URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2019, 22:34

Se respectă regula! Un columbian a câştigat din nou Turul Ciclist al Bihorului: Daniel Munoz Giraldo (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia 2019 a Turului Ciclist al Bihorului s-a încheiat duminică cu victoria unui alt columbian. Este vorba despre Daniel Munoz Giraldo, de la echipa Androni Giocattoli - Sidermec.

Astfel, a fost respectată tradiţia, după ce şi primele trei ediţii ale competiţiei au revenit tot unor rutieri columbieni de la aceeaşi echipă,  Androni Giocattoli. Este vorba despe Egan Bernal (în 2016), Rodolfo Torres (în 2017) şi Ivan Sosa (în 2018).

Ediţia a patra a Turului Bihorului a fost încadrată însă de Uniunea Ciclistă Internaţională cu o treaptă mai sus faţă de ediţiile anterioare, la categoria 2.1.

Emil Dima, cel mai bun român

În clasamentul general, Daniel Munoz a fost urmat de austriacul Markus Freiberger de la echipa Hrinkow Advarics Cycleang, la 21 de secunde, şi de cehul Karel Hnik de la echipa Elkov Author, care a fost la 53 de secunde faţă de învingător.

Primul român în clasamentul general final a fost Emil Dima, de la echipa Giotti Victoria – Palomar, care a terminat pe locul 23, la 4 minute şi 12 secunde faţă de concurentul de pe primul loc.

Ultima etapă

Turul Bihorului 2019 a programat duminică ultima etapă, cea de-a treia, care a avut 183 km şi s-a desfăşurat pe traseul Oradea – Oşorhei – Aleşd – Padurea Neagră – Popeşti – Suplacu de Barcău – Balc – Marghita – Săcueni – Diosig – Oradea, având plat valurit, urcări şi coborâri.

Startul s-a dat la ora 10.55 din Piaţa Unirii, iar pe traseu au avut loc trei sprinturi (km 16.1 la Tileagd, km 105 la Marghita şi km144.6 la Diosig) şi două căţărări (km 43.8 pe Pădurea Neagră şi km 72.4 la Borumblaca).

Primul care a trecut linia de sosire în această etapă a fost cehul Alois Kankovsky (Elkov Author), cronometrat cu timpul de 4 h 21 min 35 sec. El a fost urmat de slovenul Marko Kump (Adria Mobil) şi de italianul Riccardo Stacchiotti (Giotti Victoria), ambii înregistraţi cu acelaşi timp.

După sosire, în Piaţa Unirii din Oradea a avut loc festivitatea de premiere, atât a etapei, cât şi a clasamentului final, precum şi ceremonia de închidere a competiţiei.

Finish Turul Ciclist al Bihorului

Unde au ajuns tricourile

Pe lângă tricoul galben, aferent câştigătorului competiţiei, columbianul Daniel Munoz şi-a mai adjudecat şi tricoul verde, pentru cel mai bun căţărător. El a fost urmat în această ierarhie de austriecii Andreas Hofer şi Dominik Hrinkow, ambii de la echipa Hrinkow Advarics Cycleang.

În clasamentul pe puncte, slovenul Marko Kump, de la echipa Adria Mobil, s-a clasat pe primul loc, inrând în posesia tricoului alb. El a fost urmat aici de italienii Riccardo Stacchiotti (Giotti Victoria) şi Leonardo Bonifazio (Sangemini Trevigiani Mg. Kvis).

Tricoul roşu, pentru cel mai bun sprinter, a fost câştigat austriacul Daniel Lehner (de la echipa Felbermayr Simplon Wels), urmat de australianul Chris Harper (de la Bridgelane Australia) şi de un alt austriac Felix Ritzinger (de la Maloja Pushbikers).

În fine, tricoul portocaliu, aferent celui mai bun rutier de la categoria Under-23, a fost adjudecat de costaricanul Kevin Rivera Serrano (de la Androni Giocattoli Sidermec), în timp ce românul Emil Dima (Giotti Victoria) s-a clasat al doilea, iar italianul Massimo Orlandi (Cycling Team Friuli) a terminat pe poziţia a III-a.

În clasamentul pe echipe, pe prima poziţie s-a clasat de data aceasta Elkov Author din Cehia, urmată de Androni Giocattoli Sidermec şi Sangemini Trevigiani Mg. Kvis, ambele din Italia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON