URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2011, 14:49

E oficial: CSM s-a despărţit de Gordan pentru că nu-l mai suportau sportivii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, a anunţat vineri într-o conferinţă de presă, despărţirea de antrenorul echipei de polo, Cornel Gordan, afirmând că viziunea acestuia nu mai corespundea cu strategia de viitor a clubului, dar şi că, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în cadrul echipei exista o atmosferă "tensionată" care "i-a făcut pe unii jucători importanţi să îşi dorească să plece".

Birta a declarat că această măsură survine ca urmare a două motive: "În primul rând strategia de viitor a echipei CSM nu mai corespundea cu ceea ce putea oferi Cornel Gordan, iar în al doilea rând atmosfera destul de tensionată din cadrul echipei i-a făcut pe unii jucători importanţi să îşi dorească să plece. Ca atare, am avut două opţiuni: ori să păstrăm echipa şi să ne despărţim de antrenorul Gordan sau să rămânem în continuare cu domnul Gordan pe banca tehnică şi atunci nu am fi putut păstra întreg lotul de jucători", a declarat Birta.

Şeful CSM a declarat că a ales prima variantă deoarece "consider că sunt anumiţi jucători importanţi ai aceste echipe, de care nu putem să ne dipensăm aşa uşor".

Întrebat de jurnalişti cine sunt jucătorii care au ameninţat cu plecarea, Birta a reufuzat să dea un răspuns.

Birta a mai punctat că în vreme cu antrenorul Gordan la cârmă CSM Digi Oradea a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei LEN, în noul sezon obiectivul echipei orădene de polo va fi accederea în semifinală sau dacă nu chiar finală.

El a spus că din lotul formaţiei orădene este posibil să plece în această vară Tiberiu Negrean, care este ofertat de mai multe cluburi din Ungaria, dar săptămâna viitoare va da un răspuns cert.

În schimb, la capitolul de veniri, preşedintele CSM a punctat, fără să dea nume, că echipa orădeană de polo s-ar putea să înregistreze în această pauză competiţională câţiva jucători ai echipei naţionale a României, proveniţi atât din campionatul intern, cât şi din străinătate.

Noul antrenor al echipei orădene de polo este Toth Laszlo, în vârstă de 45 de ani, care a antrenat ultima dată în prima ligă maghiară formaţia Szentes. Ca jucător, Toth a disputat 287 de meciuri în echipa naţională a Ungariei, participând şi la trei ediţii a Jocurilor Olimpice de la Seul, Barcelona şi Atlanta.

Cariera de tehnician a început-o la echipa de juniori a clubului Ujpest Budapesta. Antrenorul Toth Laszlo a colaborat şi mai colaborează şi în prezent cu loturile naţionale ale Ungariei.

Toth a semnat deja un precontract cu conducerea clubulu orădean, urmând ca până pe data de 25 iulie, când este prevăzută reunirea lotului, să definitiveze şi clauzele financiare. Cert este, după cum susţine Birta, că Toth "va avea un salariu mai mic decât antrenorul Cornel Gordan".

Pe de altă parte, preşedintele CSM a ţinut să precizeze şi că municipalitatea va achita în curând şi banii cu care antrenorul Gordan a creditat în urmă cu doi ani echipa orădeană de polo, aproximativ 30.000 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
retro-activ
In Familie : articolul nu are legatura cu gordan de la univeritate ”secventionistule”. Daca esti frustrat de de problemele tale de la locul de munca in sorbonica, linge monitorul sau freac-o la antal mojicule. Echipa de polo era imbacsita de ”alcolismele” sportive ale lui dorin gordan. asta nu are nici mama nici tata nici familie. jignirile, palmele si injuriile pe care le atribuia la vestiare nu fac parte din metodele profesioniste de promovare a acestui sport POLO. Municipalitatea a pus la dispozitia ORADIEI acest Bazin Olimpic, nu la dispozitia lui gordan dorin. Felicitari Florin Birta DAR..ai grija, razbunarea lui gordan te poate ajunge..sa ai grija cand faci baie SA NU SFARSESTI CA SI FOSTA LUI NEVASTA..ELECTROCUTATA CU UN FEON LA DUS.
Postat 25 Iunie 2011, 23:03 de In Familie 2
in familie
Domnule Florin Birta invata-l si pe rectorul Antal sa faca la fel cu fratele lui Gordan Cornel numitul Gordan Mircea care este DGA la universitate ca si el creaza aceasi tensiune in echipa de acolo(vezi dezbinarea femeilor de servici, distrugerea unor servicii, infiintarea unora fara rost, cunoscatorii stiu multe ) dar antal nu sa prins inca. O sa vada el mai tarziu.
Postat 24 Iunie 2011, 22:33 de trei
:
lupule nu fi suparat ca stii prea bine zicala "nimeni nu este de neinlocuit" sau "nu-i nimen batut in cuie" iti suna cunoscut?era si timpul sa-ti iei sutu in dos
Postat 24 Iunie 2011, 21:23 de doi
se stia motivul de multa vreme
Cei din apropierea echipei stiau de mult unicul motiv real (relatiile tensionate din vestiar). Odata cu plecarea lui gordan, csm a devenit o echipa interesanta pentru cativa internationali romani. Sa speram ca vor fi adusi cativa de valoare, pentru ca va fi greu atat in campionat (steaua este in crestere, avantajul bazinului modern la Oradea s-a dus) cat si in cupa len.
Postat 24 Iunie 2011, 15:09 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON