URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2018, 17:10

Dezastru pentru Luceafărul Oradea: A fost învinsă cu 5-0 de Farul Constanţa

Dezastru pentru Luceafărul Oradea: A fost învinsă cu 5-0 de Farul Constanţa captură Digi Sport
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eşec de proporţii, sâmbătă, pentru echipa de fotbal Luceafărul. Gruparea orădeană, care a plecat cu gânduri mari la Constanţa, sperând să obţină prima victorie din deplasare din actuala ediţie a ligii secunde, a fost înfrântă cu 5-0, în meciul din etapa cu numărul 17.

Luceafărul a fost umilită în prima repriză, când a încasat patru goluri, gazdele înscriind prin Păun, în minutul 14, Twumasi, de două ori, în minutele 35 şi 45, şi Fotescu, în minutul 41.

După pauză, constănţenii au luat "piciorul de pe acceleraţie", înscriind în repriza a doua un singur gol, în minutul 53, prin Jallow.

Orădenii au avut un joc foarte prost, nereuşind să înscrie nici măcar din lovitură de la 11 metri. 

Patru din prima

Totuşi, bihorenii au fost cei care au început mai bine partida şi în minutul 3, după o centrare din stânga careului, Ţîră a ratat intercepţia, mingea ajungând în dreapta la Roşu, care a preluat şi a tras din 10 metri, iar portarul Popa a respins de lângă bară în lateral.

În replică, formaţia gazdă a reuşit să deschidă scorul, în minutul 14, când Grigoraş a centrat din dreapta careului, Jallow a şters mingea cu capul şi a deviat-o câtre Georgian Păun, care, pătruns nemarcat în careu, a şutat din 10 metri în vinclul din dreapta.

În minutul 35 gazdele s-au desprins pe tabelă, după ce Fotescu a bătut bine o lovitură liberă de la 23 de metri din lateral dreapta. Mingea a lovit prima bară şi a trecut prin spatele lui Moga în partea opusă, acolo de unde Yeboah Twumasi, din 5 metri, a înscris sub transversală.

Cu patru minute înainte de pauză, 41 Păun a avansat pe centru, a trimis pe culoar în careu pentru Marius Fotescu, care, rămas singur cu Moga, la 8 metri, lateral dreapta, a înscris la colţul scurt.

Degringolada din defensiva echipei "roş-albastre" a continuat şi în ultimul minut al primei reprize, după o combinaţie bună de pase în flancul drept, Fotescu a scăpat în dreapta careului şi a centrat din alergare în faţa porţii, fundaşul Yeboah Twumasi, ajuns din nou în faţă, a scăpat de marcajul lui Gunie şi a înscris cu capul lângă bara, din stânga, din săritură. Portarul Moga, prins pe picior greşit, a rămas nemişcat pe mijloc.

Eșec total

Problemele bihorenilor a continuat şi în primele minute din repriza secundă, iar în minutul 53, Fotescu a pătruns pe dreapta, a pasat în centru pentru Moise, care a deviat mai departe pentru Momodow Jallow, iar acesta a înscris cu un şut în forţă din 10 metri, din poziţie centrală, pe jos, lângă bara din dreapta. Moga a rămas pe mijloc şi a fost surprins de această fază rapidă.

În cele din urmă au replicat şi luceferii, în minutul 60 Vasile Pop a pătruns în careu şi a fost faultat de Doumbia, care a primit şi cartonaşul galben. Lovitura de pedeapsă a fost executată în minutul imediat următor de Cătălin Ţîră, care a bătut execrabil penalty-ul. Atacantul bihorenilor a trimis slab, în stânga, pe jos, iar portarul Mihai Popa a reţinut fără probleme.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, iar Luceafărul a suferit una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din actuala ediţie de campionat, scor 0-5, la malul mării, cu Farul.

În urma acestui eşec, elevii antrenorului Cristian Lupuţ a coborât un singur loc în clasament, aflându-se acum pe poziţia a 15-a, cu 18 puncte, constănţenii apropiindu-se de bihoreni la două puncte.


Farul Constanţa – Luceafărul Oradea 5-0 (4-0)

Au marcat: Păun (min. 14), Twumasi (min. 35 şi 45), Fotescu (min. 41) şi Jallow (min. 53)

Stadion: "Gheorghe Hagi" (Constanţa). Spectatori: 250
SSC Farul: Mih. Popa - Doumbia, Y. Twumasi, Sabangeanu, Zamfir - M. Tudorică, G. Păun (min. 77 M'Baka), M. Fotescu (min. 71 A. Iani) - Al. Grigoraş – cpt. (min. 76 R. Licu), Nic. Moise şi Jallow. Antrenor: Petre Grigoraş

Luceafărul: Moga - Gunie, Oros – cpt., Opriş, Al. Băican - C-tin. Roşu (min. 46 P. Mitrică), Preoteasa (min. 36 V. Pop), Prejmerean, Al. Dulca (min. 51 P. Peter) - G. Paraschiv şi Ţîră. Antrenor: Cristian Lupuţ

Au arbitrat: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea) - Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) şi Cristian Voicu (Focşani).


Etapa a 17-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă

SSC Farul Constanţa - Luceafărul Oradea 5-0
Dacia Unirea Brăila - Daco-Getica Bucureşti 2-1
Ripensia Timişoara - CS Mioveni 1-1
Academica Clinceni - Aerostar Bacău 2-1
CS Baloteşti - ASU Politehnica Timişoara 1-0
Pandurii Târgu Jiu – Energeticianul 2-0
Metaloglobus Bucureşti - Chindia Târgovişte 0-0
ACS Poli Timişoara - Petrolul Ploieşti 0-1

Duminică

Ora 11:00 Sportul Snagov - Universitatea Cluj 0-0
Ora 13:00 UTA Arad - FC Argeş 1-2


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
!!!
Parcă se duceau la victorie sigură...
Postat 17 Noiembrie 2018, 17:16 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON