URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2014, 08:10

CS Oşorhei a câştigat cu 3-0 ultimul joc de acasă din acest sezon

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa bihoreană de fotbal CS Oşorhei a încheiat evoluţiile de pe teren propriu, din această ediţie de campionat, cu un succes la scor de forfait, 3-0, obţinut sâmbătă, cu FCM Baia Mare. Deşi au ratat cât pentru un campionat întreg, succesul jucătorilor bihoreni s-a conturat în ultimul sfert de oră când băieţii antrenaţi de Rudy Kovacs au marcat de trei ori. La 0-0 maramureşenii au ratat un penalty, Cosmin Hava reuşind să pareze execuţia lui Mureşan.

CS Oşorhei a legat două victorii în play-off dar a ratat foarte mult, fapt care putea să-i coste pe bihoreni.

Aceştia puteau avea 3-0 încă din primele 9 minute atunci când Moise a centrat în faţa porţii de unde Popa a trimis în portar, apoi Cârlan a scos de sub bară reluarea lui Cheţan pentru ca Moise, săpat singur cu portarul să trimită din "scăriţă" pe lângă poartă. Au mai fost numeroase ocazii, însă prima parte s-a încheiat cu o lată ocazie bihoreană, când şutul din lovitură liberă expediat de Ember a fost scos de Cârlan.

Finalul a fost la discreţia echipei din Oşorhei care a marcat e trei ori. În minutul 76, Ember a executat o lovitură liberă din poziţie uşor lateral stânga şi a marcat cu un şut pe colţul lung. Peste numai 4 minute, Ovidiu Popa a trimis în faţa porţii unde Ganea, deşi căzut la pământ a reuşit să trimită mingea în poartă cu călcâiul.

Scorul final: 3-0, a fost stabilit de Alin Moise care a făcut presing în zona fundaşilor centrali, a furat mingea şi a plasat apoi pe lângă Cârlan.

De precizat că băimărenii au avut şase jucători accidentaţi sau suspendaţi pentru acest meci astfel că s-au prezentat la acest joc doar cu două rezerve, una de jucător de câmp, cealaltă de portar.

Lovitura de începere a meciului a fost dară de Ioan Ciucaş, fost jucător, peste două decenii, al echipei locale. Acesta a primit o diplomă şi o minge cu autografele jucătorilor.

"Trebuia să fim liniştiţi cu victoria după primul sfert de oră, nu să tremurăm la 0-0 şi penalty pentru adversari. Sunt mulţumit de jocul băieţilor şi de faptul că am avut atâtea ocazii dar sunt şi nemulţumit că ratăm extrem de mult. Până la urmă este un succes cu 3-0, pe deplin meritat", a declarat, la final, Rudy Kovacs, antrenorul echipei CS Oşorhei.


CS Oşorhei - FCM Baia Mare 3-0 (0-0)

Au marcat: Ember 76, Ganea 80, Moise 88

CS Oşorhei: Hava - Matei, Teşan, Pop, Hering - Magda (86 Boneta), Ember - Moise, Cheţan (60 Ganea, 80 Junc), Andor (60 Ban) - O. Popa. Antrenor: Rudy Kovacs.

FCM Baia Mare: Cârlan - Giurgiu, Gherghel, Urs, Duruş - Răduneaţă, Vanca, Paul Achim (65 Iura), Mureşan (58 Horj) - Deac, Pomean. Antrenor: Cristian Bogdan.

Arbitri: Mihai Spânu - Doru Lucaciu, Monica Rigo (toţi din Cluj)
Observatori: Lazăr Pârvu (Timişoara) şi Doru Matei (Zalău)

În celelalte două partide ale etapei din acest week-end, Şoimii Pâncota a învins Naţional Sebiş cu scorul de 2-0 şi a obţinut deja promovarea în Liga a II-a, iar CS Ineu şi Metalurgistul Cugir au remizat cu scorul de 1-1.


Clasament:

1 Şoimii Pâncota 19 12 4 3 27-12 40
2 Naţional Sebiş 19 8 8 3 24-14 32
3 Metalurgistul Cugir 19 8 6 5 33-25 30
4 CS Oşorhei 19 5 5 9 18-25 20
5 CS Ineu 19 4 5 10 18-27 17
6 FCM Baia Mare 19 2 8 9 14-31 14

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON