URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2012, 13:36

Luceafărul a egalat liderul: 2-2 cu Corona Braşov (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia Luceafărul Felix a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul pe care l-a disputat sâmbătă pe teren propriu în cadrul etapei a 11-a a seriei a doua din liga a doua la fotbal, în compania braşovenilor de la Corona.

Scorul în această partidă a fost deschis de gazde, în minutul 17, prin căpitanul Zeno Bundea, care a marcat cu un şut de la 14 metri în stânga portarului Alexandru Marc. După deschiderea scorului, formaţia braşoveană a echilibrat disputa şi în partea a doua a primei reprize şi-a creat mai multe ocazii de a marca, în minutul 36 Cristian Marcaş trimiţând balonul în bară în urma unei incursiuni pe suprafaţa de pedeapsă a Luceafărului.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, cu toate că tot oaspeţii, prin Marinescu, în minutul 38, au mai trecut o dată pe lângă marcarea unui gol, însă atacantul liderului clasamentului nu a reuşit din 4 metri să reia spre poarta lui Miron.

În repriza a doua, jucătorii braşoveni au revenit mai motivat pe teren, iar în minutul 64 chiar au cerut validarea unui gol în urma unei centrări de pe partea stângă atunci când Marinescu a reluat cu capul din interiorul careului, iar portarul Bogdan Miron a respins mingea cu mâna în stâlpul din partea dreaptă a porţii sale. În acel moment, marea majoritate a jucătorilor formaţiei oaspete s-au năpustit asupra arbitrului asistent, Nicolae Megheşan, pentru faptul că nu a ridicat fanionul pentru a valida golul, jucătorii braşoveni apreciind că mingea ar fi depăşit linia de poartă după ce a lovit bara.

După o pauză de două minute, jocul a fost însă reluat, de la scorul de 1-0, centralul Sorin Tarcea validând semnalizarea tuşierului şi neacordând golul echipei oaspete. După acestă fază, Luceafărul a revenit în atac şi în minutul 70 a ratat o ocazie bună prin Blănaru, când acesta a şutat de la marginea careului, dar portarul Alexandru Marc a reuşit să respingă.

În minutul 80, braşovenii au reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, printr-o lovitură de cap a lui Vlad Munteanu, care a reluat din 13-14 metri, centrarea de pe dreapta venită din lovitură liberă. Nu au trecut decât trei minute şi Luceafărul a revenit în avantaj, prin golul marat de Svarczkopf. Atunci, în urma unei acţiuni ofensive a gazdelor, Blănaru a şutat în portar, mingea a fost deviată la Svarczkopf, care cu un şut puternic din interiorul careului a dus scorul la 2-1.

Din păcate, chiar în ultimul minut de joc, formaţia braşoveană a reuşit să restabilească egalitatea, după un şut de la 24 de metri a lui Stere, portarul Bogdan Miron a respins în faţă la 7 metri de unde Martac a reluat pe colţul scurt, învingându-l pe goalkepperul orădean.

Astfel, Luceafărul Felix a trecut pe lângă o victorie importantă în actuala ediţie de campionat, în timp ce Corona Braşov a rămas neînvinsă după 11 etape şi ocupă în continuare prima poziţie a clasamentului, cu 24 de puncte.

De remarcat dârzenia cu care s-a jucat partida de la Sânmartin, atât pe teren, cât şi înafara lui. Căpitanul oaspeţilor, Mihai Stere, a vociferat constant la adresa spectatorilor şi a băncii tehnice a gazdelor, iar la sfârşit, în drumul spre vestiare, l-a înjurat pe antrenorul Călin Moldovan.

"E frustrant să joci cu liderul şi să fii egalat în minutul 90, este un rezultat nedrept. Cu puţin noroc, puteam să ne facem jocul mai uşor, dacă, de exemplu, la 1-0 înscriam. De asemenea şi la 2-1 puteam duce scorul la 3-1, iar la 2-2 am avut bara lui Svarczkopf. Vreau să felicit totuşi jucătorii şi echipa pentru efort şi atitudine. Am întâlnit o echipă care ne-a stat la îndemână să o învingem. Liderul neînvins nu ne-a fost cu absolut nimic superior", a declarat la final antrenorul gazdelor, Călin Moldovan. Tehnicianul a ţinut să taxeze atitudinea căpitalului oaspeţilor, spunând că, în calitate de braşovean, este "o ruşine" că o echipă din Braşov să aibă un căpitan de echipă cu un asemenea comportament.

"Mă bucur pentru rezultat şi felicit jucătorii că au avut putinţa şi astăzi să revină de două ori chiar dacă mai aveam puţin timp la dispoziţie. Echipa gazdă ne-a suprins în primele 20 de minute, cât a evoluat Zeno Bundea. Poate am avut şi şansă că s-a accidentat Bundea. A doua repriză însă am dominat mai mult şi în loc de 2-1 pentru noi, când Chirciu a ratat singur cu portarul, gazdele ne-au surprins şi au făcut ele 2-1", a declarat la rându-i tehnicianul Corona Braşov, Daniel Bona.

Referitor la faza din minutul 64, antrenorul braşovenilor a spus că nu se poate pronunţa de la distanţa de 70 de metri, unde se afla, dar că jucătorii săi i-au spus că a fost gol. "În ultimele 4 jocuri am fost arbitraţi numai de timişoreni. Oare nu mai există alţi arbitri în România?", a întrebat retoric Bona, lăsând să se înţeleagă că echipa sa ar fi fost defavorizată, de vreme ce ACS Poli Timişoara e una dintre principalele concurente la promovare. Totuşi, în cele 4 meciuri la care face referire antrenorul, braşovenii s-au impus de trei ori şi au făcut un singur egal, cu Luceafărul.

În meciul cu liderul clasamentului, antrenorul formaţiei Luceafărul, Călin Moldovan a trimis în teren echipa: B.Miron - Letan, Mintaş, Pocian, A.Achim - Ianc, Haş, Z.Bundea (min.29 Svarczkopf), D.Munteanu - Gh.Popescu (min. 85 Ov.Ghilea), C.Roşu (min.70 Blănaru).

În urma acestui joc, coroborat şi cu celelalte rezultate ale etapei, Luceafărul rămâne pe locul 8 în clasament, cu 11 puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON