URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2018, 14:43

CSM CSU Oradea s-a impus la o diferenţă de 16 puncte în ultimul joc de pe teren propriu din acest an

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campionii de la CSM CSU Oradea şi-au continuat parcursul bun din ultima perioadă din cadrul campionatului Ligii Naţionale. Astfel, elevii antrenorului Cristian Achim s-au impus la o diferenţă de 16 puncte în ultimul meci din acest an calendaristic de pe teren propriu, vineri seară, la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 85-69, în faţa celor de la SCM U Craiova.

Echipa olteană a venit la Oradea de pe poziţia secundă a clasamentului, cu doar două înfrângeri suferite în primele 10 etape, dar a dat peste o echipă redutabilă, care în linii mari a controlat jocul. De altfel, formaţia craioveană s-a aflat la conducere pe tabelă doar la începutul jocului şi la jumătatea sfertului II, în rest bihorenii au fost cei care au controlat situaţia şi pe tabela de marcaj.

Pe lângă victoria în sine, îmbucurător este şi faptul că a revenit şi Bobe Nicolescu, după o accidentare care l-a ţinut mult timp departe de suprafaţa de joc.

După primele zece minute, "roş-albaştrii" se aflau la conducere cu scorul de 24-17. Cum sfertul II s-a mai echilibrat, fiecare combatantă trecându-şi în cont câte 18 puncte, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 42-35 în favoarea campioanei.

Partea a doua a disputei a fost controlată de gazde, CSM-ul câştigând şi sfertul III cu 19-15, dar şi pe ultimul, cu 24-19. Victoria a fost incontestabilă, cu 85-69, iar până la jocurile de sâmbătă, orădenii au urcat pe primul loc al clasamentului, cu 8 victorii şi 3 înfrângeri, la egalitate de puncte cu SCM U Craiova.

Principalul marcator de la CSM CSU a fost vineri G. Watson, cu 19 puncte, jurmat de căpitanul M. Pasalic, cu 16, şi de S. Denison, cu 15 puncte. De partea cealaltă, cel mai eficace a fost fostul jucător al bihorenilor G. Gajovic, cu 18 puncte, în timp ce P. Troupe şi J. Boone şi-au trecut în cont câte 17 puncte.

"Mă bucur pentru această victorie în mod deosebit prin prisma conjuncturii, a faptului că a fost ultimul meci acasă din acest an şi pentru deja tradiţionalul eveniment de la ultimul meci de pe teren propriu al echipei noastre înainte de Crăciun. În plus, este cea de-a 5-a victorie consecutivă şi mă bucur că avem o astfel de serie. Aveam nevoie de aşa ceva pentru a câştiga la încredere, mai ales că în tur am avut oscilaţii permanente în joc şi rezultate. Sigur că baschetul devine foarte simplu atunci când poţi să marchezi de pe semicerc. Noi am avut din nou 50% la acest procedeu, ceea ce este extraordinar. Va trebui, probabil, să ne aşteptăm la o scădere a acestui procentaj, deoarece nimeni în lumea baschetului nu poate să marcheze cu peste 50% de la distanţă pe parcursul unui întreg sezon", a declarat, la conferinţa de presă, antrenorul echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

Cu gândul la Toni Alexe

Ca de obicei, în preajma sărbătorilor de iarnă, cu acest prilej, conducerea clubului orădean a organizat o nouă acţiune de colectare a jucăriilor de pluş. Astfel, ajunsă la ediţia a 6-a, acţiunea s-a desfăşurat începutul meciului, la primul angajament, la îndemnul crainicului sălii, când spectatorii au aruncat cu jucăriile de pluş pe parchet. Aceste jucării colectate vor fi donate copiilor mai puţin norocoşi, pentru a le oferi un prilej de bucurie în preajma sărbătorii de Crăciun, după cum au transmis organizatorii.

Pe de altă parte, jocul de vineri a coincis cu ziua de naştere a regretatului Antonio Alexe, unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai României, care ar fi împlinit pe 21 decembrie 2018, vârsta de 49 ani. El s-a născut la Constanţa şi a jucat pentru Dinamo Oradea între 1988 şi 1993, fiind unul dintre oamenii care au pus bazele renaşterii baschetului orădean în anul 2003, proiect care astăzi este continuat de CSM Oradea. Interesant este însă şi faptul că Toni Alexe s-a născut în aceeaşi zi în care baschetul a luat fiinţă cu 78 de ani mai devreme.

"Ne este dor de Toni Alexe, pentru că ne-a părăsit prea repede. S-a dus de lângă noi deşi mai avea câteva meciuri de jucat şi, cine ştie, câţiva ani de antrenat sau modelat noi jucători. Dar ne este dor mai ales pentru că a fost un membru foarte important al familiei baschetului. Şi, în acelaşi timp, o piesă extrem de importantă în comunitatea orădeană. Baschetul a fost altul cu Toni pe teren şi cu siguranţă situaţia ar fi fost la fel dacă era pe margine după ce şi-ar fi încheiat cariera", au precizat conducătorii clubului orădean, pe site-ul oficial.


CSM CSU Oradea – SCM U Craiova 85-69 (24-17, 18-18, 19-15, 24-19)

Marcatori CSM CSU Oradea: G. Watson 19 puncte, M. Pasalic 16, S. Denison 15, M. Ginyard 10, B. Nicolescu 7, K. Richard 7, A. Valeika 5, D. Zekovic 4 şi M. Gavrilă 2 puncte. Au mai jucat: T. Fometescu şi E. Petrescu. Antrenor: Cristian Achim

Marcatori SCM U Craiova: G. Gajovic 18 puncte, P. Troupe 17, J. Boone 17, A. Radukic 7, I. Mijajlovic 3, A. Casale 3, S. Ionescu 2 şi I. Fraseniuc 2 puncte. Au mai jucat: B. Popa şi M. Curry. Antrenor: A. Todorov


Etapa a 11-a din Grupa A a Ligii Naţionale de baschet:

Vineri

BCMU FC Argeş Piteşti  - Steaua Bucureşti 92-71

CSM CSU Oradea - SCMU Craiova 85-69

Sâmbătă

Ora 15:30 CS SCM Timişoara - BC CSU Sibiu (Digi Sport)

Ora 18:00 U-Banca Transilvania Cluj - Dinamo Ştiinţa Bucureşti

Clasament:

1. CSM CSU Oradea           11        8          3          19 puncte

2. SCM U Craiova                 11        8          3          19 puncte

3. BC CSU Sibiu                   10        8          2          18 puncte

4. U BT Cluj                          10        8          2          18 puncte

5. BCM U FC Argeş              11        4          7          15 puncte

6. Steaua                                11        3          8          14 puncte

7. CS SCM Timişoara           10        3          7          13 puncte

8. Dinamo Ştiinţa                  10        0          10        10 puncte       

În cadrul etapei viitoare, ultima din 2018, CSM CSU Oradea va evolua sâmbătă, 29 decembrie, la Sibiu, pe terenul celor de la BC CSU.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON