URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2017, 10:55

Cel mai mare handbalist român al tuturor timpurilor, Cristian Gaţu, s-a aflat marţi în mijlocul elevilor din Beiuş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul programului naţional "Campionii României în şcoală, liceu şi universitate", marţi a avut loc întâlnirea de suflet a celui mai mare handbalist român al tuturor timpurilor, magicianul semicercului, aşa cum este gratulat Cristian Gaţu, cu 500 din elevii  Colegiului Naţional "Samuil Vulcan" din Beiuş.

"Puţini dintre iubitorii sportului ştiu că dublul campion mondial are o conexiune specială cu municipiul bihorean. Aici îşi are rădăcinile doamna Tamara Gaţu, soţia campionului, motiv pentru care, ori de câte ori i se iveşte ocazia, familia Gaţu petrece clipe minunate la Beiuş, alături de rude şi prieteni", a precizat directorul DJST Bihor, Petruţ Drăgan, organizatorul întâlnirii.

Astfel, mai bine de 20 de minute, liderul generaţiei de aur a handbalului românesc a împărtăşit celor prezenţi pilde din bogata sa carieră sportivă, a explicat importanţa mişcării, a exerciţiului fizic, a sportului pentru sănătate, pentru o dezvoltare fizică şi psihică armonioasă, pentru dezvoltarea spiritului de echipă, de solidaritate, pentru creşterea respectului pentru sine şi competiţie.

După ce au urmărit câteva din puţinele imagini care au rămas mărturie din anii în care Cristian Gaţu extazia publicul din sălile de pretutindeni prin jocul său inventiv şi imprevizibil, elevii şi-au potolit curiozităţile cu întrebări din cele mai diverse. "Ce v-a determinat să continuaţi să jucaţi handbal după ce sufereaţi înfrângeri?" a fost considerată ca fiind cea mai interesantă întrebare, iar dublul medaliat olimpic a recompensat-o pe Amalia Gavra, eleva care a adresat întrebarea, cu un autograf special pe cartea autobiografică "Steaua lui Gaţu" sub semnătura lui Horia Alexandrescu.

Întâlnirea de la Colegiul Naţional "Samuil Vulcan" din Beiuş, prima dintr-o serie de cinci programate în această săptămână în judeţul Bihor, s-a încheiat cu o sesiune de fotografii şi autografe.

Apoi, programul naţional "Campionii României în şcoală, liceu şi universitate" a continuat marţi după-amiază tot în Beiuş, cu vizita fostului preşedinte al Federaţiei Române de Handbal la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1. Aici, Cristian Gaţu a întâlnit copiii din grupa mare şi părinţii acestora, care s-au arătat foarte interesaţi de mesajul transmis de fostul mare handbalist.

"Sunt aici pentru că vreau să vă îndemn să vă lăsaţi copiii să facă mişcare, să înveţe să meargă, să alerge, să înveţe să respire şi de ce nu, să înveţe să cadă şi să se ridice. Numai aşa o să-şi învingă temerile, atât în viaţă cât şi în sportul de performanţă, dacă vor alege acest drum", a spus el.

Gaţu s-a arătat încântat însă când educatoarele au spus că în fiecare zi copiii au o oră de mişcare în care fac fel de fel de exerciţii fizice, dar a fost dezamăgit de faptul că grădiniţele nu dispun de o sală sau un spaţiu în care aceste activităţi să se desfăşoare.

De aceea Cristian Gaţu a promis conducerii grădiniţei şi părinţilor că se va implica să convingă executivul primăriei Beiuş pentru dezvoltarea unui program de transport al copiilor de la grădiniţă la o sală din apropiere pentru ca, cel puţin odată pe săptămână, toţi copiii să facă o oră de educaţie fizică sub supravegherea unui profesor de specialitate.  Evenimentul s-a încheiat într-o notă optimistă, mai ales pentru că piticii  aşteptau cu nerăbdare ca Moş Nicolae să ajungă la ei cât mai repede cu cadouri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Un bun povestitor!!
L-am ascultat de curând la radio povestind despre peripeţiile sale din anii 70-80,cum a ajuns în Italia,cum i s-a oferit de către un primar de acolo,binenţeles sub oblăduirea securităţii,3000 de dolari lunar,şi,la urmă,a rămas cu 100 lunar.Nu fiindcă primarul nevinovat din Italia a dat ţeapă!Ci băieţii de la secu l-au privat ulterior.Multe vrei tu!Şi prin străinătăţuri să lucrezi,(când mai nime nu putea),,,şi să ai bani!!;)))))
Postat 07 Decembrie 2017, 08:12 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON