URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2017, 11:35

Orădenii de la CSM CSU au pierdut la cinci puncte meciul de prezentare al echipei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au continuat miercuri seară seria jocurilor amicale din presezon. La Arena Antonio Alexe, elevii antrenorului Cristian Achim au primit replica echipei maghiare Szolnok Olaj, ocazie cu care conducerea clubului a prezentat şi lotul de jucători, precum şi staff-ul tehnic.

Partida s-a încheiat cu victoria echipei maghiare, la cinci puncte diferenţă, scor 80-75, după ce orădenii au condus în primle două sferturi.

"Roş-albaştrii" au început în formula: Trotter, Pasalic, Zeno, Gajovic şi Milosevic. A fost o formulă inspirată, CSM-ul deschizând partida bine pe faza ofensivă, toţi jucătorii din cvintetul de start reuşind să puncteze cel puţin o dată în primele şase minute de joc. Astfel, Oradea a terminat primul act la conducere, după ce s-a aflat în avantaj pe tot parcursul acestei perioade de joc, scor 20-14.

Sfertul II a consemnat folosirea unor formule inedite de către antrenorul Cristian Achim. Astfel, CSM-ul a evoluat cu Trotter, Stamenkovic, Pasalic şi Nicolescu în acelaşi timp. Cel din urmă s-a evidenţiat cu un coş şi fault cu liberă transformată. Oradea nu a mai avut însă aceeaşi precizie de la mare distanţă precum în jocurile anterioare, iar cele două formaţii s-au succedat la conducere de mai multe ori pe parcursul acestei perioade. La vestiare s-a intrat cu scor egal, 36-36.

În jumătatea secundă, oaspeţii s-au remarcat din plin însă şi au trecut la conducere, după un ritm mult mai bun faţă de primele două sferturi. Kendrick Perry a înscris cu generozitate, iar CSM-ul a avut dificultăţi în ambele faze ale jocului, înregistrând un deficit major cu cvintetul de start. În acest fel, după 30 minute de joc scorul era de 51-63.

Deficitul a crescut la 16 puncte în debutul secvenţei decisive. Nemanja Milosevic a relansat însă jocul, Oradea izbutind un parţal de 8-0, continuat apoi chiar dacă maghiarii au găsit soluţii de a pune mingea în coş. Acelaşi Milosevic a ajuns în pragul descalificării, însă a continuat jocul şi a aut o prestaţie ofensivă excelentă, apreciată de cei peste 1.000 spectatori prezenţi la acest meci. Totuşi, Szolnok a controlat situaţia pe tabela de marcaj şi s-a impus cu scorul de 80-75.

"Mai avem o săptămână până la primul meci oficial. Mă bucur pentru debutul lui Meluţ. Este un tânăr jucător format în Oradea şi sunt foarte bucuros pentru el. Meciul cu Szolnok reprezintă un nou pas în direcţia potrivită pentru noi. A fost un test deosebit de util, care ne-a ajutat să identificăm anumite lucruri. Tragem concluziile care se impun după acest test şi în următoarele zile vom încerca să punem la punct lucrurile care nu au funcţionat. Din păcate nu a fost cel mai concludent test pentru noi, întrucât avem probleme de efectiv. Ne confruntăm cu probleme medicale, acestea împiedicându-ne să ne facem treaba aşa cum trebuie în special la antrenament. Sper să avem cât mai curând echipa întreagă la dispoziţie", a declarat, după partidă antrenorul CSM-ului, Cristian Achim.

Principalul marcator al formaţiei bihorene în acest meci a fost: Milosevic cu 27 puncte, dar şi cu 5 recuperări. L-au urmat: Gajovic, cu 10 puncte, Zeno şi Pasalic, cu câte 9 puncte. De partea cealaltă, Perry a înscris 28 puncte, dar a avut şi 4 recuperări şi 4 pase decisive. Tarik a avut şi el 16 puncte, iar Toth a marcat 11 puncte.

De menţionat că echipa orădeană a fost lipsită la acest meci de Arturas Valeika, Lucian Ţîbîrnă (accidentaţi) şi Andrei Mandache (câteva zile de repaos).

În ultimul meci de verificare, CSM CSU Oradea va întâlni, sâmbătă, de la ora 18, echipa KB Kosice, din Slovacia. Jocul este programat tot la Arena Antonio Alexe, iar intrarea este liberă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON