URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2019, 15:36

Din acest an Turul Ciclist al Bihorului este încadrat la o categorie superioară. Concursul va avea loc în perioada 6-9 iunie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După trei ediţii de succes, Turul Ciclist al Bihorului se pregăteşte acum de cel de-al patrulea episod.

Competiţia a fost readusă la viaţă în 2016, după 30 de ani de absenţă, iar noul Tur Ciclist al Bihorului va fi anul acesta la cea de-a patra ediţie, care se va desfăşura în perioada 6-9 iunie.

Turul Ciclist al Bihorului este un eveniment inclus în calendarul competiţional european al Uniunii Cicliste Internaţionale şi se mândreşte cu faptul că anul acesta a fost încadrat cu o treaptă mai sus faţă de ediţiile precedente, la categoria 2.1. Asta înseamnă că se asigură un standard superior de organizare şi că Oradea şi judeţul Bihor vor fi gazdele unor echipe profesioniste din eşaloanele 1, 2 şi 3 ale ciclismului mondial.

"Şi anul acesta propunem un traseu spectaculos ca peisaj, dar mai ales dificultate - 620 de km în 4 zile. Păstrăm formatul de 2 etape şi 2 semi-etape, cu un contratimp în Oradea, însă mutăm etapa de finish în căţărare la Padiş", anunţă organizatorii.

În total, 20 de echipe din World Tour, Professional Continental şi Continental provenite din ţări precum Italia, Franţa, Germania, Cehia, Austria, Bulgaria, Malaezia, Turcia, România, Ungaria, Serbia, Moldova, SUA şi Marea Britanie se vor întrece pentru puncte UCI de care au nevoie pentru calificările de la Jocurile Olimpice 2020, cele cinci tricouri puse în joc, titlul de cea mai bună echipă şi premii în valoare totală de 10.095 euro.

Din România vor participa anul acesta două echipe, Team Novak şi Team Giotti Victoria.

Celor 160 de sportivi profesionişti internaţionali li se vor alătura şi în 2019 aproximativ 250 de sportivi amatori, pentru că Turul Bihorului este etapă Road Grand Tour. În acest fel, aceştia din urmă vor beneficia din nou de acelaşi suport (arbitri, caravană auto, motorişti pentru siguranţă etc.) precum cicliştii profesionişti.

Turul Ciclist al Bihorului va avea şi categoria Racing Kids, cursa la care copiii îşi testează abilităţile la mersul pe bicicletă şi îşi înmulţesc cunoştinţele despre educaţie rutieră în cadrul cursului "Micul Velo Rutier".

Turul Bihorului va putea fi urmărit în direct pe pagina de Facebook şi pe site-ul tourofbihor.ro. Comentatorii acestei ediţii vor fi tot Alex Ciocan, fondatorul Road Grand Tour, Memo Sebastian Vrânceanu, realizator şi prezentator la Radio Guerrilla şi Cătălin Cîrnu, comentator de evenimente sportive.

Organizatorii au pregătit şi un premiu pentru un suporter adevărat – un weekend pentru două persoane la Oradea, un cycling break pe parcursul căruia norocosul îşi poate arăta susţinerea chiar din maşina oficială a turului, poate cunoaşte echipele şi poate comenta alături de cei trei prezentatori.

Doritorii trebuie să acceseze tourofbihor.ro şi să completeze fun quiz-ul prin care vor demonstra că sunt cu adevărat suporteri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON