URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2019, 08:50

CSM CSU Oradea a pierdut meciul de la Cluj, cu U BT. Directorul Şerban Sere acuză arbitrajul lui Marius Ciulin!

CSM CSU Oradea a pierdut meciul de la Cluj, cu U BT. Directorul Şerban Sere acuză arbitrajul lui Marius Ciulin! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au suferit sâmbătă seară cea de-a doua înfrângere în actuala ediţie de campionat. Campionii au evoluat de această dată la Cluj Napoca, pe terenul rivalei U BT.

Cu excepţia debutului, gazdele au condus ostilităţile pe durată a jocului, doar pe final roş-albaştrii apropiindu-se de adversar pe tabelă. Meciul s-a încheiat cu scorul de 89-82 pentru clujeni, dar la final, directorul clubului orădean, Şerban Sere, a acuzat maniera de arbitraj a lui Marius Ciulin (foto).

Un meci greu

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Debutul a fost foarte bun, CSM CSU reuşind să conducă cu 13-6 după primele minute. Din păcate, ce a urmat a fost total nefavorabil orădenilor, clujenii izbutind un parțial de 18-0. Gazdele au reuşit să se desprindă la mai mult de zece puncte, însă Nikola Markovic a înscris ultimul coș al primei secvențe, care s-a încheiat cu 26-17 pentru U BT.

Din păcate, nici în sfertul II nu s-au schimbat prea mult lucrurile, clujenii au rotit jucătorii şi au reușit să se desprindă la un moment dat chiar la 18 puncte. Totuşi, în pauza mare s-a intrat cu o diferenţă de 14 puncte pe tabelă, 48-34 pentru alb-negrii.

În sfertul al treilea, cele două echipe au alternat momentele bune cu cele mai puțin bune, dar clujenii au reuşit să se menţină în avantaj pe tabelă la peste zece puncte.

Din păcate, Dragan Zekovic s-a lovit la spate și nu a putut continua jocul. Totuşi, Kris Richard a avut unele reușite importante, pentru a se intra în ultima pauză cu 68-57 în favoarea clujenilor.

În ultimele zece minute, orădenii au încercat să revină, s-au apropiat pe tabelă la cinci puncte, scor 76-71, respectiv 83-78, dar mai mult nu s-a putut, gazdele reuşind să gestioneze bine finalul.

Rezultatul meciului a fost 89-82 pentru U BT Cluj, iar campioana are o victorie şi două înfrângeri după trei etape în noul sezon a Ligii Naţionale.

„Nu e o întâmplare”

După partidă, directorul clubului CSM Oradea, Şerban Sere, a acuzat maniera de arbitraj a lui Marius Ciulin, unul dintre cei trei „cavaleri ai fluierului” de la acest meci.

„Nu se întâmplă pentru prima dată când meciurile echipei noastre sunt influențate de arbitrul Marius Ciulin. Totodată vreau să îi felicit pe ceilalți doi arbitri ai acestui meci pentru prestația avută. Nu mi se pare normal ca un astfel de meci, precum cel din această seară, să înceapă cu o echipă executând 13 aruncări libere, până când cealaltă beneficiază de una. Activez în acest domeniu de mult timp. Înțeleg și cunosc jocul de baschet, dar în același timp recunosc anumite nuanțe. Este cât se poate de clar pentru mine că nu e o întâmplare să avem parte de fluiere și situații potrivnice în anumite momente de joc cu acest abitru în prim plan”, a declarat Sere, pentru site-ul oficial al clubului CSM.

Principalul marcator al echipei bihorene în partida de la Cluj a fost Kris Richard, care a înscris 23 puncte. L-a secondat căpitanul Giordan Watson, cu 18 puncte, în timp ce de la clujeni, cel mai eficace a fost Patrick Richard, cu 20 de puncte.

Pentru baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea urmează acum meciul de miercuri din FIBA Europe Cup, de la Istanbul, cu Bahcesehir Koleji.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON