URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2012, 20:01

Poloiştii români au pierdut la Oradea primul meci din Liga Mondială împotriva Ungariei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La primul meci al României cu noul antrenor Vlad Hagiu, care s-a întors la echipa naţională după patru ani, înlocuindu-l pe Istvan Kovacs, poloiştii români au pierdut, miercuri seară, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", partida pe care au jucat-o împotriva echipei naţionale a Ungariei, triplă campioană olimpică, în cadrul grupei C a Ligii Mondiale.

În faţa a aproximativ 800 de spectatori, după intonarea imnurilor naţionale, componenţii echipei României au vrut să-l onoreze pe fostul antrenor Istvan Kovacs, cel care a calificat selecţionata la Jocurile Olimpice de la Londra, mulţumindu-i pentru anii în care i-a antrenat. Poloiştii i-au strâns pe rând mâna mulţumindu-i pentru anii în care i-a antrenat, în aplauzele mulţimii.

Din lotul echipei naţionale au lipsit doi piloni de bază ai echipei care a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice din 2012, orădeanul Kadar Kalman, care s-a retras de la naţională, şi Cosmin Radu, care a refuzat convocarea din cauza unor probleme cu Federaţia Naţională de Polo.

Partida, urmărită de la Bazinul Olimpic atât de actualul şef al IPJ Bihor, Liviu Popa, cât şi de fostul şef Adrian Bucur, de fostul antrenor cu ajutorul căruia Ungaria a reuşit să obţină titluri mondiale şi olimpice, Kemeny Denes, de preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, directorul CS Crişul, Ionel Bungău, dar şi de udemeriştii Pasztor Sandor şi Bimbo Szuhai Tibor, a fost condusă încă de la început de echipa Ungariei, care a terminat primul sfert cu scorul de 0-2.

Pe parcursul jocului, în ciuda încurajărilor spectatorilor, echipa României nu a reuşit nici măcar să egaleze, fiind ezitantă în atac şi agresivă în apărare, fapt care a provocat mai multe eliminări. Partida s-a încheiat cu scorul final de 9-12 (0-2; 1-3; 3-2; 5-5, pe sferturi). Pentru selecţionata României au înscris: Ramiro Georgescu (2), Tiberiu Negrean (2), Mihnea Chioveanu (2), Dimitri Goanţă (1), Nicolae Diaconu (1) şi Alexandru Ghiban (1).

Din echipa naţională au mai făcut parte: Dragoş Stoenescu, Pavel Popescu, Andrei Iosep, Andrei Buşilă, Alexandru Matei, Radu Gospodinov şi Mihai Drăguşin.

Poloiştii români încep astfel grupa C a Ligii Mondiale cu o înfrângere. Următorul meci este programat sâmbătă, în deplasare, în compania naţionalei Rusiei. În 2013, meciurile vor fi reluate pe 30 ianuarie, când România va juca împotriva Italiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON