URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2018, 14:21

Le-au "executat"! Fără Simona Halep, tenismenele din echipa României le-au învins pe canadience în Fed Cup la Cluj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Irina Begu a adus, duminică, victoria României în faţa Canadei în seria de întâlniri din Cupa Federaţiei, ducând scorul general la 3-0.

Astfel, după jocurile care s-au desfăşurat în sala polivalentă din Cluj-Napoca, echipa României s-a calificat în barajul pentru Grupa Mondială I. 

Meciurile dintre România şi Canada s-au desfăşurat în cadrul turului I al Grupei Mondiale II FED Cup. 

Duminică, Irina Begu a învins-o pe cu 6-2, 6-4 pe Katherine Sebov, ducând scorul general la 3-0 şi iscând o horă a bucuriei în sala polivalentă din Cluj.

Sâmbătă, cu Simona Halep privind din tribune, Irina Begu a învins-o şi pe jucătoarea de origine română Bianca Andreescu cu scorul de 6-3, 6-7, 6-2.

Tot sâmbătă, în primul meci de simplu, Sorana Cîrstea a câştigat cu 6-2, 6-2 în faţa jucătoarei canadiene Carol Zhao.

Cea mai bună jucătoare a României, nr. 2 mondial, Simona Halep, nu a jucat în întâlnirea din Fed Cup invocând accidentarea la glenză suferită la Australian Open.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@poiu
... Vorbesti tu de rau o fata care prin munca ei grea si cinstita a ajuns numarul unu mondial. Ca sa ajunga in aceasta pozitie a castigat, asa cum am scris mai jos, 6 turnee ITF si 16 WTA. Cate ai castigat, tu ... ?
Postat 12 Februarie 2018, 06:36 de Control_Room
RE: @poiu
Atenţie la limbaj! Puteţi să vă spuneţi punctele de vedere şi fără să vă jigniţi reciproc.
Postat 12 Februarie 2018, 14:14 de Moderator
Control? nectrolat!
Esti atat de prost ca nu ma chinui sa ito caut alte jigniri. Dar o sa adaug cateva ale tale. Nulitate esti tu in primul rand ca dupa limbajul tau esti un devorator de rajat romanesc. Un blocat in fata televizorului, un crescator de rating al latrina 3 sau rromaniatv doritor al Vestului. Probabil mai departe de ungaria nu ai ajuns si nu vei ajunge in viata ta in timp ce altii vad lumea, culmea, pe banii altora. Iar investitii....loaza la intervalul 30-40 de ani cu impozite nemarite de >1000 de lei (persoana fizica) in Oradea cred ca denota ceva, nu? Sau tu inca platesti rata la Logan si chiria in cine stie ce bloc puscat? Vezi-ti cu jignirile ca ma faci sa ma repet cu "esti anonim numai in capul tau si nune greu de dat in vileag". Si cum pana mea sa compari un sportiv cu un...(n-am voie sa spun unde imi desfasor activitatea hai sa ramanem la) DFI/GPEN/CEH (cauti tu). Aia transpira ca proasta pt bani nu palmares, eu nu si ma fac vazut. Aia apare la tv, eu nu ca deh n-am voie contractual si culmea, am interactiuni cu mai multi decat tine. Aia se accidenteaza, eu nu ca muncesc cu mintea spre deosebire de lopata si roaba ca tine. Și cu toate astea numai un prost ca tine poate vedea invidie. Dar te las ca deja am scris prea mult unui rater latrina 3 si mi-am stricat norma de indiferenta si scarba la adresa ta si a celor ca tine. Iti repet, comentariul a fost un raspuns la cel al tau, cu jignirile. Si la subiect, numele enumerate de mine iti zic ceva? Daca nu, mergi inapoi la locurile natale unde ai vazut TV abia dupa anii 90, si ala alb negru.
Postat 12 Februarie 2018, 05:29 de poiu
@poiu
Mi-ai mentionat nick-ul. Ai vrut un raspuns din partea mea. Pai, te-ai gasit tocmai tu, un neica nimeni, sa vorbesti de rau despre Simona Halep ?!? Simona, a ajuns numarul unu mondial, prin munca grea si cinstita, castigand 6 turnee ITF si 16 WTA, in conditiile in care de multe ori a trebuit sa lupte impotriva unor sportive dopate (ex Sarapova si surorile Wiliams), dopaj demonstrat cu acte ! In scurt timp, va deveni iar numarul unu mondia. Posibil ca anul acesta sa casitige si Roland Garros-ul. Cate turnee ai castigat tu ? Pai, tu esti o nulitatea, un chibitz frustrat, invidios, ciudos. Unul de pe margine care fierbe in suc propriu uitandu-se cu ciuda la succeul altora. Ce treaba ai tu cu banii ei si cum ii investeste. Sunt banii tai ?!? Ea face investitii foarte bune, in turism. Sunt localiati in Romania care traiesc din turism. Sunt tari in lume care au ca principala industrie turismul. Tu vezi-ti de amarul tau, nu comenta tu de banii ei, de reclamele pe care le face (fiecre sportiv de elita face si castiga bani din publicitate). Bravo lor ! Fa si tu. Ai face daca ar fi cine, daca ai fi in stare, etc. Desigur, chibitzi d'astia frustrati, nulitati ca si tine gasesti peste tot in lume, in toate sporturile, insa, e vorba : "Cainii latra in timp ce caravana isi vede de drumul (treaba) ei. Asta e. Atat te duce capul.
Postat 12 Februarie 2018, 01:45 de Control_Room
@ironi-k
Ai apucaturi de pusta, ceva ?
Postat 12 Februarie 2018, 01:25 de Control_Room
,,,,,,
....mare-i gradina...si multi prosti...se cred inteligenti....tipic romanesc
Postat 11 Februarie 2018, 22:16 de ironi-k
@control room
Daca prin frustrati mi te adresai mie, te rog sa ti le retragi. Sunt mai mult decat multumit cu ce am la varsta pe care o am si crede-ma la varsta mea altii inca isi iau masina cu credit si stau in chirie. Dar nu e vorba de mine si ceea ce am eu, E vorba ca in tenisul romanesc exista halep si atat. Uite, de data asta au existat si altii, fara ea. Altii (nu eu) au realizat muuuuult muuuult peste ea si nu sunt atat de "dive" sau "vedete" si nu afiseaza hotelu din poiana, ci poate locuieste umil in...Miami, Cape Town, nu o sa zic Zurich ca nu mai e waw azi, dar mai sunt orase de genul. De Lia Manoliu (omul cu studii de inginerie si atleta, acu multi ani, nu stadionul) cat ai auzit? Patzaichin iti zice ceva? Comaneci nu mai zic nimic. Tenisul romaesc acuma se ridica, a ajuns nr 1 din prost noroc (locul 1 fara vreo victorie de grand slam). Virginia Ruzici a castigat un Grand Slam in anii 70. Ai auzit de ea? De Graf nu vorbim si realizarile ei. Williams la fel. Monica Seles...hai ca nici aia nu a realizat cat halep (doar vreo 5 Grad Slam si 3 din 4 in 91 si 92). Deci sunt altii (nu eu, tu) mai anonimi si cu realizari muuult peste copila asta. Si fara reclama de la Dedeman (porcarie de slogan cu nr 1 nu se castiga ci se construieste... drept e, halep numai pierde turnee dar aduna pucte de la meciuri marunte si profita de retragerea celor care intr-adevar castiga).
Postat 11 Februarie 2018, 20:41 de poiu
@windos
Simona Halep, a jucat si va mai juca pt Romania, in FED Cup, plus ca peste tot in lume, in circuitul si in clasamentul WTA, ea reprezinta Romania, nu o alta tara. Peste tot unde joaca se prezinta si este prezentata ca reprezentata a Romaniei. In dreptul numelui ei este intodeauna Tricolorul Romanesc. Restul, sunt povesti spuse de unii nestiutori sau altii rau intentionati.
Postat 11 Februarie 2018, 18:22 de Control_Room
Cum vine asta ... "Fara Simona Halep ..." ?!?
Halep nu a reprezentat Romania ... niciodata !?! Joaca pe persoana fizica, avand interdictie de la Țiriac sa se "compromita" la comun pentru Romania ... ever, never !?!
Postat 11 Februarie 2018, 17:48 de WinDos
Valoare!
1. Romania, poate alinia trei echipe de FED Cup, de valoare mondiala, si fara Simona Halep. 2. Dupa finala de la Australian Open, cand a ajuns la spital datorita unei stari de oboseala cronica, plus acccidentare, Simona Halep, nu a mai participat la nicio competitie, in timp ce toate celelalte jucatoare de top au jucat si au acumulat puncte si bani in diferite turnee. Deocamdata nu este certa prezenta Simonei nici saptamana viitoare la Doha. Cat despre invidiosi (mai sunt si d'astia), daca ar face un efort sa realizeze macar a zece parte din ceea ce a realizat Simona, ar avea si ei o viata mai frumoasa, mai implinita, si cu siguranta nu ar sta, cat e ziua de mare, sa fiarba in suc propriu, privind cu ciuda la succesul altora.
Postat 11 Februarie 2018, 17:32 de Control_Room
Minciuni?
Parca la Australian Open halep suferea de deshidratare și era pozata in spital în suferințe. Acum baga glezna cu care a mai mințit și la alte înfrângeri. Oricum bravo pentru articolul de față și mai ales Irinei, mult succes. Clar se poate și fără hotelieri in tenis sau conducătorii de Porsche de la Tiriac. Rămână vedeta imaginea Dedeman.
Postat 11 Februarie 2018, 15:22 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON