URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2017, 21:10

Barnette is back! CSM CSU Oradea s-a impus clar în meciul de la Timişoara

Barnette is back! CSM CSU Oradea s-a impus clar în meciul de la Timişoara (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de baschet CSM CSU Oradea s-a impus clar, marţi seară, în meciul disputat în deplasare pe terenul echipei BC Timişoara, cu scorul de 92-73. Aceasta a fost a doua partidă disputată de orădeni în grupa valorică a locurilor I-VI din Liga Naţională, ce precede play-off-ul.

Revenit recent pe teren după o accidentare serioasă, americanul Sean Barnette a marcat 18 puncte pentru orădeni, a reuşit 6 recuperări şi a dat două pase decisive.

De asemenea, de la orădeni s-a remarcat şi Andrei Mandache, căpitanul echipei, care a marcat 15 puncte, a avut trei pase decisive şi o recuperare, precum şi Martin Zeno, cu 13 puncte, 3 recuperări şi 6 pase decisive. 

Pentru timişoreni, cel mai important om de pe teren a fost Adrian Diaz, cu 13 puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive. CSM CSU Oradea a controlat partida pe aproape tot parcursul acesteia, scorul pe sferturi fiind 18 - 29, 17-26, 23-18, 15-19. 

În prima partidă din grupa valorică I-VI din Liga Naţională, orădenii au fost învinşi, pe teren propriu, de U BT Cluj, cu scorul de 79-84.

Orădenii vor juca sâmbătă seară, în Arena Antonio Alexe, împotriva echipei Steaua Bucureşti. Ora urmează să fie anunţată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
tds
Fc Bihor?..toata lumea stie ca fotbalul e portita de spalat bani...vezi Borcea,fratii BECALI etc.,in ultima vreme fc bihor..se lupta cu.."performanta"..sa scape de divizia c..si avea 200 de spectatori...baschetul joaca cu casa inchisa....si daca mister Mang..gleala facea sala promisa de 5000 de locuri, o umplea si pe aia...
Postat 09 Martie 2017, 12:09 de zorro
!!!!!
@zorro: În privința sportului românesc ai perfectă dreptate ! Dar aici vorbim despre baschetul orădean ! Dacă mă apuc să scriu despre altceva voi fi din nou acuzat că mă îndepărtez de subiect ! Da, LEG CSM CSU de prestația lui Bolojan, respectiv Birta ! FC Bihor nu le aduce nici un avantaj electoral, deci....HARȘT ! PS: CSU Assesoft Ploiești acâștigat FIBA Europe Cup ! Dar e vorba despre ....Ghiță !
Postat 09 Martie 2017, 09:08 de TDS
tds
Mai baiatule..o iei pe ulei rau de tot....acum te legi de baschet...pentru ca il asociezi cu bolo...performanta facuta de csm in cupele europene este un record pentru baschetul romanesc...dar de ce nu te uiti la intreg sportul romanesc?..ce a ajuns gimnastica.canotajul..etc...dai si tu cu bata unde ai interes..lasa baschetul oradean in pace..ti-am mai spus...bate mingea pe alta maidane...unde crezi ca te pricepi....
Postat 08 Martie 2017, 21:47 de zorro
creier lezat
Un copil de 2 ani e mai credibil decat tine,ai creierul lezat... scrii niste prostii enorme....
Postat 08 Martie 2017, 10:56 de suporter_oradean
????????????
@suporter_oradean: Te pomenești că ești...Sere ! Am dat exemplu cu Podgorica pentru și acolo s-a organizat un european de baschet. Repet,întreabă oamenii pe stradă dacă știu ! PS : Subotic e din Herteg Novi,...?????????
Postat 08 Martie 2017, 10:47 de TDS
Tds=zero
Esti paralel cu lumea reala,ma opresc aici ,nu are rost polemica cu un nebun care nu-ntelege nimic.Eu am fost de 2 ori in Podgorica,ca sa vezi...Subotic e din Herteg Novi,da si Subotic imi e greu sa cred ca stii cine e,tu asociezi echipa de baschet cu probleme tale de la creier : bolo,birta...
Postat 08 Martie 2017, 10:35 de suporter_oradean
BASCHET EGAL CU ZERO
@suporter_oradean: BASCHETUL este ZERO în România ! Punct ! Când vom evolua la Mondiale, Europene sau J.O. va fi altceva. Că s-a vârât Bolojan să organizeze nu știu ce europene de junioare / tineret este tot egal cu zero ! Cică Oradea a fost pusă pe harta Europei ! Hai să întrebăm orădeni obișnuiți pe stradă unde e Podgorica ! Și asta e capitală ! Așa că sunt absolut convins că olandezii simpli au auzit de Oradea din părți ! Etc...Carmen Tocală e o neisprăvită pedelistă !
Postat 08 Martie 2017, 10:19 de TDS
pentru ca esti paralel
Daca ai avea habar ai stii cine a jucat pentru Pitesti in anul 2000 si ce a realizat,precum si cine erau in 1993 jucatori la Dinamo Oradea,oameni pe care acum tu ii injuri ca un birjar....
Postat 08 Martie 2017, 09:45 de suporter_oradean
la la la
@suporter_oradean : Dar ce treabă am eu cu Pitești-ul ? Și de ce trebuie să comentez sportul ca și cum aș fi tehnician ? Aici este vorba despre aprecieri din partea unui om obișnuit ! Care vede niște rezultate ! Rezultate care pe plan internațional nu prea există ! Așa, câte o victorie din când în când pentru mine nu reprezintă mare lucru ! Așa că, spre disperarea ta, voi mai comenta și sport ! Din această perspectivă !
Postat 08 Martie 2017, 09:33 de TDS
anul 2000 Pitesti
nu mai comenta despre sport Tds,esti paralel. Cauta pe google despre echipa bc Pitesti si istoria ei si vezi in anul 2000 ce a realizat echipa respectiva si cine facea parte din lot si care erau titularii.In anii 1989-1991 era o placere sa-l vezi pe Geller ce facea sub panou...hai ca nu ma bag in istorie ca n-are rost.Nici macar notiunea simpla de pasi pornire nu o cunosti,da apoi cand se fluiera 3 secunde sau ce e aia pick and roll...
Postat 08 Martie 2017, 09:22 de suporter_oradean
!!!!!
@suporter_oradean: Și Toni Alexe este SUPRALICITAT ! Îmi pare rău pentru că a pierit dar nici nu pot să accept că o Sală de sport poartă numele lui cam degeaba. Că o sală de sport se numește NADIA COMĂNECI este OK ! Dar Toni Alexe ? PS 1: Nu știam că Sere a fost baschetbalist !
Postat 08 Martie 2017, 08:55 de TDS
paranoia
Tds nu-ntelegi nimic,in 1993 Dinamo Oradea echipa de baschet ce a jucat 2 semifinale de campionat s-a desfintat,dupa 10 ani in 2003 sectia de baschet a fost reinfintata la initiativa lui Mircea Matei,Toni Alexe si Serban Sere,ultimi doi baschetbalisti renumiti ai orasului nostru,am activa in liga a doua un an si din 2004 in prima liga,avem juniori la toate categoriile de varsta,traditie in acest sport este in oras de multa vreme.Baschetbalisti oradeni sunt foarte multi in campionat,fiecare jucand la echipa la care cred ca are sanse sa prinda minute mai multe . Politica in sport e doar in ochii tai tulburi.Tds cauta sa vezi ce inseamna paranoia in dex si da e greu pentru un om bolnav cu capul sa recunoasca aceasta problema....
Postat 08 Martie 2017, 08:24 de suporter_oradean
HAIDI, BRE !
@suporter_oradean : Mai astept mult o replica ? Da-o-ncolo...ceva cu medicamenteeeeeeeeeeeee..
Postat 07 Martie 2017, 22:11 de TDS
SAU GRECIA, TURCIA, SPANIA...
@suporter_oradean : Asteptam...Da-mi un bilet pentru un meci in NBA si merg ! Altfel, PAS ! Daca-ti face placere...Avem echipa, avem valoare / Suntem echipa cea mai tare / Bolojan, Birta, dintr-o toana / Ne-au facut si...campioana ! Olee Olee..Bolojan nu mai e...se va intampla !
Postat 07 Martie 2017, 21:52 de TDS
Cronicarul Tds
Așteptăm cu interes cronica expertului * Tds despre înfrângerea la polo cu Sportul de la Brașov și victoria de la Timișoara la baschet. Dacă ne poate zice ce jucători a avut Timișoara la baschet născuți și crescuți în Banat. RDS te așteptăm în galeria leiilor roșii sâmbătă de la 19.30 la meciu cu Steaua. Îți rezolv bilet și poți veni în roșu, culoarea PSD..
Postat 07 Martie 2017, 21:27 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON