URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2019, 21:15

Vis încheiat: România U21 a pierdut semifinala cu Germania. Golurile României au fost înscrise de bihoreanul Puşcaş

Vis încheiat: România U21 a pierdut semifinala cu Germania. Golurile României au fost înscrise de bihoreanul Puşcaş (foto: Guliver / Getty Images)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii fotbalişti ai României şi-au încheiat, joi seara, parcursul în Campionatul European. Sportivii antrenaţi de Mirel Rădoi n-au reuşit să se califice în finala turneului, fiind învinşi în semifinale puternica selecţionată a Germaniei cu scorul de 2-4.

Câţiva dintre fotbaliştii tricolori nu şi-au putut stăpâni lacrimile la final.

"Vreau să le mulţumesc celor care au fost astăzi la stadion, colegilor mei, antrenorilor. Germania a fost mai bună probabil în ultimele minute ale meciului", a spus George Puşcaş într-un interviu acordat "la cald" Televiziunii Române.

"Trebuie să fim mândri că suntem români. Suntem mândri că am adus România aici. (...) Toată lumea a dat tot ce a avut mai bun. 
Pot plânge de fericire, că de tristeţe nu am de ce, azi oricum s-a scris istoria aici. Trebuie să plecăm mândri de aici, pentru că avem fotbal şi vom demonstra de acum lumii că România are calitate", a mai spus fotbalistul bihorean.

Primul gol a fost marcat de Germania, prin Amiri, în minutul 21. România a egalat prin bihoreanul George Puşcaş, care a executat cu succes un penalty în minutul 26, după ce un jucător al echipei adverse l-a faultat pe Ianis Hagi. 

Pe finalul primei reprize, când naţionala României a avut mai multe faze importante, tot George Puşcaş a fost cel care a reuşit să marcheze, printr-o lovitură de cap. În minutul 44, deci, a fost 2-1 pentru România.

A doua repriză a fost, însă, din păcate, una în care echipa Germaniei a fost mult mai "flămândă" şi a avut numeroase faze spectaculoase şi ocazii importante.

În minutul 51, Waldschmidt a egalat din penalty. Lovitura a fost dictată după un fault făcut de Ianis Hagi în careu.

După mai multe ocazii ratate, Germania a reuşit să treacă în avantaj pe final, în minutul 90, când Waldschmidt a executat perfect o lovitură liberă de la 22 de metri. Ultimul gol a fost marcat tot de nemţi în minutul 90+4.

Partida s-a desfăşurat pe o căldură mare la Bologna în faţa a 16.200 de spectatori, din care, scrie adevarul.ro, 15.000 au fost români

(foto: uefa.com)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON