URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2014, 12:51

CS Oşorhei a obţinut un nou rezultat de egalitate: 1-1 cu Metalurgistul Cugir

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi au avut în faţă un adversar incomod, Metalurgistul Cugir, echipă care luptă pentru promovare, fotbaliştii formaţiei bihorene CS Oşorhei au remizat sâmbătă pe teren propriu, cu scorul de 1-1 (1-0), în ultima etapă a turului din play-off-ul Seriei a V-a a celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

Primii care au deschis scorul au bihorenii, în prima repriză, în minutul 40, prin Ov. Popa, iar egalarea a survenit în partea a doua, prin Alin Şuteu, care a marcat în min. 64.

Jocul a început mai bine pentru oaspeţi, care în minutul 2 au centrat de pe stânga, dar Iovănescu a reluat din 7 metri, pe lângă poartă. În minutul 6, Cl. Oară a şutat, apoi, de la 25 de metri, pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Hava. În minutul 18 este rândul lui Al. Man să centreze, dar lovitura de cap a lui Iovănescu, din 8 metri, poziţie centrală, trece alături de poartă.

Atacurile cugirenilor au continuat şi în minutul 24, după o lovitură de colţ executată de Itu, reluarea cu capul a lui Cl. Oară a trecut puţin peste bara transversală.

După o jumătate de oră, gazdele s-au trezit şi trec, la rându-le în atac, iar în minutul 29, Cr. Andor şutează de la 35 de metri, dar portarul Tiuţ reţine de sub transversală. Peste zece minute însă, dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, Ember trimite în bara transversală, iar în minutul 40 CS Oşorhei a deschis scorul după ce Ov. Popa a marcat din preajma punctului de la 11 metri, cu un şut la semiînălţime, în dreapta portarului, după o pasă primită de la Cr. Andor.

După pauză, oaspeţii au revenit mai motivaţi în teren, nemulţumiţi cu rezultatul consemnat la capătul primelor 45 de minute, iar în minutul 47, Iovănescu a reluat cu capul, din doar 6 metri, peste poartă, după o aruncare lungă de la margine. Două minute mai târziu, Cîrstean a tras pe lângă, de la 10 metri, după o pasă a lui Iovănescu.

CS Oşorhei a pus probleme pentru prima dată în mitanul secund în minutul 54, când Andor a pătruns în careu şi a şutat în diagonală, dar Tiuţ a respins în corner, la faza următoare Ember a tras de la 18 metri, iar un fundaş a scos de lângă bară. După alte două lovituri de colţ, în minutul 55, Ş. Pop a reluat apoi cu capul peste poartă, ratând o bună ocazie.
În minutul 64 s-a produs egalarea după ce A. Şuteu, angajat în careul mic, a înscris cu un şut în dreapta portarului.

La 1-1 oaspeţii au prins curaj, iar în minutul 67, Cîrstean s-a aflat în faţa porţi, dar reluarea cu capul a acestuia a trecut peste bară. În minutul 75, Şuteu a lovit bară cu un şut de la 18 metri, iar în minutul 79, Ember a fost la un pas de autogol, dar portarul Hava a reţinut.

Pe final de joc, gazdele au revenit în atac, dar nici Andor în minutul 88, după ce a driblat un adversar şi a scăpat singur, nu a putut să-l învingă pe portarul Tiuţ, cel care a avut o paradă de senzaţie şi jocul s-a încheiat cu un rezultat echitabil, 1-1.

Pentru CS Oşorhei este al patrulea rezultat pozitiv din acest play-off, fiind singura echipă care pune probleme celor trei echipe ce se bat pentru promovare, bihorenii fiind un fel de arbitru al luptei pentru promovare.

"Eram convins că vom fi echipa care vom reuşi rezultate bune, pentru că am încredere în jucătorii mei, ştiu ceea ce pregătesc, ştiu ce calitate au şi uite că uşor, uşor, am demonstrat şi totdeauna am încercat să le transmit următorul lucru: fotbalului să dea maxim, pentru că la un moment dat asta se va întoarce în folosul lor. Trebuie să fim corecţi şi să recunoaştem însă că în a doua repriză la acest meci, adversarii au fost mai buni, au creat o presiune mare, cu centrări în careu şi am avut anumite probleme, dar până la urmă, consider că un egal în compania unei adversare care-şi doreşte promovarea, cu o echipă tânără ca şi a noastră, eu cred că e bun", a declarat, la finalul jocului, antrenorul bihorenilor, Rudy Kovacs.

În ceea ce ce-o priveşte pe echipa oaspete, aceasta a pierdut puncte preţioase în această etapă, după ce liderul Şoimii Pâncota s-a distanţat la trei lungimi în fruntea ierarhiei, echipa lui Opric aflându-se acum la egalitate cu Naţional Sebiş.

"Sunt supărat şi dezamăgit pentru că am pierdut puncte cu o echipă modestă. Rezultatul este deranjant, întrucât am ratat foarte multe ocazii. Am primit golul pe greşelile noastre, iar CS Oşorhei a mai ajuns de două ori la poarta noastră. Continuăm să credem în şansele noastre, jucăm până la final", a declarat, la rândul lui, antrenorul cugirenilor, Marius Opric.


CS Oşorhei - Metalurgistul Cugir 1-1(1-0)

Au marcat: Ov. Popa (min. 40) / A. Ţuteu (min. 64)
CS Oşorhei: Hava - S. Matei, A. Pintea, Ţ. Pop (ctp.), Hering - Moise (min. 70 S. Ban) Magda, Ember, Cr. Andor (min. 90 Cheţan) - Ov. Popa (min. 83 Boneta) şi Mladonitzky (min. 74 R. Ardelean). Antrenor: Rudi Kovacs.
Metalurgistul Cugir: Tiuţ - Al. Man, Potopea (min. 57 A. Ţuteu), Schuller, Şt. Radu (min. 57 Negură), Cl. Oară, Iul. Cristea, Itu (ctp.), Trăşcan, Cîrstean (min. 71 Goronea) şi Iovănescu. Antrenor: Marius Opric.
După ce arădenii de la Pâncota s-au impus vineri cu 1-0, dintr-un penalty, în celălalt meci e sâmbătă al etapei, Naţional Sebiş a câştigat cu 4-0 meciul de la Ineu, după ce la pauză scorul era egal, 0-0.
Etapa a V-a din play-off-ul Seriei a V-a din Liga a III-a:
Vineri:
Şoimii Pâncota - FC Municipal Baia Mare 1-0
Sâmbătă:

CS Ineu - Naţional Sebiş 0-4
CS Oşorhei - Metalurgistul Cugir 1-1


Clasament:
1 . Şoimii Pâncota 15 9 3 3 19-11 30 +6
2 . Metalurgistul Cugir 15 8 3 4 29-17 27 +3
3 . Naţional Sebiş 15 7 6 2 19-8 27 +3
4 . CS Oşorhei 15 3 5 7 13-21 14 -7
5 . FC Municipal Baia Mare 15 2 6 7 11-21 12 -9
6 . CS Ineu 15 3 3 9 11-23 12 -9

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON