URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2018, 18:25

Fotbal în migrare: Luceafărul Oradea s-ar putea muta la Reşiţa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce, în toamnă, echipa de fotbal Luceafărul Oradea era dată ca şi mutată la Motru, apoi la Petroşani, iar apoi ca fuzionată cu ACS Şirneasa, formaţie care a promovat în această lună în Liga a II-a şi susţinută tot de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, miercuri a mai apărut o variantă pentru destinaţia singurei echipe care a reprezentat judeţul Bihor în ligile naţionale în sezonul recent încheiat: Reşiţa.

Devine CSM Reşiţa

Presa din acest oraş anunţă că echipa Luceafărul e ca şi mutată în Caraş-Severin. "Consilierii locali reşiţeni şi-au dat în urmă cu doar câteva minute acordul de principiu privind asocierea municipalităţii cu clubul de fotbal Luceafărul Oradea, controlat de omul de afaceri Nicu Sarcină, astfel că e tot mai sigur faptul că în Valea Domanului se vor juca din nou meciuri din al doilea eşalon al ţării!", scrie site-ul expressdebanat.ro.

Concret, aleşii locali din Reşiţa au votat ca municipiul, prin Asociaţia Reşiţa Europeană, să se asocieze cu clubul Luceafărul Oradea, controlat de omul de afaceri Nicu Sarcină, asociere care ar presupune mutarea Luceafărului în Valea Domanului şi transformarea ei în CSM Reşiţa.

Finanţarea echipei va fi asigurată de omul de afaceri, în timp ce Consiliul Local Reşiţa se va ocupa de întreţinerea bazei sportive şi de echipele de juniori.

Presa reşiţeană precizează şi faptul că omul de afaceri Nicu Sarcină a fost în mai multe rânduri la Reşiţa, unde "s-a întâlnit cu autorităţile locale, a dat mâna şi cu Daniel Opriţa (n.r. antrenor CSM Reşiţa) după schimbul mai dur de replici din iarnă şi s-a arătat foarte încântat de baza sportivă şi de condiţiile pe care le poate oferi capitala Banatului Montan".

Mai mult decât atât, reşiţenii sunt aproape convinşi că din toamnă vor avea echipă de fotbal în Liga a II-a. "Odată cu acordul consilierilor locali, lucrurile par deja rezolvate. Mai rămân de pus la punct doar chestiuni legate de contract, statut, modificarea numelui şi preluarea însemnelor roş-negre, precum şi de înscrierea în viitoarea ediţie de campionat", mai notează pe site publicaţia Express de Banat.

La Oradea, alta e realitatea

Totuşi, în Oradea situaţia nu pare atât de clară ca la Reşiţa. Lucia Vladimirescu, preşedintele clubului, nu a fost de găsit la telefon, dar antrenorul secund, Ioan Pap-Deac, aflat în vacanţă, a declarat BIHOREANULUI că nu ştie nimic de această posibilă motare.

În schimb, cu o zi în urmă, aceeaşi Vladimirescu a dat asigurări că echipa de fotbal Luceafărul nu se va muta din Bihor. "Nu ne mutăm nicăieri. Luceafărul Oradea va continua să joace la Sînmartin", a precizat preşedintele clubului, pentru bihon.ro.

De altfel, şi antrenorul principal Cristian Lupuţ şi-a creionat programul pregătirilor pentru următoarea ediţie de campionat, reunirea echipei fiind prevăzută pentru 20 iunie. El a stabilit, de altfel, şi câteva jocuri amicale.

Pe de altă parte, e de precizat şi faptul că angajamentele celor doi antrenori, Cristian Lupuţ şi Ioan Pap Deac expiră la 30 iunie şi, deocamdată, nu s-a discutat despre prelungirea lor.

Rămâne, astfel, de văzut ce se va întâmpla în continuare. Un lucru este cert: omul de afaceri Nicolae Sarcină este cât se poate de imprevizibil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON