URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2019, 14:30

Zi crucială pentru fotbalul românesc: România U21, în pragul calificării în semnifinalele Euro 2019

Zi crucială pentru fotbalul românesc: România U21, în pragul calificării în semnifinalele Euro 2019 Sursa foto: DigiSport.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O țară întreagă așteaptă cu sufletul la gură partida din această seară, care poate însemna calificarea tricolorilor conduși de Mirel Rădoi în semifinalele Euro 2019. România U21 - Franța U21 va fi transmis de TVR cu începere de la ora 22:00.

Aproape calificaţi

Pentru a ajunge în penultimul act, România U21 nu trebuie să piardă la mai mult de două goluri partida cu Franța U21. În oricare din următoarele trei variante ne calificăm în semifinale: România U21 bate Franța și întâlnește Spania în semifinale; România U21 face egal cu Franța și întâlnește Germania în semifinale; România pierde la maximum două goluri diferență cu Franța și întâlnește Spania în semifinale.

După scorurile de sâmbătă și duminică, singurele echipe calificate în penultimul act sunt Germania și Spania. România, Franța și Italia sunt celelalte trupe care pot ajunge în semifinale. Italienii au nevoie de o victorie a României pentru a se califica în penultimul act. 

România U21 va avea din nou parte de aportul suporterilor și la meciul cu Franța U21. Site-ul oficial al FRF a anunțat aseară că românii au cumpărat 10.000 de bilete, iar numărul fanilor noștri poate crește și azi, căci fanii pot cumpăra bilete și în ziua meciului. Cert este că azi se va depăși recordul de fani ai tricolorilor prezenți la un meci de la EURO 2019. Cu Croația, în San Marino, au fost 4.000 de susținători, iar la duelul cu Anglia, 8.500.

Jucăm, nu calculăm

Mirel Rădoi nu se gândește să joace pentru un rezultat de egalitate în duelul cu Franța U21, care ne poate aduce în semifinalele Campionatului European. Mai mult, selecționerul susține și că nu îl interesează locul pe care va termina, dacă acela va duce în semifinale.

"Îmi pare rău pentru cei implicați, adică Italia, dar mai sunt două meciuri de disputat şi se poate întâmpla ca Italia să nu mai aibă nicio şansă dacă Danemarca va câștiga 4-0 cu Serbia. Dar noi suntem aici pentru noi şi pentru o ţară întreagă, nu ne gândim pe cine am putea ajuta sau pe cine am putea lăsa acasă, important să luam cel puţin un punct pentru a ne putea califica. Nu mă interesează neapărat locul 1 sau locul 2, ci ca eu să merg mai departe, ăsta e obiectivul pentru care am venit aici. Asta nu înseamnă că, dacă vom avea egalitate, noi vom ataca. Nici nu aş îndrăzni să le spun că pot pierde cu 1-0 pentru că ne calificăm ", a spus Rădoi, într-o conferință de presă.

Echipa probabilă

Selecționerul Mirel Rădoi se gândește să meargă tot pe mâna fotbaliștilor folosiți până acum. Conform ultimelor informații, Florinel Coman - Andrei Ivan ar fi singura schimbare făcută în primul 11.

Echipa probabilă a României, prezentată de Digisport: Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan - Băluță, Cicâldău - Man, Hagi, Coman - Pușcaș

Puşcaş mai are gloanţe. "Jucăm mai mult cu inima decât cu picioarele"

Orădeanul George Pușcaș a reușit să înscrie câte un gol în partidele cu Croația U21 (4-1) și cu Anglia U21 (4-2) și a ajuns la cota 16, fiind deja golgheterul all-time al echipei naționale de tineret.

Vârful lui Palermo promite să înscrie și azi, contra Franței U21. "George Pușcaș a ajuns la 16 goluri marcate pentru naționala U21 și l-a depășit astfel pe Ionuț Luțu în acest top. Dar George nu se oprește aici! Mai are “gloanțe"", se arată pe site-ul oficial al FRF.

Puşcaş, în vârstă de 23 de ani, a fost desemnat omul meciului atât cu Croaţia, scor 4-1 pentru România, cât şi cu Anglia, 4-2, partide în care a deschis scorul din penalty.

Într-un interviu acordat GSP, orădeanul a spus că atuurile românilor în confruntarea cu britanicii au fost „unitatea pe care o avem noi și foamea cu care jucăm aceste meciuri”, care „nu pot fi străpunse nici de o echipă tare, cum este Anglia”. "Am câștigat aceste meciuri mai mult cu inima. Naționala noastră așa joacă. Mai mult cu inima decât cu picioarele", a mai spus George.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON