URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2019, 17:20

Fotbaliştii de la Luceafărul au pierdut sâmbătă meciul de la Târgovişte cu 1- 4

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meciul, care a contat pentru etapa a 37-a, penultima a campionatului, s-a încheiat cu victoria cu scorul de 4-1 pentru dâmboviţeni, care astfel şi-au asigurat, matematic, promovarea în prima ligă.

Pe contraatac

După unele intervenţii foarte bune ale tânărului portar al bihorenilor, Ionuţ Rus, care în minutul 16 a apărat şi o lovitură de la 11 metri, executată de căpitanul gazdelor, Liviu Mihai, peste doar un minut, pe contraatac, orădenii au dat lovitura.

După o centrare de pe dreapta a lui Constantin Roşu. George Paraschiv a reluat din apropierea porţii, dar din unghi, învingându-l pe portarul Aioani.

La acest scor, 1-0 pentru Luceafărul, Chindia nu era promovată. Totuşi gazdele au avut tăria să revină şi până la pauză să egaleze, prin Daniel Florea, în minutul 28, care l-a învins cu o lovitură de cap din şapte metri pe bravul portar orădean Ionuţ Rus.

Mitrică, eliminat!

În debutul reprizei a doua, Luceafărul a fost mai periculoasă, ratând chiar o ocazie uriaşă de a trece din nou la conducere, prin C. Roşu, în minutul 54.

În minutul 64 însă, gazdele au marcat şi s-au descătuşat, după o acţiune în viteză purtată pe flancul drept. Neguţ a avut un un-doi cu Cherchez, a intrat în careu şi a pasat înapoi la 14 metri pentru Liviu Mihai, care a venit din spate şi a pus latul. Mingea a fost deviată uşor şi de Yabre şi s-a dus lângă bara din stânga.

Deşi jocul intrase într-o acalmie, cu gazdele mulţumite cu situaţia de pe tabelă şi suporterii dâmboviţeni, care făceau valuri în tribune, satisfăcuţi că echipa lor este din nou pe primul loc, în minutul 75 Paul Mitrică l-a faultat din spate pe Mihaiu, a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Din acest moment, Luceafărul nu a mai putut conta în atac, dar a dat impresia că rezistă până la final.

Două goluri în trei minute...

Chiar aproape de încheierea partidei însă luceferii "şi-au dat examenul", primind două goluri, pe grave greşeli în apărare. În minutul 89, portarul Rus a pasat în faţa careului la Luduşan, care a fost surprins din spate, iar Daniel Novac i-a furat mingea, a scăpat singur cu portarul orădean, a pătruns în careu şi a finalizat  cu un şut plasat pe lângă Rus, în dreapta, 3-1.

Deşi părea că e prea mult pentru ei, bihorenii au mai primit un gol, în minutul 90+1, după o combinaţie în faţa careului.

Atunci, Martac a primit în dreapta, a pătruns şi a centrat în faţa porţii, iar Cristian Cherchez, liber la 4 metri central, a pus latul şi a înscris şi el, 4-1 şi Chindia a revenit pe primul loc.

În pofida înfrângerii, cel puţin deocamdată, Luceafărul a rămas pe locul 8, cu 49 de puncte, urmând a evolua în ultima etapă din actuala ediţie de campionat, la finele săptămânii viitoare, pe teren propriu, în compania ultimei clasate, Dacia Unirea Brăila.


Chindia Târgovişte – Luceafărul Oradea 4-1 (1-1)

Au marcat: D. Florea (min. 28), L. Mihai (min. 64), D. Novac (min. 89) şi Cr. Cherchez (min. 90+1) / G. Paraschiv (min. 17)

Chindia: Aioani - Martac, C. Dinu, Bg. Şandru, D. Dumitraşcu - A. Mihaiu (min. 77 Andr. Şerban), Liv. Mihai – cpt. (min. 82 Vătavu), D. Novac, Cr. Neguţ - D. Florea (min. 63 Cherchez) şi Neicuţescu. Antrenor: Viorel Moldovan

Luceafărul: I. Rus – P. Mitrică (min. 75 eliminat), Yabre, Opriş (min. 69 Core), Moihedja - C-tin. Roşu - cpt., Preoteasa, Chiorean, Vas. Pop (min. 77 Ciul) - G. Paraschiv şi Bebey (min. 64 Luduşan). Antrenor: Cristian Lupuţ


Etapa a 37-a (penultima) a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri

Academica Clinceni - FC Argeş 2-1

Sâmbătă

Metaloglobus Bucureşti – Energeticianul 3-0

Pandurii Târgu Jiu - ASU Politehnica Timişoara 1-0

Sportul Snagov - Aerostar Bacău 1-0

ACS Poli Timişoara - CS Mioveni 1-4

Ripensia Timişoara - Daco-Getica Bucureşti 1-1

Dacia Unirea Brăila - SSC Farul Constanţa 0-2

CS Baloteşti - Universitatea Cluj 0-2

Chindia Târgovişte - Luceafărul Oradea 4-1

Duminică

Ora 14:00 UTA Arad - Petrolul Ploieşti


Înaintea ultimei etape, se cunoaşte deja faptul că echipele Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni vor promova în Liga I, în timp ce pentru locul III, cel care duce la baraj, se mai luptă în continuare U Cluj şi Petrolul Ploieşti, cu mai mari şanse pentru clujeni.

Se cunosc, de asemenea, şi echipele care vor retrograda. Acestea sunt: Dacia Unirea Brăila, CS Baloteşti, ACS Poli Timişoara, Aerostar Bacău şi ACS Energeticianul. Totuşi, dacă echipa Pandurii Tg. Jiu nu va reuşi să îşi plătească datoriile către anumiţi jucători, până la finalul acestei luni, va fi penalizată cu 9 puncte, şi atunci va retrograda ea, în locul celor de la Energeticianul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON