URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2015, 00:14

FC Bihor a cedat cu 6-0 ultimul joc oficial din acest an, de la Baia Mare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor au încheiat parcursul din actuala stagiune a Ligii a II-a, sâmbătă, la Baia Mare, pe terenul formaţiei locale, FCM, cea de-a treia clasată.

Cu probleme financiare mari, jucătorii orădeni au plecat la acest joc cu maşinile proprii şi, la fel cum s-a întâmplat şi în rundele anterioare, în pofida rezultatului negativ, au practicat un joc bun în ofensivă, însă în defensivă şi de această dată au fost depăşiţi clar. Scorul final al întâlnirii, care a contat pentru etapa a XVIII-a a Seriei a II-a, a fost 6-0 pentru gazde, după ce la pauză acestea conduceau deja cu 5-0.

S-a jucat pe un teren foarte greu, mocirlos, în care mingea se oprea de multe ori la jumătatea pasei. Aşa s-a întâmplat şi în primul minut, când, după o acţiune a maramureşenilor, tânărul fundaş dreapta al bihorenilor Cacovean a respins, mingea s-a oprit însă în nămol, la 16 metri de poartă, exact în faţa lui Codin, care a şutat imparabil, mingea a lovit bara transversală şi a intrat în poartă, gazdele deschizând scorul.

"Bătuţi" de mocirlă

Tânăra echipă orădeană nu s-a putut obişnui prea repede cu suprafaţa de teren extrem de grea şi în minutul 9 a fost surprinsă din nou în defensivă, când, după o lovitură de colţ, B. Străuţ A  înscris din colţul careului mic,  după o deviere.

După ce în minutele 13 şi 14, V. Pop a reluat cu capul, de fiecare dată, din careu, peste bara transversală a bihorenilor, în minutul 21 scorul a devenit deja 3-0, după ce ex-orădeanul S. Oltean şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, cu un gol din interiorul careului, în urma unei gafe a fundaşilor bihoreni.

În minutul 25, FC Bihor putea reduce din handicap, când N. Lorincz a scăpat singur cu portarul Ormenişan. A şutat de la aproximativ 11 metri, goalkeeperul gazdelor nu a reuşit să reţină, mingea se ducea către poartă, însă a fost încetinită din nou de terenul mocirlos, iar în ultimul moment, gazdele s-au interpus şi au reuşit să scoată din faţa liniei porţii.

Au urmat apoi câteva minute bune în jocul orădenilor. Trabalka a şutat în minutul 28, de la marginea careului, dar a reţinut portarul de lângă bară. De asemenea, Andor a tras de la 17 metri, în minutul 33 şi a reţinut portarul. În replică, în careul orădean, Păcurar a expediat un balon de la marginea careului mare, reţinut în doi timpi de tânărul portar, de doar 15 ani, de la FC Bihor, Răzvan Egri.

În minutul 36 scorul a devenit 4-0 totuşi, după ce Codin a şutat de pe stânga la colţul lung, dar mingea s-a oprit în faţa porţii, de unde Sîrbu, venit din urmă, a trimis-o în plasă.

Atacurile gazdelor au continuat şi după acest gol, iar în minutul 39, Balaure a centrat de pe stânga, V. Pop a reluat din faţa porţii, dar mingea s-a dus în bară. Totuşi scorul la pauză a fost 5-0, după ce în minutul 45, Arsene l-a faultat în careu pe Păcurar, iar R. Lupu a transformat lovitura de la 11 metri.

Curajoşi, dar învinşi

În partea a doua, FC Bihor a jucat mult mai curajos şi ceva mai atent în apărare, iar în minutul 55 Sulea a ratat o ocazie uriaşă. Andor a centrat perfect de pe stânga, iar atacantul orădean, din 4 metri, singur cu portarul, a reluat milimetric pe lângă bară. Apoi, în minutul 59, Andor a şutat de la marginea careului, puţin pe lângă poartă, pentru ca zece minute mai târziu, Egri să se remarce în poarta orădeană, după o lovitură liberă, bine executată de Ignea, de la 18 metri. În replică, FC Bihor a avut o nouă ocazie uriaşă, prin Sulea, în minutul 75, când acesta a scăpat din nou singur cu portarul, l-a driblat pe acesta, mingea s-a oprit în mocirlă, iar când să trimită spre poarta goală au apărut fundaşii băimăreni care au respins in-extremis.

Jocul frumos, cu ocazii spectaculoase a continuat şi la poarta orădeană, în pofida terenului tot mai greu, iar în minutul 83, Răzvan Egri a scos din nou foarte bine reluarea lui Fl. Ilie, din interiorul careului. Totuşi, în minutul 86, tânărul goalkeeper bihorean nu a mai putut face nimic, după ce Vasile Pop a centrat perfect de pe dreapta, iar din 6 metri, Fl. Ilie a reluat în stânga portarului orădean.

Astfel, jocul s-a încheiat cu scorul de 6-0 pentru gazde, un scor care consemnează o nouă înfrângere drastică pentru orădeni, dar care pune capăt agoniei echipei bihorene din acest final de stagiune.

"Ne cerem scuze"

"Din punctul meu de vedere, ultimele cinci partide au venit ca un ciocan pentru aceşti băieţi, pentru toată lumea. Au dus, pe perioada cât au fost terenuri bune, jocuri bune, au avut încă un pic de energie acumulată, dar această ultimă lună a fost crunt, pe nişte terenuri execrabile, nişte jocuri în condiţii care nu pot fi descrise. Felicit pe cei din conducere, îi felicit pe băieţi, pentru că nu au îngropat pe FC Bihor, pentru modul de a reuşi această performanţă, de a termina campionatul din punct de vedere economic. Sunt convins, dacă se vor găsi surse de finanţare, cu o bună pregătire, cu o împrospătare destul de serioasă a lotului, se va putea atinge obiectivul echipei, de a rămâne în Liga a II-a", a declarat, după joc, antrenorul formaţiei FC Bihor, Dan Mănăilă.

"Din păcate jucăm de două săptămâni pe asemenea suprafeţe, în loc să jucăm în septembrie şi octombrie. Un rezultat, poate, puţin cam dur, dar meritat pentru Baia Mare. Îi felicit, le urez succes în continuare. Nu am ce să le reproşez nimic băieţilor, în condiţiile în care suntem. A fost un an pe care sper să-l uit cât mai repede, un an în care am avut parte de un colectiv fantastic. Sunt jucători care n-au luat salariu de zece luni şi n-a depus unul memoriu la Federaţie. Sper la anul să rezolv situaţia sponsorizării sau a unui investitor, dacă nu, eu zic că această echipă nu va mai continua", a declarat, la rândul său, preşedintele clubului FC Bihor, Mircea Fodor.

"Din păcate, a fost un meci foarte dureros pentru noi, având în vedere rezultatul care s-a consemnat pe tabelă. Având în vedere terenul greu, atât am putut să dăm noi astăzi. Ne cerem scuze suporterilor şi fanilor din Oradea. A fost foarte greu acest an, fără bani, fără condiţii, dar fiecare a putut să se motiveze în felul lui ca să joace cât mai bine, pentru a avea un viitor de aici sau, probabil, din iarnă se vor schimba lucrurile şi aici. Vom vedea ce va fi. Nu am depus nici un memoriu, pentru că am dorit în primul rând să jucăm pentru echipă şi-n al doilea rând pentru noi, iar prin asta am dovedit că avem caracter", a precizat şi căpitanul formaţiei FC Bihor, Cristian Andor.


FCM Baia Mare - FC Bihor Oradea    6-0 (5-0)

Au marcat: Codin (min. 1), B. Străuţ (min. 9), S. Oltean (min. 21), Sîrbu (min. 36), R. Lupu (min. 45 din penalty) şi Fl. Ilie (min. 86)

FCM Baia Mare: Ormenişan - Bg. Străuţ (min. 46 Duruş), Sg. Oltean, Fl. Ilie, R. Lupu - C. Sîrbu (min. 55 Ad. Ster), A. Ignea, Păcurar, Balaure - V. Pop şi Codin (min. 67 V. Giurgiu). Antrenor: Dorin Toma

FC Bihor Oradea: Egri – Cacovean, Remeş, Ţoca, Mintaş, Arsene (min. 46 Junc) - Magda,  Lorincz – Sulea (min. 80 Sereş), Andor şi Trabalka (min. 46 Novak). Antrenor: Dan Mănăilă
Au arbitrat: Paul Unimatan (Zalău) - Ovidiu Aruşoaie şi Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamţ).


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON