URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2014, 08:53

FC Bihor va evolua în liga a doua. Cornel Popa: Jucătorii îşi vor primi salariile la timp (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După ce, luni, conducătorii Consiliului Judeţean Bihor au semnat documentele prin care au fost alocaţi 3 miliarde de lei vechi clubului FC Bihor, iar marţi la ora prânzului s-a întrunit Adunarea Generală a Asociaţilor (AGA), pentru a desemna un nou preşedinte, în persoana lui Viorel Nemeş, la antrenamentul de marţi seară al echipei orădene de fotbal au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, şi noul preşedinte al clubului, însoţiţi de omul de afaceri Ioan Cuc, cel care a sprijinit şi sezonul trecut echipa orădeană.

Preşedintele CJ Bihor a ţinut să fie prezent, alături de noul preşedinte al clubului, în vestiarul jucătorilor şi apoi şi la antrenamentul acestora, pentru a-i asigura pe componenţii lotului echipei orădene de susţinerea pe care Consiliul Judeţean o va acorda. Cornel Popa i-a asigurat pe jucători că îşi vor primii în continuare banii la timp, că are încredere în ei şi în antrenor, şi că echipa va evolua în continuare în liga a doua.

"Iniţial am dorit să înscriem echipa în Liga a III-a, dar ne-am gândit că ar fi păcat, ne-am bate joc de munca jucătorilor şi a antrenorilor, dar şi faţă de acest oraş şi de suporterii echipei, care este una de tradiţie şi fanion a judeţului nostru. Avem încredere în antrenor. Domnul Pelici a făcut treabă bună până acum şi avem toată încrederea în el", a declarat Cornel Popa.

"Ar fi fost păcat să renunţăm acum la club, după ce s-au dat atâţia bani. Renunţam acum, şi banii pe care i-am alocat până în prezent se duceau pe apa Sâmbetei", a punctat preşedintele CJ. Acesta a numit şi situaţia din prezent ca un "moment zero sau un nou început".

Astfel, după instalarea noului preşedinte, la FC Bihor se va putea vorbi acum şi de cantonament, care este foarte posibil să înceapă chiar în partea a doua a acestei săptămâni, şi de formarea unui lot competitiv care să abordeze noul sezon, cu scopul îndeplinirii obiectivului propus, care, conform declaraţiei lui Viorel Nemeş, este menţinerea în liga a II-a.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte înscrierea echipei în eşalonul secund, aceasta se poate face până pe data de 20 iulie, Federaţia Română de Fotbal prelungind cu 5 zile termenul de înscriere, tocmai pentru că multe formaţii din întreaga ţară se confruntă cu probleme, în special de ordin financiar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sala era potrivit
S-a facut un prim pas. Eu sper ca spre bine, dar nu cred ca sta Nemes mai mult de doua luni, pentru ca nu sunt bani. Vom vedea ce urmeaza.
Postat 17 Iulie 2014, 12:27 de vlad
Multumim..
,,,dle POPA CORNEL!In sfirsit cineva se ocupa si de echipa de fotbal FCBIHOR!!!!!!!!In sfirsit cineva iubeste fotbalul bihorean si ajuta echipa..Rusine lui Bolo.Volo si Morcan care si-au batut joc de iubitorii fotbalului,rusineeeeeeeeee!
Postat 17 Iulie 2014, 08:17 de Nea taticu
Bravo Popa
Oameni buni,eu va inteleg ca sunteti nemultumiti pe de-o parte de drumuri,aeroporturi,etc...la fel si eu.Dar totusi nu fiti asa rai.Nu se putea ca o echipa de traditie ca FCBH sa dispara sau sa-si schimbe apoi denumirea cum au facut Craiova,Timisoara,Poli Iasi,Uta,Arges,Baia Mare.etc.Dupa ce au platit atat din datoriile vechi,nu era pacat sa renunte tocmai acum?Eu sper sa vina odata un patron pasionat de fotbal sa intram si noi in,,lumea buna,,odata.Pana atunci asta e situatia.Un oras fara fotbal e mai ,,sarac,,parca.Hai Bihoru!!!
Postat 16 Iulie 2014, 19:40 de unu
cu aeru' cum stam?
Cornele da' cu aeroportul ce faci???????????????? Cat isi mai face de cap ghita pasc asta??????
Postat 16 Iulie 2014, 19:27 de gigi
Cornel Popa!
CORNEL POPA..candidat LA CEL MAI SLAB conducator de judet ever!!! Incet dar sigur il depasesti si pe Radu Tarle. Putem sa ne uitam la Arad, Cluj, etc tot salivand la aeroporturi, drumuri, si..ma rog..orice activitate menita sa \"ridice\" un judet fata de concurenta din zona! Pacat! Esti la jumatatea madatului si n-ai facut NIMIC NOTABIL! NIMIC! ..Ne ti in suspans cu licitatia aeroportului invocand tot felul de motive + centuri Stei etc etc \"in pom\" + drumuri in judet \"in pom\" + mai incurci si Oradea si pe Bolojan! Multumim nea Popa! Te-am votat din cauza lui Bolo si pt ca mai ai ceva pile la bucuresti sa te bati pt Oradea,, dar a doua oara voi fi mult mai atent. Daca nici cu aeroportul nu facem nimic, poti sa iti iei adio de la votul meu. In TOT BIHORUL VEI FI UN OM POLITIC terminat, expirat...un Petru Filip 2.. HAHAHA!
Postat 16 Iulie 2014, 10:40 de Cornel Popa!
popa prostu'
daca salariile s-ar plati din banii mosteniti de la maicata nu as avea nimic impotriva ba chiar as fi impresionat. dar atat timp cat in judet drumurile sunt praf ma deranjeaza ca un incopetent ca tine foloseste bani platiti de noi toti ca impozite, pentru salariile fotbalistilor.
Postat 16 Iulie 2014, 10:02 de oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON