URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2019, 11:05

Bihorenii de la Tengo Salonta au dominat Cupa României la fotbal-tenis (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii clubului Tengo Salonta au dominat întrecerile Cupei României Boromir la fotbal-tenis, desfăşurate în perioada 5-7 iulie, pe terenurile Tenis Club Break din Mamaia. Din cele opt categorii de concurs, echipa condusă de Vasile Sorean a câştigat trofeul la patru (impunându-se în toate finalele masculine) şi a obţinut alte două clasări pe podium.

Prezenţa salontanilor la cupă a adus, de altfel, un plus de valoare şi spectaculozitate competiţiei, aspect remarcat şi de către preşedintele FRFT-CAJ, Frederico Tavares, care a lăudat echipele din Salonta şi din Vatra Dornei, în cadrul festivităţii de premiere.

"Am remarcat cu bucurie creşterea calitativă a jocurilor şi nu ţin minte ca la vreo competiţie organizată sub egida FRFT-CAJ, un joc de triplu să fi durat o oră şi zece minute, aşa cum s-a întâmplat la meciul dintre Tengo Salonta şi câştigătoarea de anul trecut, Proactiv Târgovişte", a spus preşedintele FRFT-CAJ la finalul competiţiei.

Meciuri antrenante

La cele două categorii de juniori (U18 şi U16), Tengo s-a duelat pentru trofeu cu formaţia Comexim R Lupeni, reuşind să încheie victorioasă ambele finale în componenţa Marc Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu Dávid, Turzó Nándor şi Szijjartó Ticián. 

Echipa de fete compusă din Andreea Neag, Mădălina Istrate, Alexandra Tamba, Andreea Jungean şi Szathmári Beatrix a terminat pe locul III la senioare, fiind devansată de echipa Comexim R Lupeni şi CSM Alexandria. 

Cea de-a treia medalie de aur a fost obţinută de echipa care a concurat la categoria Mixt U21, acolo unde Tengo (Nagy, Purjea, Marck, Lăzău, Neag, Tamba) a depăşit clar formaţiile din Lupeni şi Alexandria. Cu acelaşi lot, completat cu Mădălina Istrate, salontanii au luat startul şi la competiţia rezervată seniorilor, ocupând în final locul III, în urma celor de la Lupeni şi Alexandria.

Victorie după victorie

Finala seniorilor a adus cea mai echilibrată dispută pentru locul 1, salontanii având de înfruntat, încă din faza grupelor, două grupări fruntaşe din Campionatul Naţional de fotbal-tenis, Proactiv Târgovişte şi Nord-Vest Cluj-Napoca.

Echipa condusă de Vasile Sorean şi-a învins ambele adversare cu 2-0 şi s-a calificat în semifinale unde a dispus cu acelaşi scor de formaţia GMA Târgu Mureş. În disputa pentru trofeu, Tengo şi Comexim R Lupeni au oferit un spectacol agreabil, încheiată cu victoria formaţiei salontane, care de-a lungul celor două zile de concurs nu a pierdut niciun joc. Alături de cvartetul Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Nagy Darius şi Denis Purja au mai jucat şi juniorii deja menţionaţi.

La Cupa României s-au jucat pe echipe în sistem două victorii din trei meciuri, probele fiind triplu, dublu şi simplu, însă, la această din urmă categorie s-au jucat doar acele meciuri care stabileau câştigătoarele, în cazul în care scorul era egal (1-1). 

Lăudabilă a fost însă şi evoluţia echipei mixte de fete şi băieţi de la Tengo (Tamba, Jungean, Szathmári, Turzó, Szijjartó şi Szőke Sorean Imre) care a concurat în cadrul categoriei U14, ajungând în careul de aşi, însă fără a reuşi să urce pe podium.

La categoria Open (s-a jucat doar proba de triplu), salontanii nu s-au mai înscris, fiind prezenţi în schimb cei de la Vatra Dornei, care au încheiat pe locul IV.

"Sunt mulţumit atât de rezultate, dar şi de nivelul meciurilor pe care le-am disputat. A fost o revedere plăcută cu foştii adversari cu care nu ne-am mai întâlnit de ceva timp în competiţiile oficiale. Mulţumesc jucătorilor, susţinătorilor şi sponsorilor. Nu avem timp de relaxare, deoarece în următoarea perioadă vom susţine jocuri din campionat, dar vom bifa şi participări la turneele internaţionale la care am fost invitaţi", a concluzionat conducătorul clubului Tengo, Vasile Sorean.

Acesta a deplasat un lot numeros pentru a putea participa la toate probele de concurs. Tehnicianul Tengo a mizat pe seniorii: Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Nagy Darius, Denis Purja, Mădălina Istrate, dar şi pe juniorii: Mark Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu Dávid, Turzó Nándor, Szijjartó Ticián, Andreea Neag, Alexandra Tamba, Andreea Jungean, Szathmári Beatrix si Szőke Sorean Imre.

După câteva zile de pauză, necesare în urma efortului depus, componenţii echipei salontane vor lua drumul Bucovinei pentru a participa la etapa a III-a a campionatului de tenis cu piciorul organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal-Tenis Bihor. Gazda rundei va fi echipa Black Hill Vatra Dornei, condusă de către Paul Boncheş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON