URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2018, 16:55

CSM Digi şi-a împărţit victoriile cu Sportul Studenţesc Corona, în derby-ul ultimei etape din turul Superligii Naţionale de polo

CSM Digi şi-a împărţit victoriile cu Sportul Studenţesc Corona, în derby-ul ultimei etape din turul Superligii Naţionale de polo foto: Roby Boros
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Digi Oradea şi-au împărţit victoriile cu cei de la Sportul Studenţesc Corona, în derby-ul etapei a 9-a, ultima a turului de campionat din Superliga Naţională.

Desfăşurate sâmbătă seara şi duminică, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, jocurile s-au încheiat cu scorurile de 10-5 pentru CSM Digi, respectiv 12-11 în favoarea celor de la Corona Sportul Studenţesc.

Prima partidă, de sâmbătă, a debutat într-o notă de echilibru, cu sferul I câştigat de oaspeţi cu 2-1, iar cu cel de-al doilea adjudecat de bihoreni, cu 5-2. Astfel, în pauza mare vicecampionii conduceau cu 6-4, iar în jumătatea a doua au avut situaţia sub control. În sfertul III s-a marcat un singur gol, de gazde, prin V. Kovats, iar ultima repriză a fost adjudecată tot de CSM, cu 3-1. Astfel, la capătul unei partide în general bune, orădenii s-au impus cu rezultatul de 10-5.

Golurile gazdelor au fost marcate de Yusuke Inaba, de 3 ori, Levente Vancsik, de 2 ori, Roland Syabo, Robert Gergelfy, Viktor Kovats, Bogdan Remeş şi Alex Popoviciu, câte o dată, pentru CSM Digi, respectiv de Jerkovic, V. Georgescu, Balakirev, Oanţă şi P. Ianc, pentru cei de la Corona Sportul Studenţesc.

Din păcate, meciul al doilea, de duminică, nu a mai fost atât de reuşit pentru bihoreni, care au cedat cu 11-12, după ce în apărare au avut multe lacune.

Oaspeţii s-au distanţat la 4-1, dar până la prima pauză CSM-ul a redus din handicap prin brazilianul Guimaraes. Sfertul al doilea a aparţinut totuşi vicecampionilor, care şi l-au adjudecat cu 3-1, ceea ce a făcut ca în pauza mare să se intre la egalitate, cu 5-5.

Sfertul al III-lea a fost cel mai echilibrat, cu câte trei goluri marcate de fiecare combatantă, iar la ultima pauză tabela indica tot egalitate, 8-8.

Secvenţa decisivă a adus multe goluri, dar cele mai multe în poarta orădeană, 4 faţă de numai 3 reuşite de CSM. Sportul Studenţesc Corona a reuşit să gestioneze bine finalul de joc şi, astfel, a reuşit o victorie la limită, cu 12-11, ceea ce face ca şi după ultima etapă din turul de campionat cele două echipe să se afle la egalitate de puncte în clasament, cu câte 13 victorii şi 3 înfrângeri.

În partida de duminică, Gustavo Guimaraes a fost cel mai eficace de la orădeni, cu 4 goluri înscrise. L-a urmat Alex Popoviciu, cu 3, Roland Szabo, cu 2, Czenk Ferenc şi R. Georgescu, cu câte un gol.

De la Corona Sportul Studenţesc, Vlad Georgescu a fost cel mai eficace, cu 4 reuşite. L-a secondat Andrei Balakirev, cu 3 goluri, în timp ce Josip Jerkovic şi Blagoje Ivovic au înscris de câte două ori.  Celălat gol al oaspeţilor a fost marcat de ex-orădeanul Andrei Creţu.

„Din păcate, istoria s-a repetat. Şi anul trecut a fost cam tot la fel, ne-am împărţit victoriile şi atunci. Am avut în faţă o echipă întărită faţă de anul trecut, o echipă puternică, masivă, cu un joc foarte agresiv. Faptul că în meciul al doilea am pierdut în minutul 2 apărătorul nostru de la centru ne-a pus în situaţia de a improviza. Din păcate nu am reuşit cu succes, pentru că am luat anumite goluri din centru, care cu apărătorul nostru, Bogdan Remeş, sunt convins că nu le luam. Diferenţa a fost aceasta, noi n-am reuşit să marcăm din centru, iar ei au înscris cel puţin patru goluri”, a declarat, după jocul de duminică, antrenorul formaţiei CSM Digi Oradea, Dorin Costrăş.

Astfel, echipa orădeană încheie turul de campionat pe poziţia a II-a, după Steaua, dar la egalitate de puncte cu formaţia de pe locul III, Corona Sportul Studenţesc.

Campionatul de polo intră în pauză acum, urmând a se relua la finele lunii ianuarie, după ce cu o săptămână mai devreme se va desfăşura şi turneul Cupei României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON