URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2014, 12:45

La ochit de ouă şi salam, în cea de-a treia etapă a Campionatului Judeţean de Tir cu Arcul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campionatul Judeţean de Tir cu Arcul a mai făcut un pas spre finală, sâmbătă încheindu-se etapa a treia, "Cupa Redpoint". Deşi cu o participare mai redusă, etapa a fost apreciată de arcaşi datorită ţintelor inedite şi a bunei dispoziţii generale.

Destinată tuturor categoriilor (seniori, juniori, cadeţi, copii) şi diviziilor (olimpic, compound, barebow, tradiţional), competiţia a început cu meciurile din calificări. Ţintele, amplasate la distanţe între 15 şi 70 de metri, n-au constituit o problemă pentru cei antrenaţi, aceştia punctând încă de la prima serie.

Pentru amuzament şi variaţie, organizatorii au introdus două ţinte inedite: în faţa primeia au fost suspendate două ouă, iar în faţa celei de-a două ţinte două batoane de salam. Cele două ţinte instalate numai pentru amuzamentul concurenţilor s-au dovedit însă şi cele mai dificile, doar foarte puţini au reuşit să nimerească ouăle sau batonul de salam de la 20 de metri. Aici, cel mai precis s-a dovedit a fi Leon Cosma (C.S. "Redpoint" Oradea).

"Am recurs la aceste ţinte amuzante deoarece terenul de antrenament permite prea puţine variaţii şi am vrut să dăm o notă de destindere. Se pare că a fost o idee bună, concurenţa a fost mare. Oricum, nu este deloc uşor să nimereşti un ou de la o asemenea distanţă", a declarat Traian Sabău, preşedintele C.S. "Blueline" Nojorid.

La arc olimpic, pe primele locuri s-au situat Ovidiu Ilisie şi Lucian Suciu, ambii de la C.S. "Redpoint", iar podiumul de la arc compound a fost ocupat integral tot de arcaşii de la "Redpoint". Locul 1 la barebow senioare a fost cucerit de Roxana Bodrog de la "Fitnext" Arad.

La categoria arc tradiţional replică istorică, Szekely Renata a luat medalia de aur la copile, iar Rezmuves Katalin medalia de aur la junioare III. Copiii de la divizia de tradiţional l-au propulsat în fruntea clasamentului pe Andrei Rusneac (Nomad Archery). Cel mai tânăr participant a fost desemnat Tudor Bondar (6 ani), un exemplu de răbdare chiar şi pentru adulţi. La barebow juniori III, Szekely Eduard (C.S. "Gym") i-a surclasat pe Victor Kiss şi Alin Mureşan (ambii de la "Redpoint").

Cele mai disputate categorii au fost cele de arc tradiţional senori şi arc barebow seniori. La prima, Wilhelm Akos Sandor (Nomad Archery) a confirmat forma bună în care se află. El a fost urmat de Ridi Ferenc ("Blueline" Nojorid) şi de Arany Janos (Ejust Solyom). Proba de barebow seniori a fost cîştigată de Remus Mariş (C.S. "Redpoint), urmat de Szekely Zoltan şi de Major Tamas (ambii de la Nomad Archery).

În clasamentul pe cluburi, după trei etape, conduce C.S. "Redpoint", urmat de Nomad Archery, C.S. "Alexandru Roman", GYM, "Blueline" Nojorid, "Şoimul" Aleşd, "Haiduc" Salonta, Fitnext Arad şi Ezust Solyom.

Următoarea etapă şi finala Campionatului Judeţean de Tir cu Arcul vor avea loc în perioada 11-12 octombrie, de ziua oraşului, în parcul Cetăţii Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON