URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2013, 18:42

Sub ochii lui Vizer: FC Bihor a remizat pe teren propriu cu CS Mioveni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima etapă din returul ediţiei de campionat 2012-2013, formaţia orădeană FC Bihor a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, 1-1, în faţa argeşenilor de la CS Mioveni. Sorul a fost deschis în minutul 16, de oaspeţi, prin Dragalina, iar orădenii au fost salvaţi de la o înfrângere de Cristian Bud, care a marcat golul egalizator, în minutul 51.

Prima ocazie mai periculoasă s-a consemnat în minutul 11, când Vasilache a tras de la 20 de metri, pe jos, pe centrul porţii, în braţele lui Popescu. În minutul 13, însă, Mazilu de la oaspeţi a insistat la o minge bâlbâită în careu de bihoreni, mijlocaşul a ajuns să intercepteze şi Ţoca i-a dat peste picioare, în încercarea de a degaja. Arbitrul Marian Balaci a arătat punctul cu var de la 11 metri, fără ezitare. A executat penalti-ul Dragalina, care a înscris în dreapta portarului Pogacsics.

Pe fondul încercărilor de egalare ale gazdelor, în minutul 20 oaspeţii au avut un nou atac. Şutul lui Mazilu din interiorul careului a fost blocat, însă, în ultimul moment de orădeni.

În minutul 29, Vădrariu a tras de la distanţă, slab, pe jos, pe lângă poarta lui Popescu. În replică, un minut mai târziu, după o centrare de pe stânga, Stoica de la argeşeni a reluat slab cu capul din 6 metri, pe lângă bara colţului lung. FC Bihor a ripostat şi, la faza imediat următoare, Vasilache i-a pasat pe culoar lui Puşcaş, care a alergat după minge, însă portarul Octavian Popescu a ieşit dintre buturi şi a reţinut din picioarele atacantului orădean.

În minutul 32, antrenorul Marian Pană a efectuat prima schimbare: l-a scos de pe teren pe Bic şi l-a introdus pe Cristian Bud. În minutul 35, Coroian a centrat lung în careul Mioveniului, dar portarul Popescu a reţinut aproape de vinclu.

După pauză, FC Bihor a început în trombă, dorind să întoarcă soarta partidei. Astfel, în minutul 48, Florean şi-a întors adversarul în colţul din stânga al careului, a tras puternic, dar portarul Popescu a scos miraculos de sub transversală. În minutul 49, Florin Lazăr a deviat o minge şutată de la distanţă, portarul a fost păcălit, însă balonul s-a dus peste transversală.

Forcingul orădenilor a fost concretizat pe tabelă în minutul 51, când, în urma unei centrări din dreapta în careul argeşean, Cristian Bud i-a luat faţa lui Popescu şi a trimis cu capul, de la 9 metri, în poarta oaspeţilor, restabilind egalitatea.

În minutul 57 s-a petrecut o fază interesantă: Mazilu a fost surprins în offside, a tras în balon, însă arbitrul l-a iertat şi nu i-a arătat, aşa cum ar fi trebuit, al doilea cartonaş galben.

În minutul 87 spiritele s-au încins un pic, după ce Ayza i-a dat puternic peste picioare, din spate, lui Florean, însă arbitrul s-a răzgândit şi nu i-a mai acordat cartonaşul galben, după ce Vasilache a sărit la ceartă.

În final nu s-a mai petrecut nimic periculos la cele două porţi, fapt care a consfinţit rezultatul final de 1-1, care a nemulţumit atât echipa orădeană, cât mai ales cei circa 3.000 de suporteri prezenţi la joc. Din tribune a urmărit meciul şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, finanţator al clubului orădean, alături de asministraţia locală, nici el foarte încântat de joc.

În urma acestui rezultat, FC Bihor a acumulat 15 puncte şi ocupă în continuare locul VIII, aflându-se la 12 puncte de liderul Corona Braşov, care a avut etapă liberă în acest week-end. În runda viitoare, FC Bihor va câştiga la masa verde, cu scorul de 3-0 jocul pe care trebuia să-l dispute la Alba Iulia, cu Unirea, echipă care s-a retras însă din competiţie.


"Am încercat, dar din păcate n-am reuşit să ducem jocul foarte periculos spre poarta adversarului ca să-l punem în dificultate. A fost o oarecare dominare, dar, una peste alta, eu zic că rezultatul este echitabil şi trebuie să ţinem capul sus, să mergem mai departe. Suntem supăraţi pentru că ne doream foarte mult să câştigăm. E normal, dar eu zic că după etapa viitoare, în care vom sta, şi după o victorie cu Corona, putem să intrăm şi noi în cărţi", a declarat, la final, antrenorul orădenilor Marian Pană.

"Echipa gazdă nu ne-a surprins cu absolut nimic. Pot să spun că în prima repriză noi am controlat jocul, numai neşansa a făcut ca să nu majorăm scorul. În repriza a doua a fost mai mult un meci de bătaie, de luptă, dar, cum s-a văzut cred şi din tribună, diferenţa a făcut-o determinarea jucătorilor mei şi pentru asta vreau să le mulţumesc", a spus, la rândul său, antrenorul oaspeţilor, Alin Chiţa.


În acest joc, FC Bihor a trimis în teren echipa: Pogacsics - Coroian, Fl. Lazăr, Ţoca, Vădrariu (min. 60 Ov.Popa) - Florean (cpt.), Mihalache, Vasilache, Târnăcop - Puşcaş şi Bic (min. 32 Cr. Bud)

De partea cealaltă, CS Mioveni a utilizat formula: O. Popescu - Pasăre, B. Stoica, Olteanu, Dragu - I. Stancu (min. 71 Ayza), Dragalina, Boboc (cpt.), Mazilu (min. 63 Biceanu) - Arnăutu (min. 88 Simion) şi Năstăsie.

Partida a fost arbitrată de la centru de Marian Balaci din Drobeta Turnu Severin, asistenţi fiind Gero Szabo (Cluj-Napoca) şi Imre-Laszlo Bucşi (Sfântu Gheorghe).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Baaaaa..
..Pana tu ce dracu cauti aici?Pe cine pupi in cur aici nepoate?Cine ti-a bagat in cap ca esti antrenor?Palinca e prea tare pt tine puisor..pleaca ca e destul praf prin Oradea,pleaca varule ca e greu futbolul la Oradea...PANA..pleaca ajunge cu miticii in Ardeal...!
Postat 11 Martie 2013, 11:44 de ghiuri
minut eronat
domnu' reporter mioveni a dat golul in minutul 13. ai gresit caseta tehnica.
Postat 10 Martie 2013, 08:27 de chris
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON