URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2014, 15:34

Echipa de handbal CSM Oradea nu se va înscrie în Liga Naţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După FC Bihor, nici echipa de handbal masculin CSM Oradea nu se va bucura, cel mai probabil, de o atenţie sporită din partea Primăriei orădene, care nu o va susţine anul acesta pentru a evolua în Liga Naţională. Asta, deşi handbaliştii şi-au câştigat cu brio acest drept, după ce au dominat cu autoritate sezonul competiţional 2013-2014 al Diviziei A, Seria B, stabilind şi un record, cu victorii obţinute pe linie în toate cele 20 de meciuri disputate.

"Am discutat deja şi cu cei de la Primărie şi, dacă nu se va mai finanţa FC Bihor, atunci o bună parte din acei bani ar putea ajunge la echipa de handbal, dar aceasta din sezonul celălalt, pentru că acum este deja prea târziu să încropim o echipă de Liga Naţională. Suntem deja în 2 iulie, multe echipe şi-au stabilit pregătirile şi nu putem face ceva serios în pripă", a precizat directorul CSM, Florin Birta.

Deşi acesta susţine că se caută sponsori în continuare pentru susţinerea echipei, este puţin probabil că aceştia vor apărea în ceasul al doisprezecelea, după ce aproape un an, de când s-a ştiut că echipa are mari şanse să evolueze în prima ligă, nu s-a concretizat vreun asemenea parteneriat de anvergură. Astfel, echipa va fi înscrisă din nou în liga a II-a, Divizia A.

"Vom avea un lot competitiv pentru Divizia A şi vom putea aborda din nou promovarea (...) Am discutat şi la Federaţie şi nu sunt probleme, ne-au înţeles că ne confruntăm acum cu greutăţi, de altfel, mai multe echipe din Liga Naţională se confruntă cu probleme, aşa că nu o să întâmpinăm probleme să evoluăm din sezonul 2015-2016 în prima divizie, dacă vom promova", a explicat Florin Birta.

Totuşi, dezideratul va fi greu de atins, câtă vreme, prin prisma perspectivelor sumbre, o parte din jucătorii de bază ai echipei au plecat. Georgică Cântec, de pildă, a ajuns la Potaissa Turda, formaţie cu care va evolua şi în cupele europene, Silvian Amihăesei a fost transferat la nou-promovata CSM Călăraşi, iar Valentin Iştoc va evolua în Germania, la o formaţie de ligă a doua. Şi alţi jucători, precum Şerban Matei, Vlad Avram şi Andrei Macovei îşi caută alte echipe unde să evolueze la nivel mai înalt.

"Vom evolua până în iarnă cu jucătorii pe care îi vom avea la dispoziţie acum, după care putem transfera 2-3 jucători pentru întărirea lotului, aşa încât să nu ratăm promovarea", spune Birta.

Pe de altă parte, şi antrenorul Sebastian Tudor a fost ofertat de Potaissa Turda. El va continua însă la Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
de unde scoateti barbele astea fratilor?
Cine sa il oferteze pe antrenor?:))))) doamneeee:))))
Postat 02 Iulie 2014, 18:57 de florin
????????
Alt dastept ,alt idiot Birta...vrea banii de la FCBihor!!!!Intradevar multi bolovani in orasul nostru,fereasca Dumnezeu de asemenea conducatori!Du-te Sebi aici se-nvirte rahatul la greu!Penelisti ,ce vrei!!!!
Postat 02 Iulie 2014, 15:55 de Nea taticu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON