URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2011, 08:58

După ce a luat bronzul în China, "bătăuşul" Valentin Radu vine să dea piept cu procurorii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Component al lotului naţional olimpic de judo, sportivul Valentin Radu, cel acuzat alături de Daniel Brata pentru faptul că a bătut crunt un tânăr din Oradea, a obţinut un rezultat foarte bun în China la Campionatele Mondiale Universitare, unde a reuşit să-şi adjudece medalia de bronz în cadrul categoriei 90 kg.

"Mi-este greu să cred cum a reuşit un asemenea rezultat bun, având în vedere participanţii de la acest concurs, dar şi starea de tensiune în care se află, ştiind că în ţară este cercetat de poliţie şi procuratură. Eu cred că s-a autodepăşit, a dat totul din el", a declarat antrenorul lotului naţional Emil Morar.

Valentin Radu a fost alături de Daniel Brata, în faţa clubului Escape, la bătaia de pe urma căreia orădeanul Adrian Popa, de 25 de ani, a rămas cu sechele, fiind paralizat pe partea dreaptă şi având defect de vorbire.

Din declaraţiile martorilor, şi Valentin Radu a contribuit la această bătaie, lovindu-l, se pare, violent cu piciorul pe Popa, după ce a căut la pământ, şi tocmai de aceea urmează să fie audiat, nefiind exclusă nici reţinerea sa, la întoarcerea în ţară.

Lotul de judo al României de la Universiada din China va sosi vineri în România, pentru ca sâmbătă sportivul să ajungă la Oradea, unde este cantonat la lotul naţional.

În ceea ce-l priveşte pe Daniel Brata, sunt surse care susţin că acesta suportă cu greu regimul de detenţie, fiind măcinat şi de gândul că va rata participarea la Campionatele Mondiale, care vor debuta în Franţa, pe data de 25 august.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
am kimono, deci: sunt shmeker
eu il cunosc pe adi popa e un bun prieten de-al meu, da e adevarat e un tip de vreo 120 de kile, nu e slabut deloc, adica nu era ca in stadiul actual nu e bun de nimic. Dumnezeu e mare si bun si-l va ajuta sa-si revina si va fi ca inainte, am iesit cu el de sute de ori in oras sau pe la chefuri dar pot sa spun cu mana pe inima ca nu l-am vazut niciodata sa se ia la harta cu nimeni pt nimic, asa ca ce-i care nu-l cunosc sa taca din gura si sa intre in grota de unde au iesit, apropo nu stiam ca in epoca de piatra a ajuns internetul, bai!!! astia care sunteti sportivi sau va numiti asa, credeti ca daca aveti pumnul si capul tare toata lumea tre sa stea smerita in fata voastra? Oricum justitia ca de obicei ii v-a lasa pe strada pe salbaticii aia doi, cazul se va musamaliza ca doar are vizer influenta si ei sunt \\"mandria tarii\\" si tre sa participe la concursuri internationale, sa ne reprezinte cu onoare si cinste, halal reprezentati, decat asa mai bine fara!!! Dar oare cu amaratul ala care a ramas ca un copil mic ce sa va intampla?
Postat 26 August 2011, 01:24 de cel mai tare mester
vai vai
ce mizerie...vin aia doi cu tot felu de rahaturi...devin penibil atat ei cat si avocatii lor...se contrazic ei pe ei...si totusi maine pot fi liberi....auzi la ei: sa nu paraseasca orasu...aia da treaba...ma mandresc cu romania
Postat 24 August 2011, 20:31 de roman
dezastru
sanatate lu adi...si daca nu justitia macar dumnezeu sa faca dreptateastia justitia din romania se pare ca se caca pe ea...nu stie ce sa faca cand situatia e clara...normal....sunt campioni...la puscarie cu ei...
Postat 24 August 2011, 20:29 de unu
Erată
Stimați contemporani, Poziția dvs. față de acest subiect este îngrijorătoare și reflectă status quo-ul societății noastre. E nevoie de asemenea incidente ? De unde se naște nevoia de a te etala prin găinării.. mai rău prin violență ? Nu vă dați seama că prin acțiunile și inacțiunile de acest gen contribuiți la inevoluția speciei ?! Bravura animalică a ajuns definitorie pentru generația aceasta. Sânt de-un leat cu voi, cunoscându-l bine pe Adi Popa și urmărind în paralel evoluția sportivilor. Nu judec în baza unui articol - atunci ce rol mai are instanța ?? De ce scrieți mizerii ? Un om suferă - Acest incident trebuia EVITAT. Sper ca cei ce iau la cunoștință acest eveniment să nu fie inspirați doar de părtinire sau răzbunare ci de compasiune și echilibru moral. Dacă credeți într-o ființă supremă rugați-vă pentru sănătatea lui Adi - mai ales cei ce tindeți a ii susține pe cei doi sportivi (campioni) naționali. Vinovăția trebuie probată pe când starea gravă a sănătății lui Adi este o certitudine. PS: Denigrarea se naște din nevoia celui inferior de a își crea o iluzie a superiorității. Să se facă dreptate !
Postat 20 August 2011, 10:37 de M. P.
prostia se plateste
Bine ca se face dreptate! daca se va face, pentru ca la noi totul e posibil! cine poate garanta ca baietii vor vor ramane inchisi? sunt mandria tarii, nu? :)) si mai sunt si politisti, astia nu ar trebui sa apere lumea? sau ei au legea lor? rusine sa le fie
Postat 19 August 2011, 11:00 de asa da
ce faceti promovati RATATI:))
acum ii laudati acum ii promavati fapata penala, ce sa mai credem a inebunit capara din redactia ebihoreanul, sunt niste carpe sociale asta e nivelul lor de jos, nu i mai risdicat in slavi sa platesca mese celor din puscarie si sa si o traga e plin de gayyy acolo.FEMEIA trebuie sa declare razboi barbatului, nu au decat sa fie GAYYY asa nu se poate trai, cu gunoaie sociale care cred ca au totul, mai putin de demnitate si orgoliu.
Postat 18 August 2011, 13:05 de eu nu inteleg
ratare?
nu inteleg despre ce ratare a mondialelor poate fi vorba atata timp cat s-a spus ca a fost oricum suspendat de la lot??!!
Postat 18 August 2011, 09:57 de dante
Acum sa te tii circ !
Cum organul n-are mama, n-are tata si cum aici e vorba de o adunatura de organe, sa te tii pârâciuni ! Se vor turna unul pe altul, in dulcele clinchet de catuse ! Ce-mi placeeee !
Postat 18 August 2011, 09:34 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON