URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2016, 11:58

Cursul de instruire şi perfecţionare a arbitrilor a stârnit interesul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În organizarea Asociaţiei "Cavalerii Fluierului" Bihor, în colaborare cu Comisia Judeţeană de Arbitri şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, sâmbătă la Hotel Perla din Băile 1 Mai s-a desfăşurat "Cursul de instruire şi perfecţionare pentru arbitrii şi observatorii din judeţul Bihor".

Evenimentul care a avut invitaţi de seamă a reunit aproximativ 130 de participanţi, fapt care a surprins plăcut organizatorii. Invitaţii speciali ai acţiunii au fost Augustus Constantin, responsabilul departamentului Dezvoltare de la Comisia Centrală a Arbitrilor, şi arbitrul FIFA Sebastian Colţescu, cei care au susţinut prelegeri, alături de arbitrul asistent FIFA Octavian Şovre, noul şef al Comisiei Judeţene de Arbitri Bihor.

Temele abordate atât la nivel teoretic, cât şi video au fost diverse, suscitând interes din partea participanţilor. S-a discutat despre jucarea mingii cu mâna, severitatea atacurilor, managementul loviturilor libere, offsaid-ul, pregătirea arbitrului pentru joc, condiţiile pentru a fi un arbitru de top, rolul observatorului, iar la final au fost trase concluziile şi prezentate recomandările, atât din partea celor doi invitaţi, cât şi a arbitrului asistent FIFA Octavian Şovre.

"Numeric, Bihorul stă bine, atât la nivel judeţean, cât şi naţional, pentru că alte judeţe au câte un arbitru rătăcit pe la Liga a II-a sau a III-a. Ca să nu mai spun că tot mai puţini vin spre arbitraj şi din ce în ce mai puţini dintre cei care termină cursul încep cariera de arbitru. Ce am văzut la Oradea este un model de urmat şi pentru alte structuri ale arbitrilor din ţară", a declarat, la conferinţa de presă, Augustus Constantin.

"Avem preocuparea de a sprijini şi dezvolta arbitrajul din Bihor. În consecinţă ne-am propus să facem lucruri cât mai utile în sprijinul arbitrilor. Unul dintre ele este şi acest curs", a declarat, la rândul său, şi Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei "Cavalerii Fluierului" Bihor.

Pe lângă faptul că a stârnit un mare interes în rândul arbitrilor şi observatorilor bihoreni, cursul de sâmbătă de la Hotel Perla din Băile 1 Mai a consemnat şi o implicare a "cavalerilor fluierului" bihoreni, care nu s-au ferit să întrebe sau să-şi susţină părerea, chiar dacă alţii au avut şi alte păreri. "Mă bucură numărul mare de participanţi, peste aşteptările mele. Un fapt pozitiv a fost şi diversitatea de păreri pe seama temelor dezbătute, sugestiv pentru interesul şi implicarea celor prezenţi", a remarcat, de altfel, şi Octavian Şovre, noul preşedinte al Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor.

După această acţiune, Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor şi Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor se vor pregăti de un alt eveniment de anvergură pe care-l vor organiza, alături de Comisia Centrală a Arbitrilor. Este vorba despre reunirea arbitrilor din Liga a III-a, din zona Transilvania, eveniment care n-a mai fost găzduit de judeţul Bihor de 20 de ani. Acesta va avea loc în perioada 27-28 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON