URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2010, 15:30

FC Bihor şi DVSC Debrecen au terminat la egalitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Profitând de neprezentarea la Oradea a echipei Minerul Lupeni, precum şi de pauza competiţională din campionatul maghiar, cauzată de programul echipelor naţionale în preliminariile Campionatului European din 2012, FC Bihor şi DVSC Debrecen au găsit de cuviinţă să dispute sâmbătă un joc, fie el şi amical.

Cei doi tehnicieni şi-au dorit să păstreze tonusul competiţional al echipelor, oferind jucătorilor o confruntare în care miza n-a mai fost rezultatul final. De aici a luat naştere o partidă agreabilă, cu multe faze de poartă, în special în prima repriză, când FC Bihor a trimis în teren unsprezecele de bază.

Fără Markus şi Florean, componenţi ai lotului naţional Under 19, menajaţi după lungul drum străbătut cu autocarul până în Republica Moldova şi înapoi, iar Oltean suspendat pentru 4 cartonaşe galbene (el va fi apt de joc doar dacă Minerul Lupeni va fi exclusă din campionat), FC Bihor a dominat prima parte a disputei, reuşind să deschidă scorul chiar din minutul 3.

Bîrză, în vervă de joc, a centrat puternic de pe dreapa, iar fundaşul maghiar Mate, în încercarea de a respinge, a trimis mingea în propria portă (1-0). Tot Bîrză a ratat apoi majorarea scorului, în minutul 10, cînd mingea lobată de atacantul orădean a trecut peste transversala porţii apărate de Pantic.

În replică, la o banală lovitură de colţ, Mate şi-a răscumpărat greşeala şi din 6 metri a reluat în plasa apărată de Fildan (1-1). Finalul de repriză a aparţinut orădenilor, flancul drept fiind la originea celor două ocazii mari de gol care, din păcate, nu au fost şi fructificate.

În minutul 26, centrarea lui Bîrză s-a strecurat printre picioarele lui Sulea, aflat cu poarta goală în faţă, pentru ca după alte zece minute, şutul trimis de Toc de la 25 de metri să lovească bara din drepta portarului maghiar.

În repriza a doua, FC Bihor a trimis în teren un unsprezece total schimbat, în timp ce Debrecen a efectuat cinci schimbări pe parcursul celor 45 de minute. Drept urmare, ocaziile la cele două porţi au fost rare, doar FC Bihor şi-a mai trecut în cont două oportunităţi majore de a trece în avantaj pe tabela de marcaj.

În minutul 51, şutul lui Bîrză de la 25 de metri lateral drepta l-a surprins pe portarul Antal ieşit dintre buturi, dar cu un ultim efort acesta a reuşit să respingă în cornet, după care, în minutul 57, Oltean a ratat o lovitură de la 11m acordată în urma faultului comis de Burics asupra lui Bîrză.

"A fost un meci de antrenament, cu bune şi rele. Am dorit acest amical pentru a nu scoate jucătorii din ritm, dar şi pentru a oferi tuturor jucătorilor posibilitatea să joace cât mai mult. Din păcate, Chiş nu este încă refăcut după accidentarea la genunchi şi am dorit să nu-l supunem la un efort prea mare, motiv pentru care l-am trimis la vestiar după jumătate de oră de joc. În schimb Bîrză a dat dovadă de o mare poftă de joc, ceea ce nu poate decât să mă bucure", a declarat la finalul partidei antrenorul FC Bihor, Gheorghe Ghiţ.


FC Bihor (prima repriză): Fildan - Toc, Muscă, Ianciuk, Lupu - Sorean, Deaconescu, Popa Mădălin, Copil - Bîrză, Sulea

FC Bihor (repriza a II-a): Bucur - Moraru, Oltean, Ianciuk, Tegzeş - Danci, Coroian, Chiş (77 Negru), Pop florin - Hadzi, Bîrză (66 Birtalan)

Antrenori: Ghiţ Gheorghe - Marinău Marius

DVSC Debrecen: Pantic (46 Antal) - Bernarth, Mate, Albert (66 Szilagyi), Burics (66 Barzso) - Dombi (66 Kuti), Luis Ramos, Gal, Ferenczi - Toth (46 Mokanszki), Demba.

Antrenor: Herczeg Andras

Arbitri: Vidican Rareş - Bologan Cristian şi Drăghici Cosmin

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON