URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2010, 16:29

FC Bihor a învins în deplasare, în inferioritate numerică!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Echipa Silvania din Şimleul Silvaniei a pierdut sâmbătă, cu scorul de 1-2, meciul susţinut acasă, în faţa jucătorilor de la FC Bihor.

Meci improvizat

Gazdele nu mai învinseseră de mult pe teren propriu, în timp ce FC Bihor a capotat la ultima deplasare pe care a avut-o la Râmnicu Vâlcea. Mai mult, atacul bihorenilor era unul improvizat, datorită accidentărilor lui Markus şi Bîrză, astfel că Sulea şi Sorian au jucat pentru prima oară împreună în posturi de atacanţi. Nici starea suprafeţei de joc nu a fost una care să-i avantajeze pe orădeni, terenul tare şi cu denivelări făcând aproape imposibil jocul de construcţie.

Gazdele au încercat să profite de gabaritul superior al atacanţilor Zăgrean şi Gego, pentru a ajunge la poarta apărată de Fildan, dar încercările lor nu au avut sorţi de izbândă decât o singură dată.

Mutări potrivite

În minutul 28, Zăgrean a reuşit să se descotorosească de apărătorii adverşi, l-a driblat şi pe goal-keeper-ul Fildan, după care a marcat în poarta goală (1-0). Gazdele nu au apucat, însă, să se bucure de reuşita golului deoarece Sulea, găsit de Sorian cu o pasă printre greoii apărători de la Silvania, a şutat în colţul din dreapta al portarului Miron, rămas fără ripostă (1-1).

Eliminarea fundaşului bihorenilor Ianciuk din minutul 39 (al doilea cartonaş galben după un altul primit în minutul 16) avea să schimbe total registrul tactic al partidei. Deaconescu a fost retras lângă Muscă, iar în locul lui Mădălin Popa a fost introdus Danci, un jucător mai puternic, capabil să se confrunte cu succes în disputele directe cu adversarii.

La reluare, după numai cinci minute de joc, Sulea l-a "servit" pe Florean cu o pasă la fix, din care orădeanul a marcat golul victoriei, în minutul 50. A urmat un asediu haotic al gazdelor la poarta lui Fildan, dar cele mai mari ocazii de gol s-au trecut tot în contul orădenilor, care au ratat majorarea scorului prin Sulea, Sorean şi Copil.

Inepuizabilul Florean

Indiscutabil, Florean a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe terean. A rezistat cu brio în faza defensivă în faţa atacurilor adversarilor, a luat acţiuni pe cont propriu ameninţând poarta lui Miron şi a fost omul care a adus victoria orădenilor golul din minutul 50.

La numai 18 ani, Florean a dat dovadă de caracter, profesionalism şi dăruire. A "arat" terenul de la un careu la altul, în ciuda oboselii acumulate după atâtea meciuri disputate în ultimul timp la FC Bihor şi echipa naţională Undert 19. I-a lipsit Markus, dar a conlucrat bine şi cu Sulea, pe care l-a pus de câteva ori în posibilitatea de a marca.

Trio bihorean în tabăra adversă

Dintre cei trei bihoreni prezenţi în lotul Silvaniei, doar Ianc şi Gego au fost titulari. Şi nu au jucat rău, doar că de data asta au întâlnit un adversar superior valoric. Gego s-a zbătut mult în duelul cu Muscă, dar fără succes, în timp ce Ianc a fost, alături de Zegrean, cel mai periculos jucător al echipei locale.

Deşi a jucat fundaş, Ianc a ameninţat permanent poarta lui Fildan, centrările lui fiind greu respinse de către apărătorii orădeni. " Fii atent că te face pe dreapta!", sunau indicaţiile lui Ghiţ către Pop Florin, jucătorul care l-a înlocuit pe Tegzeş. O dată, de două ori, i-a ieşit, după care a fost blocat în tuşă de către mijlocaşul lui FC Bihor.

Introducerea lui Andor în echipa gazdă a dat mai emoţii orădenilor din tribună. Jucător de picior stâng, periculos şi impervizibil în acţiuni, Andor a pus o singură dată în pericol poarta lui Fildan.

Cu prefectul în tribună

Spectator de onoare la tribuna oficială, prefectul de Bihor Gavrilă Ghilea a urmărit cu interes meciul dintre cele două echipe. "Sunt un spectator care se bucură pentru orice rezultat. M-am născut pe aceste meleaguri şi aş fi vrut ca Silvania să învingă dar, în acelaşi timp, ca bihorean, nu voiam ca FC Bihor să piardă. FC Bihor a meritat victoria, este o echipă mai experimentată, drept dovadă că a şi marcat în inferioritate numerică".

Declaraţii după meci

Gheorghe Ghiţ (antrenor FC Bihor): "Îi felicit pe jucători. Au respectat partitura tactică, mai ales după eliminarea lui Ianciuk. Au făcut un bun meci de sacrificiu şi le-a reuşit. Le-am spus de la început să evităm să facem greşeli personale, au greşit totuşi în unele situaţii, dar totul este bine când se termină cu bine. Înlocuirea lui Popa nu s-a datorat evoluţiei pe care a avut-o în teren. Am hotărât să-l introduc pe Danci, fiind un jucător cu o mai mare experienţă, mai util la mijlocul ternului. Sulea a marcat un gol important pentru echipă şi pentru el, mă bucură acest lucru, dovadă că lotul nostru este valoros şi că oricare jucător poate fi înlocuit".

Adrian Anca (manager general Silvania): "Este frustrant să pierzi meci de meci. Deşi am avut superioritate teritorială şi în prima repriză, nu am putut să ne desprindem, chiar dacă am condus pe tabela de marcaj. Apoi, în superioritate numerică, am luat gol, am atacat haotic, fără luciditate. FC Bihor este o echipă bună, mi-au plăcut tinerii care joacă aici şi cărora le prevăd un viitor frumos. Păcat că am pierdut, noi ne facem zilele grele. Dar nu avem altceva de făcut decât să mergem înainte".


Silvania Şimleu Silvaniei - FC Bihor 1-2 (1-1)

Au marcat: Zăgrean (28) / Sulea (29), Florean (50)

FC Silvania: Miron - Ianc, Huzuneanu, Crişan (65 Hadar), Ghiţă - I. Schwarzkopf , Petcuţ (cpt.), Pop (52 Andor), Muntean - Gego, Zăgrean.
Manager general: Adrian Anca

FC Bihor: Fildan - Toc, Muscă (cpt.), Ianciuk, Tegzeş (49 Lupu) - Florean, Deaconescu, Popa Mădălin (37 Danci), Copil (80 Pop Florin) - Sulea, Sorian.
Antrenori: Ghiţ Gheorghe - Marinău Marius

Cartonaşe galbene: Petcuţ, Muntean / Ianciuk (2), Danci, Copil. Cartonaş roşu: Ianciuk (minutul 39)

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe). Asistenţi: Bogdan Dragoş (Făgăraş) şi Constantin Cantemir (Voila)


Rezultatele etapei a VIII-a

FC Silvania Şimleu Silvaniei - FC BIHOR 1-2
Unirea Alba Iulia - CS Mioveni 1-0
UTA Arad - ACU Arad 1-0
FC Argeş - Voinţa Sibiu 1-1
Alro Slatina - Arieşul Turda 3-1
Mureşul Deva - Gaz Metan CFR Craiova 1-2
ACSMU Poli Iaşi - Petrolul Ploieşti 3-1

CSM Râmnicu Vâlcea a avut etapă liberă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
bravo
bravo baieti bravo antrenori bravo conducere cuplu lucian sarmasan incepe sa functioneze secondati de vesnicul capitan vova tamas vizer cu astea tre sa lucrezi inainte si vei avea succes sunt de caractersi devotati clubului asta i echipa viitorului pt fc bihor jucatori talentati si antrenori harnici IAR NOI VOM FI MEREU LINGA ECHIPA SI LA BINE SI LA RAU
Postat 16 Octombrie 2010, 17:09 de galeria
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON