URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2014, 22:19

Baschetbaliştii orădeni au pierdut finala în faţa Asesoft. În premieră, CSM Oradea este vicecampioană!

Baschetbaliştii orădeni au pierdut finala în faţa Asesoft. În premieră, CSM Oradea este vicecampioană! (foto: CSM Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un joc foarte bun al ambelor echipe, baschetbaliştii orădeni au pierdut, joi seară, meciul cinci al finalei Ligii Naţionale cu Asesoft Ploieşti, cu scorul 100-94. A fost pentru prima oară, în ultimii şase ani, când campioana României s-a decis în meciul cinci.

În timp ce ploieştenii au luat titlul naţional pentru a zecea oară, CSM Oradea a devenit, în premieră, vicecampioana naţională. Orădenii au pierdut meciul în ultimele două minute de joc, după ce toate sferturile au fost echilibrate.

Antrenorul orădenilor, Cristian Achim, a început meciul cu Denison, Subotic, T. Nicoară, W. Franklin și D. Dillon. Primele 10 minute ale partidei s-au încheiat la egalitate, 28-28, sfertul al doilea s-a terminat cu scorul 48-47 pentru orădeni, iar cel de-al treilea tot la un punct diferenţă, 70-69, de data aceasta pentru ploieşteni.

Ba mai mult, în sfertul doi, după o aruncare de trei puncte a shooter-ului Radovan Markovic, Oradea a condus Ploieştiul la o diferenţă de şase puncte, scor 39-45. Elevii lui Vladimir Arnautovic au recuperat, însă, destul de rapid.

Cu mici excepţii, meciul a fost cât se poate de echilibrat, între cele două echipe fiind diferenţe mici, între două şi patru puncte. Un semn rău pentru orădeni a fost în sfertul trei, când pivotul Bogdan Ţîbîrnă a adunat cinci greşeli personale şi a fost eliminat, iar celălalt uriaş al echipei, Sean Denison, avea la rându-i trei greşeli adunate. De altfel, până la finalul meciului, şi canadianul Denison a părăsit terenul, dar şi sârbul Markovic.

În prima parte a sfertului 4, cele două echipe au mers cap la cap, egalându-se continuu. Cu câteva minute înainte de final, însă, orădenii s-au pierdut şi au ajuns să fie conduşi chiar şi la 9 puncte diferenţă, scor 97-88. Meciul s-a încheiat cu scorul 100-94, ploieştenii bucurându-se, astfel, acasă de cucerirea titlului cu numărul zece, în faţa unui public de 4.500 de persoane.

Cel mai bun marcator din rândul ploieştenilor a fost Alhaji Mohamed, cu 27 de puncte înscrise, în timp ce pentru orădeni cele mai multe puncte, 21 la număr, le-a marcat Radovan Markovic.

Tehnicianul orădean, Cristian Achim, şi-a felicitat echipa, după meci, în direct la Digi Sport. "Au fost nişte meciuri deosebite, vreau să felicit ambele echipe pentru baschetul practicat. Felicit Asesoft şi îi felicit pe băieţii mei, o echipă la fel de bună", a declarat Achim. Întrebat dacă va păstra acelaşi nucleu de jucători, tehnicianul a spus că echipa orădeană este, în general, una care încearcă să-şi păstreze nucleul. "Vom vedea ce va fi. Este clar că de-abia ni s-a deschis apetitul", a spus Achim.

De cealaltă parte, antrenorul Asesoft, Vladimir Arnautovic, după ce şi-a felicitat, firesc, elevii, a precizat că meciul n-a fost unul uşor. "Oradea este o echipă foarte bună, a jucat foarte bine azi, n-am reuşit să ne desprindem. S-au marcat multe puncte, ceea ce nu e obişnuit. Mă aşteptam să greşească mai mult, probabil şi ei se aşteptau ca noi să greşim. A fost un meci de calitate. Am câştigat, am fost un pic mai buni, asta e", a declarat tehnicianul ploieştenilor, în timp ce în jurul său echipa jubila cu trofeul în braţe.

Chestionaţi, şi jucătorii CSM-ului au arătat că îşi recunosc valoarea. "Am demonstrat că merităm să fim aici. (...) În ultimele cinci minute au fost mai lucizi ca noi", a spus orădeanul Titus Nicoară, precizând şi că ploieştenii au fost avantajaţi de experienţă şi de valoarea individuală a unor jucători.

Daniel Popescu a spus la rândul său că Oradea a dat o replică pe măsură Asesoftului, Bogdan Ţîbîrnă că echipa orădeană a dat totul, iar jucătorii nu au de ce să fie supăraţi. "A fost un sezon bun şi trebuie să fim mulţumiţi", a spus pivotul.

Baschetbaliştii orădeni se vor întâlni vineri cu suporterii la Arena Antonio Alexe, de la ora 18.45, pentru a sărbători titlul de vicecampioni.


CSU Asesoft Ploieşti - CSM Oradea 100 - 94 (28 - 28, 19 - 20, 23 - 21, 30 - 25)
Sala: Olimpia Ploieşti
Spectatori: 3000

Arbitri: Marius Ciulin, Laurenţiu Grigoraş şi Bogdan Podar

Comisar FRB: Ion Olaru

Marcatori CSU Asesoft: Alhajji Mohammed 27 puncte, Gerald Raymond Lee 25, Cătălin Burlacu 15, Jermaine Jonte Flowers 11, Ante Krapic 11, Filip Adamovic 6 şi Bojan Popovic 5 puncte.

Marcatori CSM Oradea: Radovan Markovic 21 puncte, Wiliam Edward Franklin 15, Daniel James Dillon 14, Vujadin Subotic 13, Titus Nicoară 13, Sean Morgan Denison 11 şi Reinar Hallik 7 puncte.

Echipa orădeană, CSM, care a devenit în premieră vicecampioană naţională i-a avut în componenţă pe jucătorii: Radovan Markovic, Radu Rareş Paşca, Daniel Popescu, Sergiu Pop, Horia Hora, Daniel James Dillon, Vujadin Subotic, Titus Nicoară, Sean Morgan Denison, Bogdan Ţîbîrnă, Reinar Hallik, Wiliam Edward Franklin, Zarko Comagic şi Andrei Ciordaş. Antrenor principal: Cristan Achim. Antrenor secund: Călin Pop. Manager: Şerban Sere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
..De memorat!
Folositi tasta-mute!Comenteaza crai- nicul VM!Ah,ah ce bine este!
Postat 17 Iunie 2014, 09:14 de grigore
prea prost ..
cine a spus ceva de fb bihor.. reciteste comentariile proasto
Postat 16 Iunie 2014, 01:30 de sandu
FC Bihor ?
Terminati odata cu gaura asta neagra din bugetul public ! Sunt foarte slabi ! Si ei Mihalcea ! In anii '80 se poate spune ca se juca fotbal pe stadionul Municipal. Acuma e bambilici pe bani multi !
Postat 15 Iunie 2014, 23:46 de sportul in Oradea
halal oameni
nea taticu plimba ursule domnule ca neai plictisit
Postat 15 Iunie 2014, 11:36 de bobby
E greu cu limba romana
Hai sa-ti mai spun ceva .. tu poate m-ai inteles gresit .. eu nu il apar pe "Victoras " cum il alinti .. tu , probabil esti **** , in fine asta o sa ti-o spun mai tarziu . Eu aici doar vreau sa-ti arat cat de prost si de ipocrit esti .. uraste Fc Bihor ? :)))))))))))))))) Probabil tu erai vanzator in piata rogerius , cand el era crainic pe Iuliu Bodola .. dar nici asta nu are importanta .. si inca cv ..stiam ca te-ai cacat pe tine , deoarece mirosi de la distanta . Ipocritule !
Postat 15 Iunie 2014, 11:29 de UN MARE PUGILIST
????????
F C Bihor-Steaua???????????Aceleasi tricouri?
Postat 15 Iunie 2014, 09:05 de joska
vai,vai..
Mey boxerule...repet ca esti lipsit de modestie..eu m-am cacat pe mine vazind cit il aperi pe Victoras!Usor cu FCBihor ca el uraste clubul,e ciufut cind vorbeste de fotbal!Asa se intimpla cind se da cunoscator la toate sporturile!Ramine cu cunostintee-cacofonie asta e,cu boxerii,cu isteria -mama citi laudatori mai am!Greu de priceput!Iar oferta cu popicaria la Strungul Arad e valabila!Hai FCBihor,usor cu pianul pe scari Victoras au fugit toate coardele!!!!!!!PS comentariu..sunetul era decalat intentionat,numara cunostiintele...gong final,e prea multa atentie acestui Victoras!!
Postat 15 Iunie 2014, 09:01 de Nea taticu
ERA SA UIT AHAHAH
Doamne era sa uit o chestie .. cat de retardat mintal sa fii sa spui ca : " !Astepta si relua ce ziceau cei de la digi 1,repeta! " ????????? CAND MECIURILE S-AU DIFUZAT LA ACEEASI ORA .. ADICA DEODATA .. adica cum rasa ta sa iti mai explic .. adica esti prea prost . AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA hai ca m-ai facut sa ma distrez maxim .. acum ma simt cv in genu : Sunt prost , dar cand ma uit in jur prind curaj " MOR MOR MOR MOR MOR AHAHAHAHAHAHAH @H@H@HH@H@@H@@
Postat 14 Iunie 2014, 21:40 de UN MARE PUGILIST
UN MARE LEGIONAR
In 4-lea rand , as vrea sa iti spun doar atat , nu o sa ai in viata ta coloana vertebrala sa ii spui lu' mihalcea chestiile astea fata-n fata , nici pe pagina lui de facebook , nici la sala de unde transmite meciurile .. si stii dc ? PT CA TU ESTI UN RAZBOINIC al internetului , cum imi place sa-i numesc pe astia ca tine .. cacati fara viata , care prefera sa traiasca viata altora , in loc sa-si traiasca viata lor . AAA si in legatura cu echipa de popice , as dorii eu sa fiu antrenor acolo , lasa-mi un numar de telefon sau o adresa sa putem lua legatura ... oricum stiu ca nu vei face asta deoarece esti un CACAT ANONIM SI ASA VEI RAMANE . In final as vrea sa-i spun lu victor al nostru , doar atat . Esti mare comentator victore ai demonstrato de atatea ori , la meciurile de handbal ale romaniei sau la oricare eveniment la care ai fost prezent . Nu uita 1 lucru : Invidiosii vor muri , dar invidia niciodata !!!!!! HAI BAFTA CA M-AM DISTRAT AICI :-) .
Postat 14 Iunie 2014, 21:35 de UN MARE PUGILIST
MESAJ PT "io" si "nea ticu"
Bun , as vrea sa incep cu inceputul si sa iti spun domnule "io" sau "Nea ticu" pentru ca evident esti unul si aceeasi persoana , un hateras al domnului Victor Mihalcea , care nu vreau sa-l laud aici sau alte cacaturi , dar stie mai mult sport decat stii tu gramatica . De unde imi dau seama ca esti doar un om care comentezi la adresa lui ? Din simplele greseli de gramatica care se repeta in ambele comentarii al celor 2 useri "io " si "nea ticu" Io: " risu-plinsu" . Nea Ticu : " te faci de ris" . In al 2-lea rand vreau sa-ti spun tie razboinc al internetului faptul ca Victor termeni baschetbalistici pe care tu nu o sa ii intelegi vreodata , tu esti genul acela de om care vine la meciurile csm'ului cu tricourile echipei FC BIHOR sau Steaua Bucuresti , doar prin simplul fapt , avem aproximativ aceleasi culori . In al 3-lea rand fac ca pariu ca in viata reala : in saluti cu sarumana pe acest "nepot " cum il numesti si ca ii spui lucruri de lauda , doar pt ca dupa aceea sa te dai mare smecher pe internet si sa ii aduci jigniri . Nu vreau sa intelegi gresit , eu aici nu il apar pe victor ci doar iti explic cat de prost , vita si ipocrit esti .
Postat 14 Iunie 2014, 21:22 de UN MARE PUGILIST
!!!!
SINCERE FELICITARI!! Am iesit pe locul doi ar trebuie sa ne bucuram de ce avem. La inceputul campionatului cu o echipa atat de schimbata am avut dubii,dar s-a terminat mult mai bine decat ma asteptam.Cu ASe-hotii sincer nu prea poti castiga. SINCERE FELICITARI!!
Postat 13 Iunie 2014, 21:32 de aaa
pt VMihalcea
Ba nepoate chiar nu intelegi ca te faci de ris?Ce naiba doar romaneste vorbesc cu tine?Ce sa doara fratiut?Nesimtirea si laudoarosenia ta?Explicabil de ce Nicolae nu da 2 bani pe tine..explicabil...!Pe cine interesa ce cunostinte ai tu la Ploiesti?Ba tu pricepi?????????
Postat 13 Iunie 2014, 16:05 de io
titlu
Hai ma, terminati. CSM putea lua titlul. Au fost si argumente. Oradea a jucat bine dar a facut cateva greseli. Popescu nu a fost la nivelul dorit. Tibirna si Denison au luat repede si usor, faulturi, cateva vazute numai de arbitri. La Dillon se dau pasi pe contraatac desi a fost faultat. Aceeasi faza cu fault si pasi e cos cu fault pentru Asesoft la Mohammed. Maniera golaneasca de arbitraj. 11 ani de hotie 11 ani de furaciune ghitista. De conestat sunt producatorii DIGI. Erau premiati jucatorii de la CSM si dadeau imagini cu bucuria asehotilor. Oradea a facut si unele greseli tactice. Nu poti tine pe margine, in ultimele 4 minute, cel constant jucator, pe Nicoara. Apoi, in sfertul trei, Mohammed a marcat 25 de punctre. Chiar nu s-a gasit un om la marcaj? Puteau Dillon sau Markovic sa-l tina sau alt jucator. Greseala de antrenor de juniori si altele si altele.
Postat 13 Iunie 2014, 13:50 de baschet
revers
Laudat, criticat, niciodata ignorat. Doare, nu-i asa?
Postat 13 Iunie 2014, 13:24 de chiar eu
????????
Unchiu e antrenor la Strungu Arad,la popice!Locul lui Victor este acolo!La popice!!In Iosia nu te poti odihni duminica de urletele lui!Cica comenteaza domnul...Dle Victor tu ai medic de famelie?Ori soarele arde prea mult pentru tine?Esti in concurs cu Nicolae?Ajunge ca pici in penibilitate...Iar cu parintii la Eminescu grija mare ...!
Postat 13 Iunie 2014, 13:04 de io
digi
Bravo baieti. Nu puteau castiga in niciun chip aceasta finala din multe motive. Apropos, de ce nu ati mutat pe Digisport? Victor e parfum pe langa aia, niste jeguri ordinare.
Postat 13 Iunie 2014, 11:47 de Bibi
sport
De ce nu ati mutat pe DIGI SPORT? Victor e mai bun si mai cunoscator ca jegurile alea. Bravo Victoras. Felicitari baietilor.
Postat 13 Iunie 2014, 11:43 de bobby
title
pacat de comentariul acelui individ de la digi 24 Oradea, a trebuit sa dau pe mute
Postat 13 Iunie 2014, 09:03 de remus
Bravo..
..baieti!Cu mai multa atentie puteam fi campioni!Poate la anul!Dincolo de performanta remarcabila am ris cu gura pina la urechi de comentariul de comedie al asa zisului crainic VMihalcea!Vedea f multe cunostinte in tribune!Astepta si relua ce ziceau cei de la digi 1,repeta!Ceva de risu-plinsu!E timpul ca acest domn sa inteleaga ca modestia e caracteristica oamenilor de bun simt!Modesto california Victoras ca te faci mereu de bacanie..!Mai are si un frate Nicolae...usor baieti ,usor!!!!!!!!!
Postat 13 Iunie 2014, 08:06 de Nea taticu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON