URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2018, 18:55

Crosul Cetăţii: Concurs de alergat pentru amatori, în fortăreaţa din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În premieră, Cetatea Oradea va găzdui, pe 19 august, un concurs de alergare, "Crosul Cetăţii", la care sunt invitaţi să participe toţi sportivii amatori sau toţi care cei care cochetează cu ideea alergării.

Pentru toate vârstele

Conform unui comunicat de presă trimis de organizatorul concursului, clubul sportiv Xterra Bihor, acest eveniment este dedicat sportivilor amatori, fiind încurajaţi să participe împreună cu familia sau cu prietenii.

"Crosul Cetăţii se doreşte a fi un festival al alergării, un eveniment de promovare a vieţii active şi a unui stil de viaţă sănătos. Dorim să oferim copiilor şi familiilor aflate în concediu sau vacanţă oportunitatea perfectă pentru a petrece timp împreună într-un mod plăcut şi sănătos. Împătimiţii concursurilor de alergare, cei obişnuiţi cu efortul fizic, pot alege traseul Cross de 10 km. Pentru unii poate fi marea realizare, iar pentru alţii un antrenament bun înaintea unui semimaraton sau maraton în condiţii de concurs", informează clubul.

Pentru familii este recomandat traseul Mini,de 3,3 km, care poate fi parcurs atât de bunici, cât şi de nepoţi, indiferent de pregătirea lor fizică. De asemenea, pentru începători este recomandat tot traseul Mini.

Cursa supereroilor

Pe copiii între 4 şi 14 ani îi aşteaptă o cursă specială cu înscrierea gratuită, denumită Superhero Run. "Traseul are o lungime de 500 m şi va avea loc în incinta Cetăţii. Copiii sunt încurajaţi să participe costumaţi în supereroul lor preferat sau în orice alt personaj îndrăgit, pentru a transforma Cetatea în tărâmul supereroilor. Costumul de supererou nu este obligatoriu, dar copiii care aleargă costumaţi vor participa la Tombola Supereroilor, la care extragerea câştigătorilor se va face pe baza numerelor de concurs", conform comunicatului.

Supereroii de la competiţie vor alerga pentru o cauză nobilă. În cadrul Superhero Run, organizatorii strâng donaţii pentru evenimentul "24 de ore pentru un zâmbet", beneficiarul fiind secţia de oncologie pediatrică a Spitalului Gavril Curteanu. Urna pentru donaţii se va afla în centrul competiţional din cetate pe toată durata crosului.

Doritorii se pot înregistra pentru traseele Cros sau Mini pe pagina oficială a evenimentului http://www.xterrasport.ro/crosulcetatii până la data de 10 august. Toţi cei care se vor înregistra la Cros sau la Mini vor primi kitul de start, un tricou personalizat, iar la final toţi participanţii vor primi medalie de finisher. Cei clasaţi pe podium vor primi cupe şi alte cadouri. Taxa de înscriere este de 70 de lei la Cros, respectiv 40 de lei la Mini, în timp ce cursa pentru copii va fi cu participare liberă.

Totodată, organizatorii anunţă că sunt în căutare de voluntari pentru eveniment, pentru intervalul orar 8-14. Cei interesaţi pot să obţină detalii prin mail, la adresa contact@xmanromania.ro, sau prin telefon la numărul 0727-707.404.

Mădălina Sim
studentă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON