URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2010, 08:03

Cu un Leu nu poţi să ai pretenţii la victorie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Handbaliştii orădeni şi-au pus mari speranţe într-o victorie în disputa de miercuri cu U. Transilvania Cluj-Napoca. Ar fi fost un balon de oxigen pentru CSM Oradea, care nu a reuşit să acumuleze nici un punct în actuala ediţie de campionat. Din păcate, în teren lucrurile nu s-au desfăşurat conform aşteptărilor, clujenii dovedind o superioritate care n-a lăsat nicio speranţă gazdelor, în ciuda unei evoluţii a învingătorilor care nu a impresionat cu nimic.

Doar în primele 9 minute CSM Oradea s-a aflat la conducere pe tabela de marcaj (scor 5-5), după care U. Transilvania şi-a intrat în rol şi s-a detaşat treptat, cea mai mare diferenţă înregistrându-se în minutul 20, scor 12-6 în favoarea clujenilor. Finalul de primă repriză a aparţinut echipei gazdă, care a reuşit să se apropie la 4 goluri (13-17), scor care putea fi recuperat în partea a doua printr-o evoluţie mai precisă.

Pauza nu s-a dovedit a fi un sfetnic bun pentru CSM Oradea. Ratările din situaţii clare de gol coroborate cu inandmisibile greşeli în faza de apărare au făcut ca prestaţiile bune ale portarului Leu, introdus în echipă în repriza secundă, şi a lui Ferenţ, autor a 10 goluri, să fie zadarnice.

Ultimele 10 minute au fost dramatice. Oaspeţii au avut un avantaj de 6 goluri, iar Ferenţ Raul, de două ori, şi Farcaş Răzvan, o dată, au marcat pentru gazde ridicând sala în picioare. Momentul bun n-a fost însă speculat. CSM Oradea a ratat patru atacuri la rând, făcând inutile paradele lui Leu. Şi asta în situaţia în care U. Transilvania a avut şi un jucător eliminat pentru 2 minute!

Cei care au marcat au fost tot clujenii, care până la final au reuşit să se distanţeze la o diferenţă liniştitoare. Un eşec dureros, la 5 goluri diferenţă (30-35), care ridică serioase semne de întrebare cu privire la viitorul acestei echipe.

Cu un lot tânăr şi fără experienţă, menţinerea în prima ligă a grupării orădene se pare a fi imposibilă. S-a renunţat prea uşor la o parte dintre jucătorii cu care echipa a promovat în Liga I, fără a aduce însă handbalişti care să ridice cota valorică la nivelul pretenţiilor.

Marţi, 28 septembrie, CSM Oradea se va deplasa la Odorheiul Secuiesc, unde orădenii îşi pot pune doar problema limitării diferenţei de scor la care vor pierde, alt rezultat fiind imposibil la ora actuală pentru ei.


Aihan Omer în tribună

La meciul desfăşurat miercuri la Arena "Antonio Alexe" a luat loc în tribună şi antrenorul Aihan Omer, care a ţinut să asiste la confruntarea dintre CSM Oradea şi U. Transilvania Cluj-Napoca.

Fost antrenor al echipei naţionale, suspendat de Federaţia Internaţională de Handbal pentru o presupusă încercare de mituire a arbitrilor la partida dintre România şi Macedonia, Aihan Omer a afirmat că s-a oprit la Oradea în drum spre Anglia, acolo unde fiica sa se afla la studii. El a fost însoţit de ex-antrenorul echipei CSM Oradea, Adrian Rus, cu care se află în bune relaţii de prietenie.


CSM Oradea: Leu, Ionescu, Galea - Cîntec 5, A. Farcaş 3. R. Farcaş 1, Lela 2, Amihăiesi 2, Iştoc 1, Rouă 2, Maxim, Ferenţ 10, Tudor 3, Nedelcu, Nwmwnco 1Sava.
Antrenor: Tudor Sebastian

U. Transilvania Cluj-Napoca: Feneşan, Stănescu, Szopka - Irimiaş, Vlad 4, Grasu 8, Hagiu 6, Mincan, Lazăr 4, Musteaţă 3, Mihai, Buşecan 6, Bondar 4, Fazekaş, Turcu. Antrenor: Ştefan Constantin

Arbitri: Barbu Adrian - Sorin Nica (ambii din Piteşti)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON