URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2018, 13:59

AJF a stabilit programul jocurilor din noul sezon al Ligii a IV-a şi al Ligii a V-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor a stabilit programul noii ediţii a campionatelor de seniori pentru Liga a IV-a şi Liga a V-a. Cele două competiţii vor debuta în weekend-ul 24-25 august.

În ceea ce priveşte componenţa seriei de Liga a IV-a, în această săptămână a apărut o modificare, care a fost soluţionată de Comitetul de Urgenţă al AJF, şi anume faptul că Unirea Oşorhei a renunţat la locul din acest eşalon şi va evolua în Liga a V-a. Locul rămas vacant a fost completat cu Olimpia Salonta, echipă care în sezonul trecut a ocupat locul 15, conform ROAF.

În runda inaugurală a eşalonului al patrulea vor avea loc meciurile: CS Oşorhei – CAO 1910 Oradea,
Dacia Gepiu – Olimpia Salonta, CS Săcueni – CS Diosig, Viitorul Borş – CS Mădăras, Unirea Valea lui Mihai – CSC Sînmartin, CS Bihorul Beiuş – Crişul Aleşd, FC Universitatea Oradea – Unirea Livada şi CSO Ştei – Crişul Sântandrei.

Până atunci însă, exceptând cele două tururi din Cupa României, care au fost programate pentru 12 şi 19 august, AJF va organiza şi Supercupa Bihorului, care va avea loc miercuri, 22 august, de la ora 17:30, pe Stadionul Comunal din Borş şi care va opune campioana en-titre a judeţului, CSC Sînmartin şi câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, CSC Dacia Gepiu.

În cadrul unei conferiţe de presă, preşedintele forului fotbalistic bihorean, Radu Bitea, a prezentat şi alte măsuri pe care conducerea AJF le-a luat pentru noul sezon. Astfel, baremul de arbitraj şi observare în campionatele de juniori C, D şi E vor fi în continuare subvenţionate din resurse private atrase de AJF Bihor. "Nu sunt bani proveniţi de la Consiliul Judeţean, cum s-a promis că vom fi ajutaţi, pentru că încă nu au fost alocate fonduri pe această linie. Nu ştiu cum de la Alba se poate, la Arad se poate, iar la noi nu. Ni se spune că legislaţia ar fi ambiguă, dar legea e aceaşi peste tot, şi în judeţele limitrofe", a precizat Radu Bitea, preşedintele AJF.

O noutate importantă pe care o aduce ediţia 2018-2019 a Ligii a IV-a o reprezintă filmarea tuturor jocurilor. "Noi oferim camerele, iar cluburile gazdă vor avea obligativitatea să filmeze meciurile. Mizăm pe reducerea violenţei verbale şi fizice. De asemenea, filmarea poate constitui material didactic pentru antrenori şi nu în ultimul rând ca probe la comisiile jurisdicţionale sau, sperăm să nu fie cazul, pentru Poliţie sau Jandarmerie", a mai precizat Radu Bitea.

Şi sistemul de retrogradare/promovare în cele două ligi s-a modificat faţă de anii anteriori. Astfel, din Liga a IV-a în Liga a V-a vor retrograda direct ultimele două clasate, formaţiile de pe poziţiile 15 şi 16. Formaţia de pe locul 13 va juca baraj cu echipa de pe locul 2 din Seria I a Ligii a V-a, iar echipa de pe poziţia a 14-a va juca baraj cu gruparea de pe locul 2 în Seria a II-a a Ligii a V-a.

În ce priveşte Liga a V-a, în noul sezon vor participa 27 de echipe, care vor fi împărţite în două serii, de 13, în Seria I, respectiv de 14  formaţii, în Seria a II-a.

Echipele nou-apărute în această vară sunt Partizanul Sânnicolau Mare şi CSC Sînmartin II, care vor evolua în eşalonul al V-lea.

O altă hotărâre importantă a conducerii AJF-ului din această vară o reprezintă susţinerea şi recompensarea cluburilor care vor trimite jucători cu vârstele cuprinse între 16 şi 28 de ani la cursurile pentru arbitri pe care Comisia Judeţeană a Arbitrilor le va organiza.


Iată şi programul primei etape din Liga a V-a (26 august):

Seria I:

CSC Sânmartin - Cetatea Biharia

LPS Bihorul Oradea - AS Vadu Crişului

Minerul Şuncuiuş - CSC Viitorul Bratca

Voinţa Suplac - ACS Slovan Valea Cerului

Foresta Tileagd - ACS Progresul Sîniob

Locadin Ţeţchea - Inter Aştileu

Toldy Sannicolau de Munte stă.


Seria a II-a:

Gloria Căbeşti - Izvorul Cociuba Mare

Partizanul Sânnicolau Român - Vida Pomezeu

Biharea Marmogranit Vaşcău - Victoria Tulca

Zorile Bunteşti - AS Unirea Oşorhei 2016

Voinţa Cheresig - Vulturul Dobreşti

Victoria Avram Iancu - ACS Voinţa Ciumeghiu

Unirea Roşia - Viitorul Tărian

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON