URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2019, 08:10

Etapă fastă pentru CSC Sânmartin și Luceafărul Oradea în Liga a III-a de fotbal

Etapă fastă pentru CSC Sânmartin și Luceafărul Oradea în Liga a III-a de fotbal foto: Luceafărul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipele bihorene de fotbal din Liga a III-a, CSC Sânmartin și Luceafărul Oradea au avut evoluții bune și rezultate pe măsură în acest weekend, în cadrul etapei a II-a a Seriei a V-a. Dacă nou promovata CSC Sânmartin a cucerit primul punct, vineri, la Odorheiu Secuiesc, unde a remizat cu scorul de 3-3, în schimb, Luceafărul Oradea a și-a adjudecat toate punctele puse în joc, sâmbătă, acasă, cu CFR Cluj II, impunându-se cu scorul de 2-1.

Partida de vineri de la Odorheiu Secuiesc a consemnat nu mai puțin decât șase goluri, dar și răsturnări de scor. În cele din urmă AFC din localitate și CSC Sânmartin au terminat la egalitate, scor 3-3, după ce la pauză scorul era tot egal, 1-1.

Gazdele au deschis scorul, în minutul 19, prin Iovu, dar Sergiu Pop a egalat din penalty, în minutul 36. În partea a doua, din nou gazdele au trecut în avantaj, printr-un gol reușit de Jakab în minutul 62. Peste nouă minute, elevii antrenorului Călin Cheregi au egalat însă, prin reușita lui Florin Pop.

Finalul de joc a fost electrizant. În minutul 86, CSC a trecut în avantaj, după ce a înscris Habakuk, dar bucuria nu a ținut foarte mult, pentru că peste numai două minute, în minutul 88, gazdele au egalat, prin Sebastian Bucur. Astfel, jocul s-a încheiat la egalitate, scor 3-3, iar CSC Sânmartin a cucerit primul punct în Liga a III-a, după ce în etapa de debut pierduse surprinyător pe teren propriu, cu 3-6, în fața celor de la Luceafărul.

Antrenorul Călin Cheregi a trimis pe teren următoarea formulă de echipă: : Barabaş – Fl. Pop, Pintea, Lupşe, Arsene - Andraş (min. 65 S. Brata), Tiponuţ, Habakuk, I. Ban (min. 55 Szabados) – Sorian și Sg. Pop.

În schimb, Luceafărul Oradea s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0 de CFR Cluj II.

Clujenii au deschis scorul în minutul 22, dar până la pauză luceferii au egalat, în minutul 30. În repriza a doua, bihorenii au mai înscris o dată, în minutul 52, și astfel, rămân pe primul loc al clasamentului, cu punctaj maxim în două runde.

Cu un punct în două etape, CSC Sânmartin ocupă locul 13 momentan, în Seria a V-a.


Rezultatele din etapa a II-a a Seriei a V-a din Liga a III-a:

Vineri

Unirea Dej - Metalurgistul Cugir     0-0
AFC Odorheiu Secuiesc - CSC Sânmartin    3-3
Sănătatea Cluj - Avântul Reghin    1-1

Sâmbătă

Minaur Baia Mare - Fotbal Comuna Recea    1-1
Industria Galda - Sticla Arieşul Turda    0-1
Luceafărul Oradea - CFR Cluj II    2-1
Unirea 1924 - Unu Fotbal Club Gloria    4-0
SCM Zalău - Viitorul Şelimbăr   2-2

În etapa a III-a, CSC Sânmartin va evolua pe teren propriu în compania celor de la Sănătatea Cluj, în timp ce Luceafărul va evolua la Turda, cu Sticla Arieșul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON