URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2013, 00:58

Orădenii au cedat şi returul cu CN Barceloneta: 8-12 în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Digi Oradea şi-au încheiat parcursul în cea mai prestigioasă competiţie continentală intercluburi, Liga Campionilor Europeni, după ce miercuri seară a pierdut şi în bazin propriu returul cu puternica formaţie spaniolă CN Atletic Barceloneta, în faza optimilor de finală.

Meciul, echilibrat în special în prima jumătate, s-a încheiat cu scorul de 12-8 pentru iberici, care au beneficiat un pic şi de "prestaţia arbitrilor", unele decizii ale acestora stârnind rumoarea publicului spectator, care a umplut până la refuz tribunele Bazinului Olimpic "Ioan Alexandrescu".

Primul sfert a revenit catalanilor, după ce aceştia au marcat prin A. Martin, de două ori, şi Roca, în timp ce CSM a înscris doar prin Chioveanu şi Diaconu. Sfertul secund a fost însă cel mai echilibrat, fiecare dintre combatante trecându-şi în cont câte trei goluri. Pentru orădeni a marcat A. Creţu, Szabo B. şi N. Diaconu, în timp ce pentru spanioli, M. Minguell, din două penalti-uri, şi Perrone, din acţiune, şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

După pauza mare, oaspeţii au început mult mai tranşant, reuşind să înscrie de trei ori consecutiv, prin Petkovic, din penalti, Vrlic şi Perone, pentru ca la scorul de 5-9, Al. Matei să mai marcheze pentru campioana României. Petkovic a înscris apoi din acţiune, pentru ca ultimul gol al sfertului III să-l aibă ca autor pe orădeanul M. Samuilă.

În ultimele 8 minute, arbitrii au stârnit multe huiduieli din partea publicului, după ce au anulat două goluri înscrise de Szabo Botond şi nu au dat penalti pentru gazde. În schimb, au fluierat destul de uşor în unele momente în favoarea spaniolilor. Roca şi Minguell de la oaspeţi, precum şi Ghiban de la gazde au fost ultimii autori ai acestei confruntări, care s-a încheiat cu avantajul de 4 goluri pentru formaţia spaniolă, fapt care nu i-a mulţumit pe jucătorii orădeni, care-şi doreau măcar o victorie de onoare.

"Eu cred că scorul acesta nu reflectă jocul de astăzi. Da, într-adevăr a fost o echipă foarte bună, complexă, care din toate punctele de vedere stă mai bine decât noi, dar astăzi nu cred că s-a văzut. Cred că din cauza arbitrajului s-a făcut scorul acesta. La fel şi la Barceloneta, acolo unde am jucat s-a văzut clar mâna arbitrului, care i-a ajutat clar pe spanioli şi din cauza aceasta a fost diferenţa aceasta", a declarat, la final, jucătorul Kadar Kalman.

"Mi-aş fi dorit totuşi o victorie de palmares sau măcar să facem un spectacol până în finalul meciului, să mergem cap la cap şi să decidă câştigătoarea în finalul meciului, nu în ultimele 5 minute, când Barceloneta nu a mai atacat, a ţinut doar de minge, erau mulţumiţi cu o victorie. Oricum lor nu le trebuia nici victoria, fiindcă aveau 10 goluri din tur, dar pe sfârşit de meci ei nu au mai atacat, şi-au conservat acel avantaj de trei-patru goluri pe care l-au avut. Eu asta mi-aş fi dorit să fi făcut măcar spectacol pentru publicul care a venit atât de numeros în seara aceasta şi să arătăm că polo-ul românesc încă are valoare şi că nu este valoarea care a fost la Barcelona, de 10 goluri diferenţă între noi şi ei", a declarat, la rândul său, Nicolae Diaconu.

Diaconu a fost şi jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise de la gazde, cu două reuşite, în timp ce de la oaspeţi s-a remarcat Minguell, cu 3 goluri, însă două din penalti.

În tur, Barceloneta s-a impus cu scorul de 15-5, astfel că aceasta nu a avut probleme în a se califica în faza sferturilor de finală.

În ceea ce priveşte celelalte partide din returul optimilor de finală, ambele echipe din Serbia Steaua Roşie şi Partizan Belgrad, s-au calificat, după ce Steaua Roşie a terminat la egalitate, scor 8-8, cu Eger, iar Partizan a învins în deplasare liderul din Italia, AN Brescia, cu 7-6. Prima echipă care a obţinut calificarea a fost însă echipa turcă Galatasaray Istanbul, cunoştinţa orădenilor din faza precedentă, care, după ce în tur s-a impus cu 9-6, în manşa secundă, din Rusia, cu Sintez Kazan, a remizat cu scorul de 11-11.

Şi Spartak Volgograd s-a calificat în sferturi, după ce s-a impus cu 13-10 în faţa grecilor de la Olympiakos. Alte echipe calificate mai sunt: Jug Dubrovnik, din Croaţia, şi Vouliagmeni, din Grecia.


CSM Digi Oradea - CN Barceloneta 8-12 (2-3, 3-3, 2-4, 1-2)

CSM Digi Oradea: Michal Gogola, Mircea Samuilă 1, Botond Szabo 1, Nicolae Diaconu 2, Mihnea Chioveanu 1, Andrei Busila, Alexandru Matei Guiman 1, Alex Popoviciu, Andrei Cretu 1, Gheorghe Dunca, Alexandru Ghiban 1, Kalman Kadar, Dorin Creţu. Antrenor Laszlo Toth

CN Atletic Barceloneta: Daniel Lopez, Josip Vrlic 1, Antony Martin 2, Balazs Sziranyi, Joshua Portana, Marc Minguell 3 (2 pen), Marc Roca 2, Francisco Fernandez, Anthony Lawrence , Felipe Perrone 2, Ruben De Lera, Marko Petkovic 2 (1 pen), Mario Lloret. Antrenor: Santi Fernández
Arbitri: Fekete Balazs (Ungaria) şi Massimo Savarese.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON