URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2018, 21:52

Victorie! Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat primul meci al finalei cu Steaua (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii orădeni au obţinut, luni seară, o victorie importantă în faţa propriilor suporteri. În primul meci al finalei Ligii Naţionale, CSM CSU Oradea a învins echipa Steaua Bucureşti cu scorul de 86-73.

Elevii lui Cristian Achim s-au aflat pe tot parcursul celor patru sferturi la cârma partidei, arătând astfel că s-au pregătit temeinic pentru finală.

Încurajaţi din tribună de peste 2000 de suporteri, elevii antrenorului Cristian Achim au început foarte bine jocul, instalându-se încă din start la conducere. Astfel, după ce la jumătatea primului sfert conduceau cu 16-4, în prima pauză au intrat în avantaj cu 26-15. Şi în sfertul secund, orădenii au condus ostilităţile, deşi steliştii au mai echilibrat disputa. Astfel, în aceste 10 minute, CSM CSU a înscris 22 de puncte, iar bucureştenii 20. S-a intrat în pauza mare cu avantajul de 13 puncte al bihorenilor, scor 48-35.

Şi în jumătatea secundă a partidei, orădenii au controlat ostilităţile, s-au apărat exemplar şi au dat dovadă de o dăruire şi o conectare la importanţa jocului foarte bună. Deşi au cedat sfertul al treilea, cu 14-19, permiţând steliştilor să se apropie la 8 puncte, în ultima pauză, scor 62-54, jucătorii pregătiţi de Cristian Achim au evoluat foarte bine pe final, şi-au trecut în cont în ultimul sfert 24 de puncte, timp în care au primit numai 19, câştigând, astfel, la pas primul joc al finalei, cu 86-73.

„Sunt mulțumit!"

Antrenorul Cristian Achim a avut un rol foarte important în obţinerea acestui succes, reuşind să-i capaciteze pe jucătorii CSM-ului la importanţa partidei, fapt demonstrat de aceştia în teren. Este posibil însă ca nici Steaua să nu fi trecut în totalitate de euforia eliminării campioanei U BT Cluj în semifinale.

"Nu sunt foarte multe de spus. Am mai avut aceeaşi situaţie şi după primul meci din fazele anterioare. Indiferent că am câştigat sau pierdut primul meci, nu înseamnă practic nimic. Seria se va termina atunci când una dintre echipe va câştiga trei meciuri. Acum vorbim pur şi simplu despre un rezultat intermediar. A fost un meci bun pentru noi. Sunt mulţumit pentru faptul că am fost concentraţi. Ne-am urmat planul de joc, ne-am apărat binişor şi desigur că întotdeauna e mai bine să câştigi decât să pierzi. Mai ales în deschiderea unei astfel de serii. Sunt mulţumit de toţi jucătorii care au intrat în acest meci. Fiecare dintre ei a dat tot ce a putut în joc. Pe de altă parte cred că am avut un avantaj deoarece mi s-a părut că adversarul nu a fost focusat 100%", a declarat tehnicianul orădenilor, Cristian Achim, la conferinţa de presă după joc.

De altfel, antrenorul nu s-a bucurat deloc de victorie, scoţând în evidenţă şi faptul că la clubul orădean se înregistrează o anumită tensiune, dată de dorinţa de câştigare a campionatului. "Miercuri ne aşteaptă un cu totul alt meci. Atât din punctul lor de vedere, cât şi din al nostru", a mai adăugat Achim.

Zeno, cel mai prolific

Principalii marcatori ai echipei CSM CSU Oradea în jocul de luni seară, din Arena "Antonio Alexe" au fost Zeno, autor a 20 de puncte, şi Kariniauskas, cu 19 puncte. Au mai marcat: Valeika – 11 puncte, Mandache – 10, Denison – 9, Richard – 7, Nicolescu – 4, Ţîbîrnă – 4 şi Gajovic – 2 puncte.

De la stelişti, cel mai eficace a fost Zekovic, cu 16 puncte, secondat de Marinov, cu 10 puncte.

Meciul al doilea al finalei campionatului Ligii Naţionale de baschet masculin dintre CSM CSU Oradea şi CSM Steaua EximBank Bucureşti se va desfăşura miercuri, tot de la ora 20 şi tot în Arena "Antonio Alexe" din Oradea. Se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci partide".

De menţionat că în pauza meciului de luni au fost premiaţi şi componenţii echipei de juniori LPS CSM Oradea, care în weekend şi-au adjudecat titlul de vicecampioni naţionali la U14.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON