URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2019, 13:12

Formula 1: Marele Premiu al Germaniei, cu ghinion pentru echipa Mercedes

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După-amiază de coșmar pentru echipa Mercedes în această ultimă duminică a lunii iulie 2019, cei doi piloți ai săi, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, părăsind cursa din Germania fără niciun punct, situație nemaiîntâlnită în acest sezon de Formula 1. De ghinionul celor doi, a profitat olandezul Max Verstappen, pilotul Red Bull Racing Honda reușind să câștige Marele Premiu al Germaniei, în ciuda faptului că a intrat la boxe de 5 ori și a ratat startul, la fel cum s-a întâmplat și în Austria. A fost cea de-a doua victorie pentru olandez, în acest sezon. Dar iată cum a arătat clasamentul final al cursei de la Hockenheim, conform site-ului oficial al competiției, formula1.com.

1. Max Verstappen, Red Bull Racing Honda, 64 tururi, 1:44:31.275, 26 puncte
2. Sebastian Vettel, Ferrari, 64 tururi, +7.333s, 18 puncte
3. Daniil Kvyat, Scuderia Toro Rosso Honda, 64 tururi, +8.305s, 15 puncte
4. Lance Stroll, Racing Point BWT Mercedes, 64 tururi, +8.966s, 12 puncte
5. Carlos Sainz, Mclaren Renault, 64 tururi, +9.583s, 10 puncte
6. Alexander Albon, Scuderia Toro Rosso Honda, 64 tururi, +10.052s, 8 puncte
7. Romain Grosjean, Haas Ferrari, 64 tururi, +16.838s, 6 puncte
8. Kevin Magnussen, Haas Ferrari, 64 tururi, +18.765s, 4 puncte
9. Lewis Hamilton, Mercedes,64 tururi, +19.667s, 2 puncte
10. Robert Kubica, Williams Mercedes, 64 tururi, +24.987s,1 punct

Nu au obținut niciun punct la Marele Premiu al Germaniei 2019:

11. George Russell, Williams Mercedes, 64 tururi, +26.404s
12. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo Racing Ferrari, 64 tururi, +42.214s      
13. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo Racing Ferrari, 64 tururi, +43.849s 
14. Pierre Gasly, Red Bull Racing Honda, 61 tururi
15. Valtteri Bottas, Mercedes, 56 tururi
16. Nico Hulkenberg, Renault, 39 tururi
17. Charles Leclerc, Ferrari, 27 tururi
18. Lando Norris, Mclaren Renault, 25 tururi  
19. Daniel Ricciardo, Renault, 13 tururi   
20. Sergio Perez, Racing Point BWT Mercedes, 1 tur  

Deși ocupă primele poziții în clasamentul general al piloților F1 2019, atât Lewis Hamilton (225 puncte), cât și Valtteri Bottas (184 puncte), au avut probleme pe circuitul din Germania, bine udat de ploaie, reușind să acumuleze împreună doar 2 puncte, iar asta doar datorită depunctării piloților de la Alfa Romeo, Kiki Raikkonen și Antonio Giovinazzi, pentru încălcarea regulamentului tehnic. În urma depunctării, pe care cei de la Alfa Romeo au contestat-o, Raikkonen a coborât pe locul 12 (de pe 7), iar Giovinazzi pe 13 (de pe 8).

De menționat este parcursul istoric al germanului Sebastian Vettel, pilotul lui Ferrari reușind să se claseze pe locul 2 după ce a plecat de pe poziția a 20-a.

Pe locul al treilea s-a clasat rusul Daniil Kvyat (Toro Rosso-Honda), a cărui prezență pe podium a fost doar a 3-a din carieră.

Cursa din Germania a fost penultima înaintea vacanței de vară în care urmează să intre Formula 1de pe 5 până pe 30 august (Belgian Grand Prix). Până la vacanță însă, în weekendul viitor, acțiunea se mută în Ungaria, pe circuitul Hungaroring, acolo unde bookmakerii agenției de pariuri NetBet Sport îi creditează cu primele șanse pe britanicul Lewis Hamilton (cota 2.00), olandezul Max Verstappen (cota 3.70) și finlandezul Valtteri Bottas (cota 6.50).

Pasionații de Formula 1 pot paria la NetBet și pe câștigătorul Drivers Championship 2019, iar, până la startul următoarelor curse, își pot testa norocul la jocul Drive Multiplier Mayhem, unul dintre puținele sloturi video dedicate sporturilor cu motor. Lansat de compania NetEnt în martie 2016, acesta poate fi jucat în secțiunea NetBet Casino atât pe bani reali, cât și gratuit, de toți clienții.

Marele Premiu al Ungariei din 2019 are loc la Mogyorod, la finalul acestei săptămâni, cursa de anul acesta fiind cea de-a 34-a din istoria Formulei 1 ce are loc in țara vecină. În 2018, cursa a fost câștigată de britanicul Lewis Hamilton.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON