URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2017, 17:00

AJF şi-a premiat laureaţii în prima gală a fotbalului bihorean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată sâmbătă seară, la Hotel Continental Forum, prima gală a fotbalului bihorean a avut menirea de a-i premia pe cei mai buni jucători şi antrenori din fotbalul judeţean, mai exact din competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, cea care s-a ocupat şi de acest eveniment.

"Este o premieră pentru fotbalul bihorean şi, după cum am aflat de la colegii veniţi de la Federaţie, chiar din ţară. Mă bucur pentru aceasta. Organizarea acestei gale a pornit de la mai multe ipoteze, să socializăm, să ne întâlnim, să ne premiem laureaţi, pe cei meritoşi, să mai ascultăm o colindă. Eu zic că este un eveniment benefic şi cu siguranţă va mai continua, suntem acum la prima ediţie, dar va urma şi ediţia a II-a, a III-a, a IV-a şi aşa mai departe", a declarat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Gala a început cu o rugăciune, susţinută de preotul Alexandru Krenek, care e şi preşedintele clubului CS Oşorhei, apoi s-a susţinut un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai, dar şi a unor foşti fotbalişti sau antrenori trecuţi la cele veşnice în decursul anului 2017, precum prof. Nicolae Kovacs, Călin Mănoiu şi tânărul portar de numai 19 ani, Gabriel Guti.

Apoi, au fost prezentaţi şi premiaţi invitaţii speciali, Octavian Goga, vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal, preşedintele AJF-urilor din ţară şi preşedintele AJF Braşov, Gabriel Bodescu, secretarul general al FRF, fostul mare fotbalist Alexandru Boc, fostul mare arbitru orădean Octavian Ştreng, Zeno Bundea, Alex Krenek, Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Bucur, preşedintele AJF Mureş şi Daniel Sabău, preşedintele AJF Sălaj. 

Deşi au fost invitaţi, au lipsit din diferite motive Marcel Puşcaş şi Emerich Jenei.

Premii speciale au primit însă şi Ioan Suciu, pentru activitatea depusă în folosul fotbalului bihorean,  reprezentantul Direcţiei de Implementare şi Dezvoltare a Proiectelor Bihor, Petruţ Drăgan, directorul DJST Bihor, Ioan Bogdan, comandantul Jandarmeriei Bihor şi Călin Hoţupan, inspectorul de specialitate al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

De asemenea, Vlad Gheţe a fost premiat pentru faptul că, deşi este portar, a reuşit să înscrie cinci goluri pentru echipa sa de club, CS Diosig, în acest sezon. Zeno Bundea şi doctorul sportiv Carmen Gabriela Morariu au primit şi ei premii speciale, cum, de altfel, au fost premiaţi şi Gheorghe Rusu, de la AJF, Ionuţ Cergheş, antrenorul echipei Gloria Căbeşti, gazetarul Ionel Popa, dar şi Sergiu Ciocan, de la CSM Olimpia Salonta, pentru faptul că în turul de campionat a înscris 12 goluri în 15 partide din Liga a IV-a.

Printre puţinele prezenţe feminine de la prima gală a fotbalului bihorean s-a numărat şi Anamaria Busuioc, preşedintele clubului din Gepiu, care a primit un premiu special, oferit de secretarul general al FRF şi anume un tricou al echipei naţionale de fotbal.

S-a trecut apoi la principalele premii ale galei. Cel mai bun portar al Ligii a IV-a a fost desemnat Cosmin Verdeş, de la Unirea Livada, care a primit cele mai multe voturi, 7, de la antrenorii tuturor echipelor din competiţie. Cel mai bun jucător al Ligii a IV-a în 2017 a fost desemnat Sergiu Pop, de la Crişul Aleşd, care a acumult 45 de puncte, cu trei mai mult decât ocupnatul locului II, Zeno Bundea.

La Liga a V-a, cel mai bun portar al Seriei I a fost ales Istvan Groza, de la Inter Aştileu, iar cel mai bun jucător, Andrei Haş, de la CAO Oradea. În Seria a II-a, cel mai bun portar a fost desemnat Ciprian Negruţ, de la Unirea Oşorhei, iar cel mai bun jucător, Florinel Laurenţiu Alb, de la Glorian Căbeşti.

În fine, dar nu în ultimul rând, antrenorul anului în fotbalul bihorean a fost desemnat tânărul George Zima, cel care în prima parte a anului a antrenat echipa FC Bihor Legenda 1902, iar în cea de-a doua parte, pe Dinamo Leonardo Oradea, dar şi echipa de futsal Dinamo Leonardo.

După festivitatea de premiere, cei prezenţi au putut asculta colninde, dar şi alte momente muzicale, interpretate de Claudiu Borza, Larisa Oneţ şi Ina Rus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON