URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2012, 19:20

FC Bihor a obţinut un punct la Arad

FC Bihor a obţinut un punct la Arad (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui joc cu două reprize diametral opuse, FC Bihor şi UTA au încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1, ultimul meci al etapei a XIV-a din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal.

Partida, desfăşurată pe Stadionul "Francisc Neuman" din Arad, duminică, a consemnat o evoluţie mai bună a gazdelor în prima repriză, care au stăpânit jocul în aceste 45 de minute, creându-şi şi câteva ocazii de gol, dintre care pe una au fructificat-o în minutul 9, prin Silvăşan. Atunci, în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, executată de Gligor, mingea a ajuns la atacantul Silvăşan, care din 3-4 metri l-a învins pe portarul Popescu cu un şut în dreapta acestuia.

Dacă în prima repriză au evoluat modest, în partea a doua însă, orădenii au ieşit la joc şi a fost rândul lor să controleze disputa şi să pună stăpânire pe joc, creându-şi, la rându-le, câteva ocazii bune de a marca. Dintre acesta, pe una, Mărkuş, în minutul 53, a fructificat-o, după o pasă de la Tîrnacop, profitând şi de o bâlbâială a fundaşilor arădeni. Adrian Mărkuş a înscris de la 4 metri, după ce a driblat şi portarul.

La pauză, antrenorul orădenilor, Claudiu Niculescu, a efectuat două modificări, înlocuindu-i pe Florian şi Puşcaş cu Ov. Popa şi Hadăr.

În absenţa lui Oltean, suspendat, banderola de căpitan al echipei în această partidă a fost purtată de Florean, iar după schimbarea la pauză a acestuia, portarul Popescu a fost cel care a preluat-o.

"Ne-am anihilat reciproc. Au fost două reprize distincte, prima, a arădenilor, a doua, a noastră. Dacă ar fi să ne luăm după ocaziile clare de gol, cred că am avut mai multe, aşa că meritam să câştigăm. După remiza asta, trebuie să fim realişti, nu optimişti, şi să spunem că suntem departe de promovare, ambele echipe, sunt multe puncte faţă de locul II", a declarat, după joc antrenorul orădenilor, Claudiu Niculescu.

În jocul de la Arad, Claudiu Niculescu a trimis în teren echipa: Popescu - Fl. Pop, Tânc, Petrache, Zanardini - Florean (min. 46 Ov. Popa), M. Popa, Tîrnacop, Bic (min. 76 Sorian) - Puşcaş (min. 46 Hadăr) şi Mărkuş.

Au arbitrat: Flavius Alin Roşu (Timişoara) - Gabriel Bîrjac (Zalău) şi Raul Ghiciulescu (Lugoj).

Celelalte partide ale penultimei etape a turului din seria vestică a ligii secunde a consemnat şi înfrângerea pe teren propriu a celor de la Damila Măciuca în faţa conjudeţenilor de la CSM rm. Vâlcea. Derby-ul etapei, Corona Braşov - FCM Tg. Mureş fost câştigat în schimb de gazde cu 1-0. Tot 1-0 s-a consumat însă şi în disputa de pe malurile Begăi, ACS Poli Timişoara - FC Maramureş.


Etapa a XIV-a a Seriei a II-a a Ligii a II-a:

Damila Măciuca - CSM Rm. Vâlcea 0-1
FC Olt - FC Argeş 2-0
Corona Braşov - FCM Tg. Mureş 1-0
ACS Poli Timişoara -FC Maramureş Univ. B.M. 1-0
UTA - FC Bihor 1-1
Luceafărul Felix, CS Mioveni şi Unirea Alba Iulia au stat.


Clasament:

1. Corona Braşov 27 p
2. ACS Poli 23 p
3. Damila Măciuca 21 p
4. FCM Tg. Mureş 20 p
5. UTA 17 p
6. CS Mioveni 14 p
7. FC Bihor 14 p
8. CSM Rm. Vâlcea 14 p
9. Luceafărul Felix 13 p
10. FC Olt 12 p
11. FC Maramureş 12 p
12. FC Argeş 11 p
13. Unirea Alba Iulia 11 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
:)
ros-albastrii AU dominat jocul, ca "e" mai multi !
Postat 26 Noiembrie 2012, 10:17 de Gigel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON