URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2011, 14:38

FC Bihor a reuşit doar un egal la Piteşti şi a trecut pe locul 2

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Început bun de joc sâmbătă, în disputa cu FC Argeş, pentru orădeni. În minutul 4, Selagea a şutat din vole, de la 18 metri de poartă, dar pe lângă stâlpul din partea dreaptă a buturilor apărate de Fundulea. În minutul 9, FC Bihor a introdus balonul în plasa porţii adverse în urma unei lovituri libere, dar asistentul Szabo Gero din Cluj Napoca a semnalizat o poziţie de off-side şi golul a fost anulat.

În continuare roş-albaştrii au dominat jocul, creându-şi şi alte ocazii, în timp ce piteştenii nu au expediat nici un şut pe spaţiul porţii orădene. În minutul 22, în urma unei lovituri de colţ, fundaşul stânga Răzvan Lupu, urcat în atac, a reluat cu capul din interiorul careului, însă goalkeeperul Fundulea a respins de sub transversală. Un minut mai târziu, Danci a şutat din 10 metri, peste poarta gazdelor.

Minutul 25 a adus şi prima ocazie clară pentru piteşteni. Rover Cârstea, scăpat singur cu Pogacsics, nu a reuşit să îl învingă pe portarul orădean care a respins în lateral. Ultima acţiune mai notabilă a primului mitan a fost consemnată în minutul 29, când Chiş, din 12-13 metri, a şutat pe lângă poartă.

După o primă repriză dominată de bihoreni, la pauză s-a intrat cu rezultatul de 0-0. Mitanul secund a debutat însă în trombă şi chiar în primul minut de la reluare, devensiva roş-albaştrilor a fost surprinsă de o acţiune şnur a gazdelor, care au reuşit să înscrie prin Ivănică.

Nu au trecut mai mult de 3 minute şi FC Bihor a restabilit egalitatea prin Florean, în minutul 49, care a pătruns frontal şi l-a învins pe portarul Fundulea cu un şut din interiorul careului. După marcarea golului egalizator, până în minutul 70 nu s-a mai întâmplat mare lucru. Însă cu 20 de minute înainte de final, Selagea s-a aflat la 12 metri de poarta adversă, dar a şutat pe lângă stâlpul din partea dreaptă a porţii lui Fundulea.

Finalul a fost disputat, ambele echipe dorind să dea lovitura. În minut 85 Mărkuş a scăpat singur în faţa porţii piteştenilor, dar a trimis pe lângă, pentru ca un minut mai târziu, Rover Cârstea, cel mai periculos jucător al adversarilor, să dea o replică periculoasă pe contraatac. Atacantul piteştenilor nu a reuşit să-l învingă nici de această dată pe Pogacsics.

Rezultatul final de 1-1 menţine, deocamdată, echipa orădeană în fruntea ierarhiei, cel puţin până la jocurile "cap de afiş" ale acestei runde: Petrolul Ploieşti-Voinţa Sibiu, prorgramat sâmbătă de la ora 14, şi ALRO Slatina - CS Mioveni, programat duminică de la ora 12.

"Au fost două reprize diferite. În prima ne-am creat ocazii, dar nu am reuşit să marcăm. În partea a doua am continuat să punem presiune pe adversar, ne-am creat şi alte ocazii, în timp ce gazdele au replicat tăios pe contraatac şi puteau să marcheze. Am venit să câştigăm 3 puncte, nu am reuşit. Orice punct este însă important în acest final de campionat, care-şi va juca promovarea până în ultima etapă", a declarat la finalul partidei antrenorul orădenilor Gheorghe Ghiţ.

În disputa de la Piteşti, antrenorul Gheorghe Ghiţ a utilizat formula: Pogacsics - Moraru, Muscă, Iuhas, Lupu - Chiş, Danci, Sorian, Selagea - Florean şi Mărkuş. Au mai intrat: Bârză, Sulea şi Mădălin Popa.

În celelalte jocuri desfăşurate sâmbătă dimineaţă, în etapa 26 a seriei vestice din liga secundă la fotbal, UTA a învins fără drept de apel CSM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 4-0, golgheterul seriei, Voiculeţ, reuşind în această rundă trei goluri, iar Mureşul Deva s-a impus in extremis pe teren propriu în faţa arădenilor de la ACU, cu 2-1.

Ultimul joc al etapei este programat duminică la Craiova, de la ora 11, între echipa locală Gaz Metan CFR şi Arieşul Turda.

Următorul meci al FC Bihor se va disputa sâmbătă, 14 mai, pe teren propriu, cu ALRO Slatina.

UPDATE:

În derby-ul etapei, Petrolul Ploieşti s-a impus la Strejnic, în faţa Voinţa Sibiu, cu scorul de 1-0 şi a urcat pe locul 1 în clasament, cu 49 de puncte. Cel puţin până la jocul de duminică, de la ora 12, între ALRO Slatina şi CS Mioveni, FC Bihor rămâne pe poziţia a doua, cu 48 de puncte.


Clasament

1. Petrolul Ploieşti - 49 p
2. FC Bihor - 48 p
3. CS Mioveni - 45 p
4. Voinţa Sibiu - 44 p
5. Poli Iaşi - 40 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
duminica
Vezi ca duminica de la 12 e meciul cu Alro
Postat 07 Mai 2011, 16:37 de jorgensen
mda
se pare ca ajungem pe locul 2...
Postat 07 Mai 2011, 15:43 de mda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON