URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2012, 10:31

Cu opt salontani în lot, România a dominat Campionatul Mondial de fotbal-tenis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După un cantonament efectuat la Vadu Crişului, tricolorii au abordat cu optimism Mondialele din Ungaria, însă nici măcar oficialii Federaţiei Române de Fotbal-tenis (FRFT) nu se aşteptau la un asemenea bilanţ de excepţie. România a cucerit medalia de aur la fiecare probă (câte trei la seniori, juniori şi la senioare, respectiv două la proba mixtă), încheind pe primul loc şi în clasamentul pe naţiuni, la evenimentul care a coincis şi cu aniversarea a 25 de ani de existenţă a forului internaţional de profil (FIFTA).

Din cele 12 reprezentative calificate la Mondiale (46 de ţări au fost înscrise în competiţie), doar 11 au ajuns la Harkány, componenţii lotului Indiei nereuşind să obţină vizele de intrare în Ungaria.

Au fost programate 11 probe (masculin şi feminin seniori la simplu, dublu şi triplu, juniori simplu, dublu şi triplu şi mixt, dublu şi triplu), toate fiind adjudecate de sportivii români, majoritatea chiar în faţa sportivilor gazdă.

Salontanul Georgel Bobiş a devenit primul triplu campion mondial de simplu din România, după o finală câştigată în faţa reprezentantului Croaţiei, trecându-şi în cont tripla, prin victoriile de la dublu (alături de clujenii Florin Purice şi Răzvan Păuna) şi la triplu (din echipa pregătită de antrenorii Daniel Săsărman şi Vasile Sorean, a făcut parte şi un alt salontan, Páljános Zoltán, clujeanul Alin Bălan şi ploieşteanul Adrian Ţeler). Bobiş şi-a mai trecut în cont două titluri mondiale la dublu mixt, alături de Anamaria Gherghel, Florica Chiar, Monica Todea, Răzvan Păuna şi Florin Purice.

În lotul de juniori, Salonta a avut cinci reprezentanţi: Alex Sorean (campionul mondial en-titre), Csősz Krisztián, Illyés Gergő, Bődi Márk, Nagy Darius, respectiv Marius Stoenică (Comexim Lupeni).

Devenit triplu campion mondial, Georgel Bobiş a avut parte de satisfacţie şi ca antrenor, elevii săi cucerind trei medalii de aur: Alex Sorean, la simplu, dublu (alături de Csősz şi Stoenică) şi triplu (ajutat de coechipierii Illyés, Bődi şi Nagy, respectiv de Stoenică).

Delegaţia României a fost condusă de către Sorin Bogdan şi Frederico Sabino Da Luz Tavares, preşedintele şi secretarul general al Federaţiei de Fotbal-tenis, făcând parte din ea şi orădeanul Gheorghe Grădinaru, preşedintele de onoare al forului, respectiv arbitrul Cristian Ghena.

După ce în 2009, la CM din Turcia, tricolorii au cucerit opt medalii de aur, acum au reuşit să obţină cel mai bun bilanţ din istoria participării lotului naţional la o competiţie internaţională. "Nu a mai fost niciodată o astfel de performanţă în istoria participărilor României, chiar dacă de fiecare dată am avut numeroase medalii. Suntem foarte mândri de sportivii noştri şi vom face demersurile pentru recompensarea lor din partea ANST", a precizat Sorin Bogdan, preşedintele FRFT.

"A fost un turneu excepţional pentru noi. Cele 11 medalii de aur cucerite la Harkány vorbesc despre forţa României în fotbal-tenisul mondial, versiunea FIFTA. Suntem bucuroşi că şi clubul Tengo Salonta a contribuit la acest bilanţ istoric pentru fotbal-tenisul românesc, ba mai mult a avut doi oameni de bază, Georgel Bobiş, la seniori, şi Alex Sorean, la juniori", a declarat Vasile Sorean, antrenorul şi conducătorul echipei Tengo, cel care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal-tenis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON