URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2018, 11:28

Baschet: CSM CSU Oradea a pierdut la 9 puncte meciul de la Wurzburg, după ce a condus trei sferturi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut, miercuri seară, meciul pe care l-au disputat în deplasare, în Germania, cu s.Oliver Wurzburg, în cadrul etapei a 4-a din Grupa A a FIBA Europe Cup. Gazdele s-au impus la o diferenţă de 9 puncte, cu scorul de 91-82, însă după ce bihorenii s-au aflat la conducere în primele trei sferturi.

Mai exact, elevii antrenorului Cristian Achim au condus pe tot parcursul primelor 29 minute, desprinzându-se la moment dat, în sfertul secund, la 12 puncte.

Totuşi, cu o rotaţie bună a jucătorilor şi un ritm alert în ultimul sfert, echipa germană a întors situaţia de partea sa şi s-a impus în final la nouă puncte.

Dacă jucătorii echipei orădene au excelat în acest joc la capitole precum recuperări, pase decisive şi intercepţii, în schimb, gazdele au fost superioare la aruncările de trei puncte şi la aruncările libere, unde au avut 22-6.

În total, tehnicianul Cristian Achim a folosit nouă jucători în acest meci, Kris Richard şi Arturas Valeika, fiind cei mai utilizaţi, cu peste 32 de minute jucate. Principal marcator a fost Kris Richard, cu 24 de puncte, în timp ce Arturas Valeika a avut 11 recuperări, iar Sean Denison, 6 pase decisive.

Site-ul clubului orădean remarcă şi prestaţia tânărului Mihai Gavrilă, care "a avut un impact major în jocul echipei în cele 11 minute petrecute în teren". El a totalizat 8 puncte, 2 recuperări ofensive şi o pasă decisivă pentru 9 la eficienţă.

"Consider că a fost un meci foarte bun pentru ambele echipe. Probabil echipa din Wurzburg nu a fost foarte focusată la începutul meciului. Noi am început mai bine, dar nu cred că am strălucit şi ţinând cont de faptul că gazdele au evoluat modest în primele zece minute sunt de părere că trebuia să ne desprindem la o diferenţă mai mare. Am făcut o treabă excelentă în defensivă pe parcursul primului sfert. Pe urmă nu am repetat acest lucru, dovadă că am încasat 85 puncte în 30 minute. Sigur că adversarii noştri au fost ajutaţi foarte multe de procentajul de 50% consemnat la aruncările de trei puncte. Wurzburg ne-a pus în dificultate cu decizia de a juca aproape în permanenţă cu jucători de poziţiile 4-5 care aruncă foarte bine de la distanţă, optând să limiteze minutele lui Olaseni. De altfel, Ellis, Loncar şi Koch au marcat foarte bine de pe semicerc", a declarat antrenorul Cristian Achim, după joc.

După patru etape, campioana României, CSM CSU Oradea are o victorie şi trei înfrângeri în Grupa A, fiind laegalitate cu echipa turcă Sakarya BSB, care are aceaşi linie de clasament. Pe primele două locuri, s.Oliver Wurzburg şi ZZ Leiden au câte trei victorii şi o înfrângere.

În următorul meci, bihorenii vor juca acasă, miercurea viitoare, pe 14 noiembrie, de la ora 19, în compania echipei olandeze ZZ Leiden.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON