URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2018, 12:19

Handbal: CSM Oradea a învins Universitatea Craiova, a promovat în Liga Națională, dar nu va fi înscrisă în primul eșalon!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliștii de la CSM Oradea și-au încheiat joi evoluția din actuala ediție a campionatului Diviziei A (liga a II-a). Bihorenii au încheiat cu succes sezonul, după ce, în ultima etapă, s-au impus pe teren propriu, în fața oltenilor de la Universitatea Craiova.

Desfășurat la Arena „Antonio Alexe”, jocul s-a încheiat cu scorul de 38-34 pentru CSM, care a fost condusă la pauză însă de olteni cu două goluri, scor 17-19.

Astfel, elevii antrenorului Sebastian Tudor au terminat pe primul loc în Seria B a competiției, detașat, cu 18 puncte mai mult decât ocupanta poziției secunde.

Partida cu oltenii a avut o primă repriză echilibrată, cu formația oaspete care s-a aflat mai mult la conducere. S-a mers însă cap la cap, au fost destule situații când tabela a consemnat scor egal, dar și când orădenii au condus, numai că formația craioveană a intrat la pauză în avantaj cu două goluri, scor 19-17.

În partea a doua, până prin minutul 40 s-a continuat cu un echilibru perfect, orădenii au egalat în minutul 42, la 24, în minutul 47 au preluat conducerea cu 28-27, pe care nu au mai cedat-o până la final, ba mai mult s-au desprins pe tabelă și în cele din urmă au câștigat cu 38-34.

„Știam că cei de la Craiova își vor vinde destul de scump pielea. Toate echipele care joacă cu liderul autoritar al clasamentului se motivează, chiar dacă evoluează în deplasare. Am avut o primă repriză mai slabă, în partea a doua am încercat să-i surprindem pe acele repuneri rapide și prin handbalul nostru în viteză pe care l-am practicat pe întreaga durată a acestui campionat. Practic aceasta a fost arma noastră secretă, o echipă foarte bine pregătită fizic din toate punctele de vedere, o echipă bine pregătită tehnico-tactic, la fiecare meci. Drept dovadă, aceste avoluții au dus la cele 19 victorii și o singură înfrângere, pe care le-am înregistrat în 20 de meciuri din această ediție de campionat”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei orădene, Sebastian Tudor.

Cel mai bun marcator de la CSM a fost din nou Alexandru Pop, cu 12 goluri. L-au urmat Tudor Botea și Petru Stroe, cu câte 5 reușite. De la craioveni, Gabriel Ciorogaru s-a dovedit a fi cel mai eficace, cu 11 goluri marcate.

Fără promovare

După acest joc, echipa orădeană de handbal masculin a încheiat ediția 2017-2018 a Diviziei A, pe primul loc în Seria B, cu 57 de puncte, cu 18 puncte mai mult decât ocupanta poziției a II-a, CSU „Constantin Brâncuși” Tg. Jiu, care a acumulat numai 39. Ca urmare, CSM Oradea și-a obținut dreptul de a promova în mod direct în Liga Națională. Așa cum BIHOREANUL a anticipat, însă, echipa nu va fi susținută de către conducerea clubului în prima divizie a țării nici sezonul următor, așa cum s-a mai întâmplat de alte două ori în ultimii ani, când handbaliștii orădeni au promovat în mod direct.

Vestea, care nu a fost dată încă publicității de conducerea clubului, a fost transmisă însă jucătorilor echipei la banchetul de final de sezon, care a avut loc în cursul serii de joi, de președintele Șerban Sere. Acesta le-a mulțumit componenților echipei pentru performanța realizată, i-a felicitat, dar, totodată, le-a dat vestea deloc satisfăcătoare că anul viitor echipa nu va fi înscrisă în Liga Națională. Motivele invocate au fost cele știute deja, de cinci ani: nu s-au găsit susținători financiari.

Rămâne acum de văzut cât de mult s-au căutat acești investitori și cât de mare a fost efortul depus pentru a găsi o variantă și pentru echipa de handbal masculin a orașului, care are o bună tradiție, pentru ca și aceasta să aibă șansa de a evolua în primul eșalon.

În concluzie, iubitorii handbalului bihorean trăiesc o nouă dezamăgire, deși favoriții lor, pe terenul de joc, le-a adus destule satisfacții în acest sezon. Culmea e că vestea primită de jucători a venit chiar în ziua în care Federația Română de Handbal a transmis clubului orădean invitația de a se înscrie în primul eșalon și de a confirma prezența din sezonul viitor în liga de elită.


CSM Oradea – Universitatea Craiova 38-34 (17-19)

Sala: Arena „Antonio Alexe” din Oradea

Arbitri: Alexandru Apostu și Florin Chinde (ambii din Baia Mare)

CSM Oradea: Niculai și Duma – portari; B. Munteanu 4 goluri, T. Botea 6, A. Mihăilescu 3, A. Pop 12, R. Nițu 1 (din 7 m), D. Munea, C. Crăciun 3, P. Stroe 5, A. Ivancov, C. Zamfir, R. R. Radu, E. Szilagyi, A. Laslo 4 și C. Iozu 1. Antrenori: Sebastian Tudor și George Tăutu

Univ. Craiova: I. Gheorghiță și R. Lupitu – portari; Iovănescu 1, Luntaru 4(2), Zarițchi 1, Mănescu 5, Păun 6, Ciorogaru 11, Gușatu 2, C. Șerban 1, Iacov și Rușeanu 3. Antrenori: Costin Dumitrescu și Marius Cătălin Popescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Intrebare
De ce suma de bani era nevoie pt a se înscrie în Liga Națională?
Postat 19 Mai 2018, 11:58 de ArdeleanOradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON