URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2018, 16:01

Echipele clubului CSM Oradea au fost protagonistele ediţiei din acest an ale Braşov Cup la fotbal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii fotbalişti de la CSM Oradea au obţinut rezultate frumoase, fiind, de fapt, protagoniştii ediţiei din acest an a turneului internaţional pentru categoriile de vârstă de 2004 şi 2005 Braşov Cup. Orădenii au câştigat categoria jucătorilor născuţi în anul 2004 şi mai mici şi au ocupat locul al doilea, după ce au disputat finala la categoria celor născuţi în anul 2005 şi mai mici.

Principala performanţă a obţinut-o echipa pregătită de antrenorul Sorin Todea, cea de 2004, care s-a impus în toate meciurile câştigate şi şi-a adjudecat locul I.

Mai întâi, elevii tehnicianului Todea au fost repartizaţi într-o grupă cu Braşovia Braşov, "Dinicu Golescu" Piteşti şi Celta Braşov, aceasta din urmă fiind şi organizatoarea turneului. Orădenii au "defilat", după ce au început cu o victorie zdrobitoare, cu 8-0, în faţa Braşoviei Braşov (goluri marcate de Patrick Gânţe - 2, Adelin Haiaş - 2, Boszik Csaba - 2, Alex Paşc şi Alex Blaga - câte unul). Apoi, în meciul al doilea s-au impus cu 1-0 în confruntarea cu "Dinicu Golescu" Piteşti, prin golul înscris de Balasz Csaba. În fine, în ultima confruntare din grupă, echipa orădeană a jucat cu gazdele de la Celta Braşov, formaţie în faţa căreia, anul trecut, a cedat în semifinale, cu 2-4. De această dată, însă, elevii antrenorului Toda şi-au luat revanşa şi au reuşit să se impună, câştigând cu 2-1, prin golurile marcate de Gânţe şi Oşvat.

În derby-ul celeilalte grupe, Dinamo a dispus de Hirdo Vâlcea cu 2-1. Astfel, clasaţi pe primul loc în grupa lor, în semifinale, orădenii au întâlnit echipa de pe locul II din seria a II-a, Hidro Vâlcea. Din nou "roş-albaştrii" s-au autodepăşit, câştigând cu 5-0, prin două goluri înscrise de Adelin Haiaş şi câte unul de Patrick Gânţe, Iannis Pop şi Horia Lazăr.

A urmat finala, unde jucătorii de la CSM s-au duelat cu bucureştenii de la Dinamo. După un joc bun, "roş-albaştrii" s-au impus din nou, cu 2-1, după ce la pauză conduceau cu 1-0, ambele reuşite ale orădenilor purtând semnătura lui Patrick Gânţe, cel care a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

Astfel, după ce în ultimii ani s-au situat pe locurile 2-3, iată ca a venit rândul, de această dată, ca să-şi adjudece trofeul şi jucătorii de la CSM Oradea.

"Copiii s-au adaptat foarte bine condiţiilor, deşi am folosit un lot din care au lipsit câţiva jucători de bază. Pentru noi a fost un turneu foarte reuşit, am primit numai două goluri şi ne-am impus şi în faţa unor formaţii de tradiţie. Mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut participarea la această competiţie", a precizat tehnicianul Sorin Todea.

Lotul echipei de 2005 a CSM Oradea de la Braşov Cup i-a cuprins pe: Radu Bob şi Raul Vonhală – portari; Balasz Csaba, Rafael Popovici, Sebastian Oşvat, Alexandru Lăzău, Bozsik Csaba, Adelin Haias, Iannis Pop, Horia Lazăr, Alex Paşc, Patrick Gânţe (ctp.), Alexandru Sarkadi, Aris Tripa şi Alex Balga – jucători de câmp.

La rândul ei, echipa de 2005 a clubului CSM Oradea, antrenor Lucian Ciocan, a disputat finala turneului de la Braşov, desfăşurat în perioada 2-5 august, în organizarea clubului Celta din localitate.

Dacă la 2004 au participat 8 echipe, la această categorie de vârstă au luat startul 12 formaţii. În grupa din care au făcut parte, bihorenii s-au impus pe linie, câştigând cu 2-1 confruntarea cu Bucovina Cernăuţi din Ucraina, prin golurile marcate de Păluţ şi Bilţ. Apoi, în partida a doua, elevii antrenorului Ciocan s-au impus cu 5-1 în faţa celor de la Pajura Huşi (câte două goluri marcate de Negru şi Bilţ şi unul de Bora). A urmat jocul cu gazdele de la Celta Braşov, pe care orădenii şi l-au adjudecat la limită, cu 1-0, prin reuşita lui Soutiuţ. În jocul al patrulea, bihorenii au învins şi echipa din Codlea, cu 2-0, printr-o dublă semnată de Bilţ, cum s-a întâmplat şi-n ultima confruntare din grupă, în faţa celor de la Calcio Bucureşti, când orădenii au câştigat tot cu 2-0 şi tot prin golurile însrise de Alexandru Bilţ.

Clasată pe primul loc în grupă, trupa lui Ciocan s-a duelat în semifinale cu ARSE Braşov (fostă Tractorul), pe care a întrecut-o la penalty-uri. La finele timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 1-1, prin reuşita lui Şandro pentru CSM. La loviturile de departajare, orădenii s-au impus cu 4-3, după ce Cucu, Popa, Balint şi, din nou, Şandro au înscris.

În fine, a urmat finala, unde CSM a cedat la limită, cu 0-1, în faţa celor de la Unirea Slobozia, după un meci foarte disutat, dar care a consemnat şi probleme de lot la bihoreni,care au avut 3 indisponibili.

"Este al treilea an în care participăm şi al treilea tot cu locul II. A fost un turneu bun, benefic pentru copii. În cele şapte jocuri pe care le-am susţinut, am reuşit să ne impunem de şase ori. Sunt foarte mulţumit, având în vedere că jucătorii au evoluat aici pentru prima dată 11 contra 11. Prin muncă şi seriozitate, ei pot ajunge buni fotbalişti", a declarat şi antrenorul Lucian Ciocan.

Tehnicianul CSM i-a avut în lot pentru acest turneu pe: Pozascy Balasz şi Adrian Tirla – portari, Sebastian Cucu, Laviniu Păluţ, Darius Bora, Alexie Coş, Vlad Mutu, Răzvan Soutiuţ, Luca Pop, Patrick Negru, Alexandru Bilţ, Mario Balint (ctp.), Denis Şanro (jucător din 2006), Darius Jitaru, Adrain Mal, Andrei Ţicra, Mario Haidu, George Rada şi Andrei Moga (al doilea jucător mai tânăr cu un an, născut în 2006).

Deşi şi-a remarcat întreaga echipă, antrenorul Lucian Ciocan l-a nominalizat pe Sebastian Cucu, "unul dintre cei mai buni jucători ai turneului".

"Sunt rezultate bune pentru clubul nostru, care încununează munca centrului de copii şi juniori. Aştept, cu multă încredere, rezultate şi pe viitor şi să vedem câţi mai mulţi jucători orădeni jucând la mari cluburi din ţară şi străinătate", a declarat şi Florin Fărcaş, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori al clubului CSM Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON