URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2015, 14:53

"Gala arbitrajului bihorean 2015": Cel mai bun central e Radu Bitea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În organizarea Asociaţiei "Cavalerii Fluierului" Bihor, Pensiunea Ardealul din Oradea a fost vineri seară gazda Galei arbitrajului bihorean 2015.

Evenimentul, care a avut menirea de a-i premia pe cei mai buni "cavaleri ai fluierului" bihoreni din acest an, a fost onorat de prezenţa câtorva nume reprezentative din arbitrajul românesc, în frunte cu Ovidiu Haţegan, în prezent cel mai bun arbitru de centru din România. Acesta a venit la Oradea după ce abia se reîntorsese de la jocul din Liga Campionilor Europeni, de la Lisabona, unde a arbitrat jocul Benfica – Atletico Madrid, alături de orădeanul Octavian Şovre.

Între ceilalţi invitaţi s-au mai numărat însă şi fostul internaţional şi vicepreşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Alexandru Boc, dar şi Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Gala a fost deschisă de Cornel Pantea, preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor, for coorganizator al evenimentului. Pentru acesta a fost însă ultima gală în calitate de preşedinte al CJA Bihor, deoarece după 13 ani petrecuţi în fruntea arbitrajului, a decis să se retragă invocând motive personale. Pentru întreaga sa activitate în fruntea arbitrajului fotbalistic bihorean, el a fost premiat cu un trofeu pe care i l-a înmânat Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei "Cavalerii Fluierului" Bihor.

De precizat că Pantea lasă în urmă un corp de arbitri divizionari format din 18 membri, ultimul promovat fiind Ludovic Zifceac, avansat în această toamnă.

După prezentarea invitaţilor, Gala a continuat cu premierea mai multor arbitri de perspectivă, pentru activitatea şi realizările lor.

A urmat acordarea premiilor pentru cei mai buni arbitri bihoreni care activează în campionatele organizate de AJF Bihor din acest an. În ierarhia celor mai buni "centrali", pe locul I s-a clasat Radu Bitea (în foto, primul în stânga), în vârstă de 33 de ani, fratele fostului subprefect Cristian Bitea, care a primit "Trofeul dr. Mircea Neşu", tocmai din partea lui Ovidiu Haţegan (al doilea din stânga, în foto). Bitea a fost urmat în această ierarhie de Flavius Pop, în vârstă 24 de ani, şi George Blaj, de 22 de ani.

La asistenţi, în frunte s-a situat Ionuţ Cheregi (25 de ani), urmat de Dacian Boruţ (23 de ani) şi Cristian Gozman (22 de ani).

Ca de obicei, organizatorii au întocmit şi un clasament al fetelor. Prima în această ierarhie a fost Jeanina Păduraru, în vârstă de 27 de ani, ea fiind urmată de Adina Popa (20 de ani) şi Paula Popa (17 ani).

Organizatorii au evidenţiat faptul că anul 2015 a fost unul care poate fi considerat reuşit. Spre exemplu, printre alte remarcări se poate consemna şi faptul că arbitrii clasaţi anul trecut pe primul loc în topul "cavalerilor fluierului" din Bihor şi-au confirmat trendul ascendent şi atât Răzvan Lădar, cât şi Nicolae Tătar, au reuşit să promoveze la Liga a III-a.

La final, o diplomă de excelenţă a primit şi cel mai bun "central" al României, Ovidiu Haţegan, invitatul de onoare, care la rândul său, i-a felicitat pentru acţiune pe organizatori. "Ceea ce faceţi dumneavoastră aici este un exemplu şi model de organizare pentru celelalte CJA-uri şi AJF-uri din ţară. Mă bucur că un reprezentant de marcă al arbitrajului bihorean face parte din 2009 din echipa mea. Suntem toţi privilegiaţi că avem ocazia să colaborăm cu un om de calitatea lui Tavi Şovre", a spus Haţegan, referindu-se la Octavian Şovre, cel care este considerat în prezent cel mai bun "asistent" din arbitrajul românesc.

Cum gala s-a dorit şi un banchet pentru arbitrii bihoreni, după ce premiile au fost epuizate, seara s-a încheiat cu dans pe muzica lui Adi Balint şi Sorin Torje.


Iată lista completă cu premiile acordate în cadrul Galei arbitrajului bihorean 2015:

Pentru activitatea desfăşurată în organizarea turneului UEFA pentru juniori Under 19: Gabriela Toderaş, Adina Popa şi Dorina Korozsi.

Pentru activitatea din cadrul CJA Bihor: Ionuţ Sur, Ioan Olaru, Marcel Pirtea, Florin Marian, Alexandru Herman.

Retragere din activitate: Daniel Dumuţa, Cristian Bologan, Călin Putyer, Carmen Neagu.

Arbitri de perspectivă: Radu Carţiş, Bogdan Bărar, Andrei Venter, Sergiu Ciarnău, George Oanea, Raul Sturz, Alexandru Bogdănel, Alex Beleneşi, Bogdan Guler, Diana Ilie, Bogdan Baciu.

Program "Tinere talente": Ciprian Fiter, Rareş Lakatoş, Vlad Vida.

Promovare în eşaloanele superioare: Rareş Vidican, Răzvan Lădar, Nicolae Tătar, Ludovic Zifceac.

Pentru merite deosebite: Cornel Pantea, Ovidiu Haţegan, Octavian Şovre, Ciprian Danşa, Laurenţiu Danşa, Marius Omuţ.

Top 3 arbitri la feminin: 1. Jeanina Păduraru, 2. Adina Popa, 3. Paula Popa.

Top 3 arbitri asistenţi masculin: 1. Ionuţ Chereji, 2. Dacian Boruţ, 3. Cristian Gozman.

Top 3 arbitri masculin: 1. Radu Bitea, 2. Flavius Pop, 3. George Blaj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON