14 poziții. Făgărășenii au un bilanț general de trei victorii, un rezultat de egalitate și nouă înfrângeri, la egalitate cu CSM Focșani 2007 – locul 12 în ierarhia generală.

“Putem spune că am avut puţin noroc, vom întâlni o echipă situată în partea inferioară a clasamentului şi vom juca pe terenul propriu. Să nu se înţeleagă însă că va fi un meci uşor. Dimpotrivă, va fi o partidă dintre cele mai dificile. Diferenţa valorică dintre Liga Naţională şi Divizia A este foarte mare. Echipa făgăraşeană ne este superioară din punct de vedere al bugetului, al lotului de care dispune. Spre deosebire de noi, are jucători foarte experimentaţi, cum sunt Acatrinei, Vaidasigan, Filip, Bejinariu etc. Acatrinei este de altfel golgheterul la zi al Ligii Naţionale, fapt care spune multe despre valoarea formaţiei din Făgăraş, chiar dacă ea se află momentan pe penultimul loc al clasamentului”, a mai precizat tehnicianul formației CSM.

De menționat că partida din optimile Cupei României se va desfășura într-o singură manșă, învingătoarea confruntării directe urmând a se califica între primele opt echipe ale competiției eliminatorii. De notat că forul de specialitate organizează Cupa României cu cele 14 formații prim divizionare, respectiv cu ocupantele primei poziții în cele două serii ale celui de-al doilea eșalon la încheierea turului. Se joacă în sistem eliminatoriu, cu un singur meci în fiecare fază, până la decernarea trofeului.

Pentru Oradea, faptul că va evolua în Cupa României direct din liga secundă reprezintă o premieră în materie de handbal, fapt care ambiționează și mai mult tânăra echipă bihoreană. „Noi ne bazăm pe tinereţea şi entuziasmul lotului nostru, pe un joc rapid, în viteză, cu care vom încerca să ne surprindem adversara. Banca noastră scurtă ne va dezavantaja în mod cert, pentru că noi avem doar şase-şapte jucători de bază, care au dus tot greul în turul campionatului. Rămâne de văzut dacă vom putea să ne descurcăm şi în acest meci, cu o echipă din Liga Zimbrilor”, a conchis Sebastian Tudor.

De menționat că, așa cum s-a întâmplat la toate meciurile de acasă ale CSM-ului din ultimele sezoane, și la jocul de cupă de joi, accesul publicului va fi liber, conducerea echipei orădene așteptând cât mai mulți suporteri pentru a susține formația gazdă.


Iată programul complet al jocurilor din optimile de finală ale Cupei României la handbal masculin:

CS Minaur Baia Mare - CS Dinamo București
CSM București - HC Odorhei
AHC Potaissa Turda - CSM Focșani 2007
SCM Politehnica Timișoara - CSU Suceava
AHC Dobrogea Sud Constanta - CS Politehnica Iași
CSM Oradea - CSM Făgăraș
HC Vaslui - CSA Steaua București
Știința Municipal Bacău - AHC Dunarea Călărași 2014

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON