URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2018, 09:27

Gala Fotbalului Bihorean 2018: Mădălin Trip, cel mai bun jucător, Florin Fărcaş este antrenorul anului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată într-un cadru select, la Restaurantul Coloseum din Oradea, ediţia a II-a a Galei Fotbalului Bihorean a avut menirea de-ai premia pe cei care au excelat în fotbalul bihorean în decursul anului 2018.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, iar, prin urmare, au intrat în vizor, în afara premiilor speciale, doar reprezentanţii cluburilor participante la competiţiile organizate de AJF, respectiv cele din campionatele ligiilor a IV-a şi a V-a, fotbalul feminin, minifotbalul şi copii şi juniorii.

Printre invitaţii speciali s-au numărat deputatul PSD Ioan Sorin Roman, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean, Poti Csaba, inspectorul şcolar pentru managementul resurselor umane, Horia Abrudan, şi decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, profesorul Alexandru Ilieş. Au fost, de asemenea, prezenţi şi reprezentanţi ai Asociaţilor Judeţe de Fotbal din Satu Mare şi Sălaj.

O surpriză pentru un tânăr fotbalist

După prezentarea partenerilor şi colaboratorilor, a fost intonat imnul naţional şi s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului observator şi arbitru Doru Covaliu, a jucătorului Andrei Pascaru, de la Vadu Crişului, dar şi a altor colegi şi prieteni apropiaţi ai fotbalului bihorean, care, din păcate, au plecat la cele veşnice în decursul acestui an.

După discursul preşedintelui AJF Bihor, Radu Bitea, s-a trecut la festivitatea de premiere efectivă. Astfel, clubul Sporting Lugaş a primit premiul pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Apoi, au fost decernate premii pentru sprijinul acordat fotbalului bihorean în 2018, Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Primăriei Municipiului Oradea, Consiliului Judeţean Bihor, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţen de Jandarmi, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul, clubului Crişul, dar şi lui Spiridon Baltsavias, pentru consolidarea minifotbalului în Bihor, dr. Carmen Morariu, fost arbitru FIFA, în prezent doctor specialist în medicina sportivă, şi lui Cătălin Sărmăşan, pentru promovarea talentelor din judeţul Bihor în fotbalul mare.

Premiile pentru întreaga activitate fotbalistică au fost acordate foştilor jucători, care s-au consacrat în Bihor, iar ulterior au ajuns la cel mai înalt nivel în fotbalul naţional, Alexandru Boc, Zsolt Muzsnay, Alexandru Terheş, Ovidiu Lazăr şi Ioan Papp Deac.

Înainte de desemnarea laureaţilor din campionatele ligilor a IV-a şi a V-a, organizatorii au anunţat surpriza pregătită pentru talentatul jucător Patrik Andras, căruia Alexandru Boc i-a transmis că va fi legitimat la FCSB, aceasta după ce tânărul născut în anul 2002 a participat timp de două luni la un cantonament al jucătorilor de vârsta sa de la cel mai titrat club din ţară.

Cei mai bun portari sunt foarte tineri

Zeno Bundea l-a premiat apoi pe cel mai bun portar din Seria I a Ligii a V-a, Erik Alexandru Mihoc-Geczi, de la AS Vadu Crişului, un tânăr de doar 19 ani. Cel mai bun portar din Seria a II-a a Ligii a a V-a a fost desemnat Ionuţ Lucian Crăciun, de la CS Victoria Tulca, un alt tânăr, de 18 ani.

În fine, cel mai bun portar din Liga a IV-a a fost ales din nou Vlad Mircea Gheţe, de la CS Diosig Bihardioszeg, sportiv, care în afară de intrevenţiile dintre buturi s-a remarcat şi prin cele 12 goluri marcate în acest an.

După ce a fost premiată şi familia Cergheş, care a dezvoltat o frumoasă bază sportivă la Delani şi a organizat Campionatul Munţilor Apuseni, Gheorghe Rusu, directorul de competiţii al AJF Bihor i-a premiat pe cei mai buni jucători din acest an. Astfel, Ramses Gado, de la Foresta Tileagd, a fost desemnat cel mai bun jucător din Seria I a Ligii a V-a, Raul Lasc, de la Gloria Căbeşti, cel mai bun jucător al Seriei a II-a a Ligii a V-a, iar Mădălin Trip, de la CSC Sânmartin, cel mai bun jucător al Ligii a IV-a.

Premiul pentru antrenorul anului a fost acordat de Dan Dobai, lui Florin Fărcaş, tehnicianul celor de la CAO 1910 Oradea şi coordonatorul secţiei de fotbal de la CSM Oradea.

Pe lângă aceştia, Alin Daniel Panti, de la CAO 1910 a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător U2, Raul Ardelean, de la Luceafărul Oradea, a fost declarat tânărul internaţional de perspectivă U16, Patrick Gânţe, de la CAO, tânărul internaţional de perspectivă U15, iar Bogdan Fogarasi, de la Crişul Aleşd, a primit premiul pentru cel mai tânăr debutant la Liga a IV-a, debutul său producându-se la vârsta de 14 ani şi trei luni.

50 de ani dedicaţi fotbalului

În fine, ultimul premiu al galei a fost, din nou unul special, acordat de secretarul AJF, Peti Boroş, lui Ionel Bondor, de la Beiuş, pentru întreaga activitate. Acesta, din cei 80 de ani ai săi, 50 i-a dedicat fotbalului, perioadă în care a ocupat diferite funcţii în cadrul clubului din Beiuş, dar a şi scris mai multe cărţi.

După decernarea premiilor, participanţii au rămas să socializeze şi să se bucure de surprizele pe care le-au pregătit organizatorii pe mesele lor. Nu au lipsit între cei prezenţi nici profesorul Constantin Butişcă, cel care a lansat în acest an o carte dedicată Campionatelor Mondiale de Fotbal, dar şi Pavel Mercea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor.

"A fost un an bun, acest 2018, suntem într-o perioadă ascendentă a activităţii noastre. Printre altele, am degrevat în acest an toate cluburile juvenile de plata baremurilor de arbitraj şi observare. Am avut diferite turnee juvenile, am profesionalizat comisiile, cu câte un jurist la fiecare. Speram la mai mult fair-play şi la mai puţină violenţă fizică şi verbală, încet - încet le diminuăm. La minusuri trebuie să punem totuşi şi ratarea promovării în Liga a III-a a echipei câştigătoare a Ligii a IV-a, însă asta nu depinde neapărat de noi, ci mai mult de clubul în cauză. În 2019 dorim să profesionalizăm un pic fotbalul din Liga a IV-a, vom continua campania de scutire a plăţii baremurilor de arbitraj şi la Liga a V-a şi Liga a IV-a", a declarat preşedintele AJF Bihor, Radu Bitea.

"A fost o mândrie şi o onoare pentru mine, primirea acestei distincţii de antrenor al anului. Astfel, pot să spun că a fost apreciată munca noastră, pe care o depunem la nivelul Ligii a IV-a cu echipa de seniori CAO, dar şi munca de la centrul de copii şi juniori de la CSM. Pentru echipa CAO Oradea a fost un an bun 2018, pentru că deşi avem un lot de jucători tineri, am reuşit să promovăm în Liga a IV-a, iar acum la finele turului să ne situăm pe poziţia a II-a în eşalonul al IV-lea", a declarat şi Florin Fărcaş, tehnicianul celor de la CAO 1910 Oradea, desemnat antrenorul anului în fotbalul bihorean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON