URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2019, 14:45

Cupa Satelor: O primă ediţie reușită în fotbalul bihorean (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima ediție a Cupei Satelor, competiție inițiată de Federația Română de Fotbal, și-a desemnat câștigătoarea pentru județul Bihor. Din cele 33 de comune înscrise în turneu, cele mai bune opt formații s-au întrecut pentru câștigarea fazei județene și pentru a obține dreptul de a reprezenta Bihorul la nivel zonal.

Terenul de fotbal din Tileagd a fost luat cu asalt, pe 9 martie, de aproximativ 150 de copii, dintre care şi 9 fete, reprezentând echipele participante la turneul final, Aştileu, Bratca, Cociuba Mare, Lăzăreni, Sânmartin, Tileagd şi Tinca, lipsind motivat (probleme medicale) copiii din Suplacu de Barcău.

După o scurtă şedinţă tehnică şi efectuarea tragerii la sorţi, echipele au pus stăpânire pe teren, oferind meciuri viu disputate, caracterizate prin ambiţie, dar şi fair play.

La finalul fazei grupelor, ierarhia a fost următoarea: 1. Sânmartin (prof. Eugen Ilisoi, 9 puncte), 2. Tileagd (Ficuţ Csaba, 4 puncte), 3. Aştileu (prof. Gabriela Cazan, 3 puncte), 4. Cociuba Mare (prof. Florin Doble, 1 punct), în Grupa A, respectiv 1. Bratca (prof. Dan Marghitaş, 9 puncte), 2. Tinca (prof. Cristina Lezeu, 6 puncte), 3. Lăzăreni (prof. Marius Bulc, 3 puncte) 4. Suplacu de Barcău (prof. Vasile Szekrenyes, 0 puncte) în Grupa B.

Cât echipele ajunse în careul de aşi au avut parte de un respiro binevenit, celelalte trei formaţii şi-au măsurat forţele în cadrul unui turneu de consolare în care nu s-a mai pus accent pe rezultatul final, ci doar pe plăcerea de a juca fotbal.

În semifinale, echipa din Tileagd a învins formaţia din Bratca, în timp ce Sânmartinul nu a întâmpinat probleme în a trece din nou de gruparea din Tinca.

Locul trei le-a revenit elevilor din Bratca după victoria în faţa foştilor colegi de serie din Tinca (singura echipă de la turneu care a avut în componenţă doar jucători nelegitimaţi), iar Sânmartinul a triumfat în finală în faţa gazdelor din Tileagd.

Aflat în tribune, antrenorul Ioan Naom, şeful Comisiei Tehnice din cadrul AJF Bihor şi referent zonal al Federaţiei Române de Fotbal, a urmărit toate jocurile, oficiind festivitatea de premiere, alături de secretarul AJF Bihor, Petru Boroş.

Acesta din urmă a oferit şi două diplome speciale Primăriei şi Consiliului Local Tileagd, respectiv CS Foresta Tileagd pentru sprijinul acordat în organizarea turneului final. 

"Ne-am alăturat cu bucurie iniţiativei FRF şi am rămas surprinşi de emulaţia creată la nivel judeţean de această competiţie. Ce poate fi mai frumos, decât un teren de fotbal plin cu copii, pe o vreme superbă de primăvară. Le mulţumim participanţilor, dar şi autorităţilor locale din comunele participante pentru implicare", a concluzionat preşedintele AJF Bihor, prof. Radu Bitea, care a oferit şi câte două mingi de joc fiecărei echipe prezente la turneul final.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON